05 / 07 / 2024

samsun belediye

samsun belediye

Hürriyet Gazete Yazarı Taha Akyol, Samsun sel felaketinden sonra bölgedeki TOKİ konutlarını ve yapılan AVM'nin konumu ile ilgili kim suçlu kim değil yazıyor. İşte o yazı!

AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı görevinden istifa etti! İşte istifanın perde arkası

AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, aldığı sürpriz bir kararla görevinden istifa ettiğini duyurdu. Söz konusu istifa kararının ardında yatan sebebin ne olduğu ortaya çıktı. İşte detaylar...

Samsun kentsel dönüşümde örnek belediye oldu!

AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Demir  ve İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, vatandaşlarını sorunlarını dinleyip, proje ve yatırımları anlattı. 

Samsun İlkadım Belediye Hizmet Binası ihaleye çıkacak!

Samsun İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, eğitim ve Araştırma Hastanesi yanındaki 20 dönümlük alana yapılacak belediye hizmet binasının projesinin tamamlandığını ve 10 gün içinde ihaleye çıkılacağını söyledi.

Samsun Kavak TOKİ son başvuru yarın!

Samsun Kavak Belediye Başkanlığı işbirliği ve TOKİ tarafından satışa çıkarılan 77 adet konut için başvurular yarın sona eriyor. Samsun Kavak TOKİ son başvuru yarın...

Samsun Atakum'da 17 proje hizmete sunuldu!

Samsun Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, hayata geçirdikleri projelerin yerel yöneticilik anlamında örnek gösteriliyor olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Taşçı, vatandaşlara 55’te 55 proje sözü verdiklerini hatırlattı.

Samsun Çarşamba'da hangi yatırımlar yapıldı?

Samsun Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar '' 2004'te 3,5-4 milyon lira gelirle devraldığımız Çarşamba Belediyesi'ni, 2016'da 66 milyon lira bütçeye çıkarttık''dedi.

Samsun İlkadım Belediyesi kat karşılığı inşaat yaptıracak!

İlkadım Belediye Başkanlığı, Samsun İli İlkadım İlçesi'nde yer alan binayı yıkarak kat karşılığı inşaat yaptıracak. Kat karşılığı inşaatın bedeli 600 bin TL olarak belirlendi.

Samsun Ladik Belediyesi kat karşılığı inşaat yaptıracak!

Ladik Belediye Başkanlığı, Samsun Ladik İlçesi'nde arsa üzerine kat karşılığı inşaat yaptıracak. Kat karşılığı inşaatın bedeli 4 milyon 920 bin 300 TL olarak belirlendi.

TOKİ Samsun Kavak Konutları'nda kayıtlarda sona gelindi!

Samsun Kavak'ta yapılacak olan TOKİ konutları için kayıt tarihinde sona yaklaşıldı. Kavak Belediye Başkan İbrahim Sarıcaoğlu, "Vatandaşlarımızın elini çabuk tutması gerekiyor. Kısa sürede kayıtlar bitecek" dedi.

Samsun Terme Miliç Sahili'nde son durum!

Terme Miliç sahilindeki peyzaj çalışmalarını yerinde inceleyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, alan içerisine inşa edilen ağaç tesis için talimat verdi.

TOKİ Samsun Kavak Konutları tanıtıldı!

Samsun Kavak'ta Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile Kavak Belediye Başkanlığı işbirliğiyle yapımı planlanan TOKİ evlerinin tanıtımı için toplantı düzenlendi.

TOKİ Samsun Suluova 3. Etap Konutları'nda başvurular başladı!

Samsun Suluova'da 3. Etap konut talebini karşılamak üzere girişimlerde bulunduklarını ifade eden Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok, TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan'a yaptıkları ziyarette projeyle ilgili detayları görüştüklerini belirtti.

Samsun'da arazisinden yol geçen vatandaş yolu kapattı!

Samsun'da arazisinden yol geçirildiğini iddia eden İbrahim Akbulut, daha önce bir kısmını kapattığı yolu, belediye ile anlaşamayınca tamamen ulaşıma kapattı. Akbulut: ''Bu arazi tamamen bana ve aileme aittir. Tapulu arazimi kimse kullanamaz'' dedi.

samsun belediye Haberi

samsun belediye



TOKİ gibi bir kamu kurumunun dere yatağına konut yapması affedilemez bir kusurdur. Fakat Canik’te yine Mert Nehri’yle Yılanlı Deresi’nin bitiştiği aynı yerde bir de 1200 kişinin çalıştığı dev bir AVM yapılmış! Bu kimin kusuru? İzin veren belediyenin.Peki, iklim değişikliğinin yarattığı düzensiz yağışlar, kimsenin öngöremeyeceği sellere yol açmıyor mu? Mükemmel altyapıya sahip Avrupa şehirlerinde de büyük seller görmüyor muyuz?


Böyle düşündüm ve doğru mu düşünüyorum diye araştırdım.


Suç yağışlarda mı?


İklim değişikliği ciddi bir tehdit olmakla beraber, daha ziyade geleceğe dönüktür. Samsun iline düşen yağış miktarlarını araştırdım: Geçen elli yılda bir 24 saat içinde Samsun iline düşen en yüksek yağış miktarları şöyle:


2012 rakamı, 4 Temmuz’da düşen yağış miktarıdır. Samsun ilinde bu yağışların coğrafi dağılımı farklı olabilir ama iklim değişikliği yüzünden “henüz” anormal bir yağış patlamasının...