15 / 05 / 2024

samsun gazi evi açıldı mı

samsun gazi evi açıldı mı

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen, Mustafa Kemal Atatürk'ün, tarihi Havza mitingi öncesinde Samsun ahalisinin gizlice buluşup çetelerin saldırılarına karşı ilk direniş planlarının hazırlandığı Şeyh Sadi Tekkesi ile Şehit ve Gazi Anı Evi, açılıyor.

Keçiören Atatürk Evi restore edilecek!

Ankara Keçiören'de bulunan ve Milli Mücadele sırasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından karargâh olarak kullanılan ‘Atatürk Evi’ restore edilecek.

Samsun Gazi Devlet Hastanesi'ne ek bina yapılıyor!

Samsun'da koronavirüs vakalarının artması nedeniyle Gazi Devlet Hastanesi’nin bitişiğine ek bina inşası için karar alındı. Acil servisin pandemi kısmının genişletileceği bina, Covid-19 hastalarını tedavisi için kullanılacak.

Büyükçekmece Atatürk Evi ve Müzesi’nin temeli yarın atılacak!

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1881 yılında Selanik’te doğduğu ev birebir ölçülerinde Büyükçekmece’de inşa ediliyor. Atatürk Evi ve Müzesi’nin temeli yarın atılacak.

Samsun'da 4 milyon 70 bin TL'ye inşa edilen Gazi Halk Kütüphanesi ilgi odağı!

Samsun'da 14 ayda yeniden inşa edilen ve 4 milyon 70 bin TL'ye mal olan Gazi Halk Kütüphanesi, modern ve ferah yapısı ile ilgi odağı oldu. 

Samsun'da hayırsever iş insanlarından inşaat işçisi ve ailesine ev sürprizi!

Samsun Bafra'da hayırsever iki iş insanı, tadilatını yaptırıp eşyalarını da temin ettikleri bir evi ihtiyaç sahibi 4 çocuklu aileye hediye etti...

İYİ Parti'li Bedri Yaşar'dan Gazi Sinan Bayır'a ev sözü!

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Şanlıurfa Sınır Karakolunda görev yaparken yaralanan Vezirköprülü Uzman Çavuş Sinan Bayır'ı ziyaret etti ve Gazi Sinan Bayır'a ev sözü verdi.

Konakta ‘Antep Evi’ hayat bulacak!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin restore ettiği Gazi Konuk Evi yurt içinden ve yurt dışından gelen ziyaretçilere eski Antep evlerindeki yaşamı yansıtacak.

Gaziantep Gazi Konuk Evi açıldı!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen 13 odalı Gazi Konuk Evi açıldı.

Samsun'da kentsel dönüşüm çilesi!

Samsun'da 30 yıldır oturduğu binanın kentsel dönüşüm kapsamına alınması üzerine hukuk mücadelesine devam eden İbrahim Kobal, dava sonuçlanmadan kendilerine evi terk etmeleri için baskı yapıyor.

Samsun'da AVM inşaatı müzeyi çatlattı!

Samsun'un Mecidiye Caddesi'nde devam eden alışveriş merkezi inşaatı Gazi Müzesi'nin yan duvarlarında çatlaklar oluşmasına neden oldu. Müze, demir direklerle ayakta duruyor.

Yabancılar Samsun'dan 7 ayda 316 konut aldı!

2018'in ilk yedi ayında Samsun'da toplam 316 konut yabancılara satıldı. Bölgeden en çok evi ise Iraklılar aldı. 

Samsun İlkadım'da kentsel dönüşüm toplantısı yapıldı!

Samsun İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Hastane ve Kökçüoğlu mahallerindeki kentsel dönüşümü anlattı. Dönüşüm çalışmaları hakkında halka bilgi veren Tok: "Kimsenin rızası olmadan evi yıkılmayacak." dedi.

Samsun'da kentsel tasarım çalışmaları başlıyor!

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının milli kurtuluş mücadelesinin ilk adımını attığı Samsun’da 19 Mayıs değerleri, yeni bir kentsel tasarım anlayışı ile yaşatılacak. Başkan Yılmaz, kenti 19 Mayıs değerlerini yaşatacak somut objelerle donatmayı hedefliyor.

samsun gazi evi açıldı mı Haberi

samsun gazi evi açıldı mı


Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen, Mustafa Kemal Atatürk'ün, tarihi Havza mitingi öncesinde Samsun ahalisinin gizlice buluşup çetelerin saldırılarına karşı ilk direniş planlarının hazırlandığı Şeyh Sadi Tekkesi ile Şehit ve Gazi Anı Evi, açılıyor. Tarihi külliye, ziyaretçilere kapılarını 21 Kasım Pazartesi günü Saat 16.00’da düzenlenecek törenle açacak.


Cumhuriyet tarihinin başlangıcı olan Samsun için Sadi Tekkesi ve Kuva-i Milliye Ruhu Külliyesi, büyük önem taşıyor.  Düşmana karşı ilk direniş eylem planlarının gizlice hazırlandığı tarihi tekke, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ilk halk desteğine ev sahipliği yapmıştı. Tekkeyi yıllar sonra bulup gün ışığına çıkan Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, yıkılmak üzere olan külliyeyi yeniden restore ettirdi.  Müzeye dönüştürülüp ışıklandırılması tamamlanan yapıda şehitler ve gaziler de unutulmadı. Vatan uğrunda şehadet şerbetini...