30 / 04 / 2024

samsun cami yapımı

samsun cami yapımı

Samsun'da 30 dönüm arazi üzerinde yer alan Samsun Tarım Anadolu Meslek ve Tarım Meslek Lisesi'nin bulunduğu alana cami yapılması kararına onay çıkmadı. Okul eski alanına taşınacak.

Samsun'da cami yapımı imar değişikliğine sebep oldu!

Samsun Atakum'da, çevresinde 7 cami bulunan lise arsasına 10 bin kişilik cami yapmak için imar planı değiştirildi. Lise başka bir yere taşındı. Ancak mahkeme, 'kamu yaran yok' diyerek plan değişikliğinin yürütmesini durdurdu.

Müteahhitlerin talip olduğu arsasını cami yapılması için bağışladı!

Kırşehir’in Kaman ilçesinde bir hayırsever, arsasını cami yapılması şartıyla Türkiye Diyanet Vakfına (TDV) bağışladı.

Diyarbakır'da cami yapımını durduran imar planı değişikliği iptal edildi!

Diyarbakır Kayapınar'da yapımı devam eden camiler için yıkım kararı iptal edildi. 

Diyarbakır'da cami yapımını durdurma kararı valiliği harekete geçirdi!

Diyarbakır Valiliği, HDP'li Büyükşehir Belediyesi'nin aralarında inşasına başlananların da olduğu camilerin yapımı için belirlenen alanların farklı amaçla kullanımı amacıyla imar planını değiştirmesi üzerine yürütmenin durdurulması talebinde bulundu...

Ardahan'da cami yapımı için arsa bağışlandı!

Ardahan Sınırlı Sorumlu Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi, merkez Atatürk Mahallesi'nde cami inşa edilmesi için bir dönüm arsa bağışında bulundu.

Cami yapımında Mimar Sinan projeleri örnek alınsın çağrısı!

Türkiye Cami ve Kur'an Kursu Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Recep Kıyak, cami yapımında Mimar Sinan projelerinin örnek alınması çağrısında bulundu.

Samsun'da yapımı tamamlanan tesisler incelendi!

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun'da yapımı tamamlanan ve çevre düzenlemesi devam eden tesisleri inceledi. Kılıç, projelerle ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Gaziantep Şahinbey'de 3 katlı otoparkın yapımı tamamlanıyor!

Gaziantep Şahinbey Belediyesi tarafından Tekstil kent Mahallesi'nde yapımı süren 3 katlı otopark çalışması ve cami inşaatında sona gelindi. Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Samsun'da okul yerine cami yapılmasına onay çıkmadı!

Samsun'da 30 dönüm arazi üzerinde yer alan Samsun Tarım Anadolu Meslek ve Tarım Meslek Lisesi'nin bulunduğu alana cami yapılması kararına onay çıkmadı. Okul eski alanına taşınacak.

Kumluca Yavuz Sultan Selim Deresi'nde köprü yapımına başlandı!

Kumluca'da şehir içi trafiğini rahatlatacak imar çalışması kapsamında Eski Cami Mahallesi'nde köprü yapımına başlandı. Yavuz Sultan Selim Deresi'ne yapılacak köprü, Eski Cami ile Narenciye mahallelerini birbirine bağlayacak.

Şahinbey İbn-i Sina mahallesine cami yapılıyor!

Şahinbey Belediyesi’nin yeni mahallerinden biri olan İbn-i Sina Mahallesine Cami yapımına başlandı. Caminin temel atma törenine Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da katıldı...

Cevat Öncü: Samsun'da yapı stoğu erimeli!

İMO Samsun Şube Başkanı Cevat Öncü, İnşaatta yaşanan arz fazlasının şişkinlik yarattığını ve konut yapımına çekidüzen gelmesi gerektiğini belirterek, "Yapı stoğunun erimesi için tapu harçlarında ve konut kredilerinde indirime gidilmeli" dedi.

İlkadım'a Selçuklu mimarisine uygun cami yapılıyor!

Samsun İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Yapımına başladığımız Selçuklu mimarisine uygun Cami ve Külliyemizin her bir köşesi özel ve örnek olacak" dedi. İşte çalışmaların ayrıntıları...

Samsun Lojistik Köy Projesi’nin yapımına başlanıyor!

Tekkeköy ilçesi Aşağıçinik mahallesinde yaklaşık 680 dönümlük arazide yapım çalışmalarına başlanılacak olan Lojistik Köy Projesi 43 Milyon 586 bin 795 Euro'ya mal olacak.

samsun cami yapımı Haberi

samsun cami yapımı

Samsun İl Müftülüğü, Atakum İlçesi'nin sahil kesiminde 30 dönüm üzerine kurulu 2 bin 700 metrekare kapalı alana sahip Samsun Tarım Anadolu Meslek ve Tarım Meslek Lisesi'nin bulunduğu yere 10 bin kişilik cami yapılması için 4 yıl önce çalışma başlattı. Müftülük, Türkiye'de sadece 6 tane olan okulun bulunduğu arsaya cami yapılması isteğiyle Valiliğe başvurdu. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ise, bakanlığa yazı yazarak görüş istedi. Bakanlıktan gelen olumlu yanıt üzerine, 12 Temmuz 2013'te Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yapılan nazım imar planı değişikliğiyle okul alanı kullanımı, cami yapımı için 'dini tesis' alanına çevrildi. Alan, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne, ardından da Diyanet İşleri Başkanlığı'na devredildi.


OKUL AİLE BİRLİĞİ YARGIYA TAŞIDI


Okul Aile Birliği, 30 Ağustos 2013 tarihinde imar plan değişikliğinin iptali için Samsun...