03 / 05 / 2024

Pekin'de inşaatlardaki açık hava faaliyetleri durduruldu!

Pekin'de inşaatlardaki açık hava faaliyetleri durduruldu!

ÇİN'İN başkenti Pekin'de hava kirliliğinden dolayı yeniden kırmızı alarm verildi. Kırmızı alarm boyunca, inşaatlardaki açık hava faaliyetleri durdurulurken, sanayi fabrikalarında üretim askıya alınacak.



ÇİN'İN başkenti Pekin'de hava kirliliğinden dolayı yeniden kırmızı alarm verildi. Bu sabah 07.00'den itibaren geçerli olacak ve 22 Aralık Salı günü sona erecek kırmızı alarm, Pekin'de ikinci kez veriliyor. Kırmızı alarm verilmesiyle başkent Pekin'de okulların derslere ara vermesi ve halkın hava kirliliğinden korunması tavsiye edilirken, şehirde araç plakaların son rakamına göre trafikte tek-çift plaka uygulaması yapılacak. Pekin'de 5 milyon araç bulunuyor ve bu uygulamayla özel araçların yarısı trafiğe çıkamıyor.Ayrıca, kamu araçlarının yüzde 30'unun da trafiğe çıkmasına müsaade edilmiyor. Ayrıca kırmızı alarm boyunca, inşaatlardaki açık hava faaliyetleri durdurulurken, sanayi fabrikalarında üretim askıya alınacak. 


Havanın yüzde 38'i sağlıksız Pekin'de hava kirliliğine genel olarak kömür kullanan sanayi kuruluşları ile araçlardan çıkan egzoz gazları neden oluyor. Özellikle kış mevsimiyle birlikte Çin'in kuzeyinde merkezi ısıtma için kömür kullanan tesislerin sayısı artıyor. Uzmanlar, hava kirliliğinin Çin'in hızlı kalkınma ve sanayileşmesinin bir bedeli olduğunu söylüyor. Greenpeace'e göre, Çin'deki şehirlerin yüzde 80'inde hava kirliliği limitin üstünde. ABD standartlarına göre, Çin halkının yüzde 38'inin soluduğu hava 'sağlıksız'. 


Yurt Gazetesi


Geri Dön