03 / 05 / 2024

Samsun Gazi Osman Paşa Mahallesi

Samsun Gazi Osman Paşa Mahallesi

Samsun Büyükşehir Belediyesi, 2012 yılında yaşanan büyük sel felaketinden etkilenen ve riskli alan ilan edilen Canik İlçesi Gazi Osman Paşa Mahallesi’ndeki alanda yıkım çalışmalarına başladı.

Samsun 19 Mayıs'taki kültür merkezinin inşaatı yarım mı bırakıldı?

Samsun 19 Mayıs ilçesinde 3 dönemdir belediye başkanlığı yapan Osman Topaloğlu, 2017'de yapımını başlattığı Kültür Merkezi'nin 2019'a kadar tamamlanacağını söylemişti. Kültür merkezinin inşaatı yarım mı bırakıldı?

Samsun Gazi Devlet Hastanesi'ne ek bina yapılıyor!

Samsun'da koronavirüs vakalarının artması nedeniyle Gazi Devlet Hastanesi’nin bitişiğine ek bina inşası için karar alındı. Acil servisin pandemi kısmının genişletileceği bina, Covid-19 hastalarını tedavisi için kullanılacak.

Samsun'da 4 milyon 70 bin TL'ye inşa edilen Gazi Halk Kütüphanesi ilgi odağı!

Samsun'da 14 ayda yeniden inşa edilen ve 4 milyon 70 bin TL'ye mal olan Gazi Halk Kütüphanesi, modern ve ferah yapısı ile ilgi odağı oldu. 

Murat Kurum'dan Konya'ya yeni millet bahçesi müjdesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "Konyamızda 10 millet bahçesi projesi bulunuyor. Karapınar'da da 75 bin 250 metrekarelik millet bahçesinin inşasına, Gazi Osman Paşa Mahallemizde başlıyoruz." dedi.

İYİ Parti'li Bedri Yaşar'dan Gazi Sinan Bayır'a ev sözü!

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Şanlıurfa Sınır Karakolunda görev yaparken yaralanan Vezirköprülü Uzman Çavuş Sinan Bayır'ı ziyaret etti ve Gazi Sinan Bayır'a ev sözü verdi.

Osman Genç: Canik estetik bir şehre dönüştü!

Samsun Canik'te görev yapan apartman görevlileri Canik Belediye Başkanı Osman Genç'i ziyaret etti. Canik, 15 yılda hayata geçirdikleri projelerle 7'den 77'ye herkes için yaşanabilir bir şehir ortaya çıkardıklarını belirtti.

Samsun'da AVM inşaatı müzeyi çatlattı!

Samsun'un Mecidiye Caddesi'nde devam eden alışveriş merkezi inşaatı Gazi Müzesi'nin yan duvarlarında çatlaklar oluşmasına neden oldu. Müze, demir direklerle ayakta duruyor.

Samsun Canik'te kentsel dönüşüm atağı!

Samsun için vizyon projeleri geliştirdiklerini söyleyen Samsun Canik Belediye Başkanı Osman Genç, ''Kentsel dönüşüm yatırımlarıyla yılda yüzbinlerce insanımız Canik'e geliyor'' dedi.

19 Mayıs Stadyumu millet bahçesi olacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Samsun Valisi Osman Kaymak’ı ziyaret etti. Projelerin hızlanacağı bilgisini veren Kurum, 19 Mayıs Stadyumu'nun millet bahçesi olacağını açıkladı.

Başbakan Yıldırım: Tokat'ta 14 yeni hastane inşa edildi!

Tokat Gazi Osman Paşa Bulvarı'nda düzenlenen mitingde konuşma yapan AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Yıldırım, Tokat'ta 14 yeni hastane inşa edildiğini söyledi..

Samsun'da 13 yılda 15 bine yakın yeni konut yapıldı!

Samsun Canik Belediye Başkanı Osman Genç, ilçedeki yatırımları ve projeleri anlattı. Genç, ''13 yılda 15 bine yakın yeni konut yapıldı'' şeklinde konuştu.

Samsun’da Arap üniversitesi projesi askıya alındı!

Samsun 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, bölgedeki projeleri ve yatırımları anlattı. Topaloğlu, ilçede yapılacak Arap üniversitesinin 15 Temmuz'dan dolayı askıya alındığını açıkladı.

Çerkezköy Kentpark projesi başladı!

KENTPARK Projesi kapsamında Gazi Mustafa Kemal Paşa ve Gazi Osman Paşa Mahallesinde bulunan yaklaşık 75 dönümlük alanda yeşil alan ve çevre düzenlemesi yapılacak.

Samsun Gazi Osman Paşa Mahallesi Haberi

Samsun Gazi Osman Paşa Mahallesi

2012 yılında yaşanan büyük sel felaketinden en çok etkilenen yerlerin başında gelen ve özellikle dere kenarında yapılmış evlerin büyük zarar gördüğü Gazi Osmanpaşa Mahallesi’ndeki riskli yapılar Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkılıyor.


Bakanlar kurulunca riskli alan ilan edilen bölgede ilk olarak sel sırasında zarar gören ve o günden buyana tinerciler ve fuhuş yapan bazı kişiler tarafından kullanıldığı için çevre sakinlerinin şikayetçi olduğu, güvenlik riski oluşturan binalar aciliyeti nedeniyle kamulaştırılarak hak sahiplerine paraları ödendi.


Dere yatağı kenarındaki bu binalar yıkıldıktan sonra taşkın sınırları dışında olan ancak Kentsel Dönüşüm Alanı ilan edilen alanda da Kentsel Dönüşüm Projesi doğrultusunda çalışma yapılarak bu binalarda yıkılacak ve yerine yeni binalar yapılarak hak sahiplerine verilecek.


TOKİ...