03 / 05 / 2024

Şamlar Deresi

Şamlar Deresi

1979 yılında 200 bin nüfuslu Küçükçekmece'nin su ihtiyacı Şamlar Deresi üzerindeki Şamlar Bendi'nden karşılanacakmış. Sultan İkinci Mahmut tarafından yaptırılan dokuz kilometre uzunluğundaki Bent, 2 milyon ton su rezervine sahipmiş.

Batman İluh Deresi ve taziye evi için destek çağrısı!

Batman 19 Mayıs mahalle muhtarı Mehmet Kolaldıran Batman Gazetesi'ne röportaj verdi. Mehmet Kolaldıran Tapu, İluh deresi ve yapımına yeni başlanan taziye evi için destek istedi.

Kumluca Yavuz Sultan Selim Deresi'nde köprü yapımına başlandı!

Kumluca'da şehir içi trafiğini rahatlatacak imar çalışması kapsamında Eski Cami Mahallesi'nde köprü yapımına başlandı. Yavuz Sultan Selim Deresi'ne yapılacak köprü, Eski Cami ile Narenciye mahallelerini birbirine bağlayacak.

Düzce Asarsuyu Deresi'ndeki köprüler yenilenecek!

Düzce Belediyesi tarafından Asarsuyu Deresi üzerinde bulunan yaya köprülerin düzenleme çalışmaları için proje geliştiriliyor. Buna göre, dere üzerinde bulunan tüm yaya köprülerinde zemin ve korkuluk yenilemeleri yapılacak.

Ordu Bülbül Deresi'ne köprü inşa ediliyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin “Altınordu ilçesinde bulunan Zübeyde Hanım ve Süleyman Felek Caddeleri’nin bir bölümünün yayalaştırılması projesi” kapsamında Bülbül Deresi üzerine inşa edilmekte olan köprünün çalışmaları hızla ilerliyor.

Mersin Mezitli Deresi temizlenecek!

Mersin'in en gelişmiş ilçelerinden biri olarak gösterilen Mezitli'deki Mezitli Deresi'nden resmen hastalık akıyor. Çöp ve yabani otlar derenin etrafa kötü kokular saçmasına neden oluyor.

Ünye Tabakhane Deresi ıslah ediliyor!

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Samsun DSİ 7. Bölge Müdürü Ahmet Kanık ile birlikte Tabakhane Deresi’nde devam eden ıslah çalışmalarını yerinde inceledi.

Riva Deresi'ne modern geçiş köprüsü inşa ediliyor!

Riva Deresi üzerinde İBB tarafından modern ve dayanıklı yeni bir köprü yapılıyor. Eskiyen köprüye alternatif, 124 metre uzunluğunda ve 2 şeritli inşa edilen köprü ulaşım kolaylığı ve güvenliği sağlayacak.

Osmaniye Karaçay Deresi'nde asma köprü tamamlandı!

Osmaniye Belediyesi'nin Karaçay Deresi Rekreasyon Alanı'nda yapımını tamamladığı asma köprü törenle açıldı. Köprü ile Karaçay'ın iki yakası üçüncü kez buluştu

Serik Kız Deresi Projesi’nde sona gelindi!

Antalya Serik’e bisiklet yolları, cep otoparkları, geniş kaldırımları ile yeni bir prestij cadde kazandıracak ve trafik sorununa köklü bir çözüm getirecek Kız Deresi Projesi artık gün sayıyor.

Gölcük Asar Deresi Kavşağı'nda çalışmalar başladı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, Gölcük Asar Deresi Kavşağı’nda uygulama çalışmalarına başladı.Proje Hisar deresinin D-130 Karayolu’ndan körfezdeki buluşma noktasına kadar yapılacak yan bağlantı yollarını ve dere ıslahını kapsıyor.

Asar Deresi’nde kavşak çalışması başladı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gölcük Asar Deresi Kavşağı’nda uygulama çalışmalarına başladı. Proje Asar deresinin D-130 Karayolu’ndan körfezdeki buluşma noktasına kadar yapılacak yan bağlantı yollarını ve dere ıslahını kapsıyor.

Dokuzsele deresi ıslah projesi sayesinde 500 konut sel taşkınlarından kurtulacak!

DSİ ve Uşak Belediyesi'nin ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında 9 kilometre uzunluğundaki kent merkezinden geçen Dokuzsele deresi ıslah projesinin yüzde 70'lik kısmı tamamlandı.

Düzce Karaca Deresi üzerine köprü inşa edilecek!

Toplu açılış ve bir dizi ziyaret için Düzce’ye gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun Karaca Deresi üzerine köprü yapılmasına yönelik talimatının ardından çalışmalar başlatıldı.

Şamlar Deresi Haberi

Şamlar Deresi



2. Mahmut tarafından yaptırıılan bent 2 milyon ton su rezervine sahip 


Küçükçekmece'nin su ihtiyacı Şamlar Bendi'nden karşılanacak. 


  İSTANBUL'un en hızlı gelişen ve nüfus yoğunluğu artan bölgelerinden biri olan Küçükçekmece’nin su sorununu çözümlemek için Bakırköy'ün Kayabaşı ve Şamlar köyleri arasında tarihi bir bentten yararlanılması için çalışmalara başlandı. 

  İkinci Sultan Mahmut tarafından yapılan bentte 2 milyon ton su rezervi bulunduğunu belirten Küçükçekmece Belediye Başkanı Mete Tunçalp,  ''bent duvarının 12 metre daha yükseltilmesi için bir türlü Anıtlar Yüksek Kurulu’ndan karar çıkartamadık. Halkın sıkıntısını giderecek olan bu projenin bir an önce uygulaması gerek. Bütün uğraşmamıza rağmen Anıtlar Yüksek Kurulu henüz karar vermedi'' dedi.

 ...