10 / 05 / 2024

Samsun OMÜ Raylı Sistem Hattı

Samsun OMÜ Raylı Sistem Hattı

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Kampüsü içerisindeki tramvay seferlerinin başlayacağını müjdeledi.

Samsun OMÜ Raylı Sistem Hattı'nda test sürüşü yapıldı!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Samsun 3'üncü Etap OMÜ Kampüsiçi Raylı Sistem Hattı'nın test sürüşüne katıldı.

Samsun OMÜ Raylı Sistem Hattı'nın güzergahı netleşti!

Hafif raylı sistemin üniversiteye çıkarılması için çalışmalara hız veren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, üniversite hattının güzergahını inceledi.

Ulaştırma Bakanlığı 5 ildeki raylı sistem projelerini üstlendi!

Bursa, Kocaeli, Sakarya, Trabzon ve Samsun'da bulunan raylı sistem projelerine dair bazı işleri Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı üstlendi. Söz konusu karar bugünkü 32342 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ordu Ünye'ye raylı sistem hattı geliyor!

Ordu Ünye'nin önemli yerlerinden biri olan Ünye Kalesi'ne raylı sistem hattı geliyor. Ünye Belediyesi'nin hazırladığı projeye  Samsun Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’ndan onay geldi.

Düzce-Bolu-Karabük-Samsun YHT projesi ne zaman açılacak?

Karadeniz bölgesi için planlanan bir raylı sistem projesi olup olmadığı ve Düzce-Bolu-Karabük-Samsun yüksek hızlı tren hattı açılması meclis gündemine taşındı. MHP'li Yılmaz, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Karadeniz bölgesi için planlanan raylı sistem projesi olup olmadığı TBMM'de!

Karadeniz bölgesi için planlanan bir raylı sistem projesi olup olmadığına ve Düzce-Bolu-Karabük-Samsun yüksek hızlı tren hattı açılmasına dair planlamalar meclis gündemine taşındı. MHP'li Yılmaz, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Samsun'da raylı sistem doğu ve batı yönlerinde uzatılacak!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, raylı sistem ile ilgili özellikle Atakum ilçesini ikiye böldüğünü belirtti. Demir raylı sistemin doğu ve batı yönünde uzatılacağını da duyurdu...

Samsun OMÜ Raylı Sistem Hattı seferleri başladı!

Samsun'da OMÜ kampüsü içerisine tramvay seferleri başladı. SAMULAŞ Genel Müdürü Tamgacı konuyla ilgili olarak, "Ulaşım alanında kentimizde bir ilke daha imza attık" dedi.

Samsun OMÜ Raylı Sistem Hattı seferleri başlıyor!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Kampüsü içerisindeki tramvay seferlerinin başlayacağını müjdeledi.

Samsun OMÜ Raylı Sistem Hattı'nda test sürüşü yapıldı!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Samsun 3'üncü Etap OMÜ Kampüsiçi Raylı Sistem Hattı'nın test sürüşüne katıldı.

Raylı sistem Samsun'a prestij katacak!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, OMÜ Rektörü Sait Bilgiç ile birlikte raylı sistem çalışmalarını denetledi.

Karadenizin tek hafif raylı sistem hattı uzatılıyor!

Karadeniz'in tek hafif raylı sisteminin hattı uzatılıyor. Samsun'da 36 durakta, 29 tramvayla hizmet verilen hafif raylı sistemin güzergahı uzatıldı. 

Samsun'da raylı sisteme 120 milyon liralık yatırım!

Samsun Büyükşehir belediye Başkanı Zihni Şahin, Samsun'daki raylı sistem yatırımları ile ilgili bazı açıklamalar yaptı.

OMÜ kampüs hattının yüzde 95’i tamamlandı!

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) kampüs hattının yüzde 95’lik kısmı tamamlandı. 800 metrelik güzergahta bulunan raylar ısıtılarak sefer yapılacak.

Samsun hafif raylı sistem hattı 36,2 kilometreye çıkıyor!

Samsun hafif raylı sistem hattı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) kampüs hattının tamamlanmasıyla birlikte 36,2 kilometreye çıkacak. Yaklaşık 130 milyon liralık yatırımın yüzde 87’lik kısmı tamamlandı.

Samsun OMÜ Raylı Sistem Hattı Haberi

Samsun OMÜ Raylı Sistem Hattı


Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, 3'üncü Etap OMÜ Kampüsiçi Raylı Sistem Hattı'nın tamamlandığını söyleyerek "Üniversite içerisindeki tramvay seferlerimizi cuma sabahı başlatıyoruz" dedi.


SAMULAŞ VE BÜYÜKŞEHİR'İN EN GÖRKEMLİ YATIRIMI


Samsun Büyükşehir Belediyesi Proje Ulaşım İmar İnşaat Yat. San. ve Tic. A.Ş.(SAMULAŞ) bünyesinde hizmet veren OMÜ-Tekkeköy arasındaki 29 kilometrelik raylı sistem hattının OMÜ 3'üncü Etabı ile birlikte 35 kilometreye ulaştığını dile getiren Başkan Mustafa Demir, "Samsun Hafif Raylı Sistem hattı, ana hat güzergâhı 1'inci Etap, 2'nci Etap ve son olarak OMÜ kampüsü içerisine kadar ulaşan 3'üncü Etap ile birlikte Büyükşehir Belediyesi'nin ve SAMULAŞ'ın en önemli, en görkemli yatırımlarından ve en önemli ulaşım hizmetlerinden birisi haline gelmiştir" şeklinde konuştu.


İŞTE YENİ İSTASYONLARIN İSİMLERİ


Yarın hizmete girecek yeni...