03 / 05 / 2024

Yabancılar Samsun'dan 7 ayda 316 konut aldı!

Yabancılar Samsun'dan 7 ayda 316 konut aldı!

2018'in ilk yedi ayında Samsun'da toplam 316 konut yabancılara satıldı. Bölgeden en çok evi ise Iraklılar aldı. 



Yabancılara gayrimenkul satışları hızla artıyor. Samsun, Karadeniz'de en fazla tercih edilen illerden biri oldu. Yabancılara konut satışı bölge ekonomisine katkı sağlıyor.

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre, 26 ülkeden gelen 316 yabancı uyruklu vatandaş Samsun ve ilçelerinden gayrimenkul aldı. En fazla konut satışı ise Iraklılar'a yapıldı. Samsun'dan toplamda 265 konut alan Iraklı vatandaşlar İlkadım'dan 142 Atakum'dan ise 121 konut aldı.

Tapu ve Kadastro Samsun Bölge Müdürü Hasan Özalban, konut alan ülke vatandaşları hakkında bilgi verdi. Özalban, "2018'in ilk yedi ayında yabancılar Samsun'dan 316 konut aldı. Bunların içinde en fazla Iraklıların alım yaptığını görüyoruz. Samsun'da en fazla İlkadım ve Atakum'dan konut aldıklarını görüyoruz. Iraklıların dışında konut alanlar şu şekilde: Azerbaycan 8, Afganistan 4, Birleşik Arap Emirlikleri 1, Filistin 3, İngiltere 6, İran 6, Kanada 3, Rusya 1, Arabistan 5, Ukrayna 2, Ürdün 3, Yeni Zelanda 2, ABD 1, Hollanda 1, Avustralya 1, İsveç 2, Kırgızistan 1, Yemen 1, Gürcistan 1 ve 265 Irak uyruklu vatandaş Samsun'dan konut aldı. Aynı süre zarfında yabancı uyruklu vatandaşlar; Ordu'dan 30, Amasya'dan 5 ve Sinop'tan da 2 konut aldı" şeklinde konuştu.

Iraklılar, Samsun'un yaşamak için ideal bir kent olduğunu söyledi. Samsun'da tercümanlık yapan Nihat İbrahim, "Türkçe öğretmeniyim. Burada hem tercümanlık yapıyorum hem de Iraklılara Türkçe dersleri veriyorum. Iraklılar; sakin ve ucuz bir şehir olduğu için Samsun'u beğeniyor. Irak'a göre burası daha ucuz geliyor onlara. Buraya gelenlerin bazıları ev alıyor bazıları da kirada oturuyor. Buraya gelen Iraklılar dolarla geliyor. 40 bin dolara buradan istediği evi alabiliyorlar. Diğer ülkelere göre Iraklıların durumu iyi" dedi.
 


Geri Dön