28 / 04 / 2024

Sanayi Kaynaklı Hava Kirliliğinin Kontrolü Yönetmeliği

Sanayi Kaynaklı Hava Kirliliğinin Kontrolü Yönetmeliği

3 Temmuz 2009 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Sanayi Kaynaklı Hava Kirliliğinin Kontrolü Yönetmeliğine göre yakma tesisi nedir? Yakma tesisi nasıl ve nerede kurulur? İşte yakma tesisleri...

Cesa Vinç Otomotiv Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Cesa Vinç Otomotiv Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Sancaktepe'de Abdullah Karaca, Cumhur Şengönül, Erhan Gök ve Hava Balcı ortaklığında kuruldu.

Hsb Torrak Yapı Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hsb Torrak Yapı Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Zeytinburnu'nda Hava Toprak tarafından kuruldu.

İbt Elektronik Gıda İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İbt Elektronik Gıda İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi 10 bin TL sermaye ile bugün Hava Tataroğlu tarafından kuruldu. 

Semih Er İnşaat Ve Organizasyon Hizmetleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Semih Er İnşaat Ve Organizasyon Hizmetleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Hava Kırmızıyüz imzasıyla Çekmeköy'de 20 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Saraylım Tarım Soğuk Hava Depoları'nda Alarko Carrier tercih edildi!

İklimlendirme sektörünün öncü firması Alarko Carrier, Çorum Organize Sanayi Bölgesi’nde hizmete giren Saraylım Tarım Soğuk Hava Depoları Tasnif ve Paketleme Tesisleri’nin iklimlendirmesini sağlıyor.

Pekin'de inşaatlardaki açık hava faaliyetleri durduruldu!

ÇİN'İN başkenti Pekin'de hava kirliliğinden dolayı yeniden kırmızı alarm verildi. Kırmızı alarm boyunca, inşaatlardaki açık hava faaliyetleri durdurulurken, sanayi fabrikalarında üretim askıya alınacak.

İlyada Mühendislik ve Kaynaklı İmalat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İlyada Mühendislik ve Kaynaklı İmalat Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Murat Gökdemir ve Noyan Özdemir ortaklığıyla 50 bin TL sermaye ile 3 Ekim'de Beylikdüzü, Barış Mahallesi'nde kuruldu.

Özsaras Kağıtçılık Matbaa İnşaat Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Özsaras Kağıtçılık Matbaa İnşaat Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Hava Sürer tarafından 20 bin TL sermaye ile 17 Ağustos'ta Bayrampaşa, Ortamahalle Mahallesi, İbrahimağa Caddesi'nde kuruldu.

Türkiye'nin ilk su ürünleri organize sanayi bölgesi İzmir'de kurulacak!

Türkiye'de ilk kurulacak Su Ürünleri Organize Sanayi Bölgesinde balık işleme, paketleme tesisleri, soğuk hava depoları, ağ bakım ve yıkama tesisleri, strafor tesisleri, yem tesisleri gibi sektörle ilgili tüm tesisler, bir arada olacak...

Severler İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Severler İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Ümit Severler, Hava Severler tarafından 100 bin TL'lik sermaye bedeli ile 10 Ekim'de Esenyurt, Fatih Mahallesi'nde kuruldu.

Sanayi kuruluşlarına e-denetim geliyor!

Sanayi kuruluşlarına e-denetim geliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, sanayi kuruluşlarından kaynaklı kirliliğin takibi ve de önlenmesi amacıyla dünyada ilk kez " e-denetim " uygulamasını başlatacak.

Yerli hava kontrolörü eğitim simülatörü geliştirildi!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, AA muhabirine yaptığı açıklamaya göre, hava sahasındaki kontrolör adaylarının daha kısa sürede ve az maliyetle eğitilmesini sağlayacak yerli hava kontrolörü eğitim simülatörü geliştirildi.

Zonguldak'ta hava kirliliğine karşı protokol imzalandı!

Zonguldak’ta hava kirliğine neden olan faktörlerin belirlenmesi amacıyla Zonguldak Valiliği ile Bülent Ecevit Üniversitesi(BEÜ) arasında protokol imzalandı. Zonguldak bölgesindeki ısınma, ulaştırma ve sanayi kaynaklı hava kirleticiler belirlenecek...

Sanayi Kaynaklı Hava Kirliliğinin Kontrolü Yönetmeliği Haberi

Sanayi Kaynaklı Hava Kirliliğinin Kontrolü Yönetmeliği

Yakma tesisi nedir?

3 Temmuz 2009 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Sanayi Kaynaklı Hava Kirliliğinin Kontrolü Yönetmeliğine göre yakma tesisi nedir, sorusunun yanıtı şu şekilde karşımıza çıkıyor:


Yakma Tesisi, yakıtın yakılması sonucunda, yakıt içeriğinde bulunan kimyasal enerjinin ısı enerjisine dönüştürülerek yararlanıldığı, buhar kazanı ve kızgın yağ kazanı, termik santral kazanı, gaz türbini, gaz motoru gibi sıcak su, buhar ve benzeri üreterek enerji sağlayan tesisler olarak tanımlanıyor.


İzne tabi yakma tesisi

Çalışmaları ve yapısı nedeniyle insan sağlığı ve çevre üzerinde önemli olumsuz etkisi olan Ek-8 A ve B listelerinde yer alan tesislerin kurulması ve işletilmesi için, bu Yönetmelik hükümlerine göre planlama aşamasında Emisyon Ön İzni ve işletme aşamasında Emisyon İzni alınması gerekir. Birden fazla tesisi olan işletmelerin emisyon ön izin/izin işlemleri işletme adına ve işletmede aynı...