09 / 05 / 2024

Şanlıurfa Halfetide turist yoğunluğu

Şanlıurfa Halfetide turist yoğunluğu

Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesi'nin " sakin şehir " ağına dahil ettiği Halfeti 'de turist yoğunluğu başladı.

TURSAB Şanlıurfa'da otel yapımına başladı!

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TURSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, Şanlıurfa Göbeklitepe’de yeni bir otel yapımına başladıklarını açıkladı. Bağlıkaya, "2019'da 1 milyona yakın turist bekliyoruz'' diye konuştu.

Şanlıurfa Kale Eteği projesinde son durum!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin Urfa Kalesi çevresinde devam ettiği Kale Eteği Projesi çarşı esnafını da heyecanlandırdı. Esnaf, çalışma ile birlikte gün yüzüne çıkan tarihi güzellik sayesinde bölgeye turist akını beklediklerini söyledi.

Şanlıurfa'da turizm sektörü canlandı!

Şanlıurfa Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ŞURO) Başkanı Kamil Türkmen, son dönemde özellikle terör olayları nedeniyle bölgedeki turist sayısında ciddi düşüş yaşandığını ve konaklama yerlerinin boş kaldığını söyledi.

Şanlıurfa'da 5 yıldızlı otellerde haftasonu boş oda bulmak zorlaştı!

Suriye’nin Kobani kentinde yaşanan çatışmalar, Şanlıurfa’da turist sayısını düşürüyor. Ancak olayları takip etmek için şehre gelen yabancı basın mensupları ve de güvenlik güçleri otelleri dolduruyor.

Şanlıurfa'ya gelen turist sayısının artması bekleniyor!

İnanç ve kültür turizminin önemli merkezlerinden Şanlıurfa'nın, çözüm sürecinin ardından bölgede hakim olan huzur ve güven ortamına bağlı olarak "bacasız sanayi" olarak nitelendirilen turizmde aldığı payın artması bekleniyor.

Aydın Aslan: Şanlıurfa'da yıllık 2 milyon turist hedefliyoruz!

Peygamberler şehri Şanlıurfa, huzur ortamı ve baharla birlikte ziyaretçi akınına uğruyor. İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Aslan, " Yıllık 2 milyon turist hedefliyoruz" dedi.

Şanlıurfa Halfeti turist akınına uğruyor!

Şanlıurfa Halfeti, hafta sonları ziyaretçi akınına uğramaya başladı. Halfeti ilçe Kaymakamı Mehmet Keklik’ in himayelerinde yürütülen projeler sırasıyla tamamlanarak halkın ve gelen ziyaretçilerin hizmetine sunuldu...

TOKİ Şanlıurfa Hilvan'da 195 konut ve cami yaptıracak!

TOKİ Şanlıurfa Hilvan ilçesi 195 adet konut, 1'er adet cami ve ticaret merkezi inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi işini ihale ediyor.

Şanlıurfa'da vakıflardan ticari tesis yapım işi ihaleye çıkıyor!

Şanlıurfa Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Şanlıurfa'da Ticari Amaçlı Tesis yapılmak üzere inşaat yapım ve işletme şartlı olarak toplam 10 yıl süreyle kiraya verilmesi işini ihaleye çıkarıyor.

Şanlıurfa'da 4 milyon 528 bin 840 TL'ye satılık triplex ev!

T.C Şanlıurfa 2. Satış Memurluğu, Şanlıurfa Karaköprü'de 4 milyon 528 bin 840 TL bedelle üç katlı bina satılıyor...

Diyarbakır ve Şanlıurfa'da konut satışlarında artış yaşandı!

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, yılın dördüncü döneminde Diyarbakır ve Şanlıurfa'da geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 6.2 artış yaşandı...

Pierre Cardin Şanlıurfa'da fabrika kuracak!

Aydınlı Grup, Pierre Cardin ve Polo markalarının üretimlerinin yapılacağı fabrikasını Şanlıurfa Birecik'e kuracak...

Şanlıurfa'da satılık arsalar: 1 milyon 984 bin liraya!

Şanlıurfa Belediye Başkanlığından: Şanlıurfa Dağ Eteği 'nde bulunan 4 adet arsa 28 Şubat 2013 tarihinde gerçekleştirilecek ihalede satışa çıkacak

Şanlıurfa Halfetide turist yoğunluğu Haberi

Şanlıurfa Halfetide turist yoğunluğu

Birecik Baraj gölü nedeniyle sahil kentini andıran eski Halfeti'ye yerli ve yabancı turistlerin ilgisi artmaya başladı. Bir bölümü sular altında kalan, sakin ve huzur veren özelliğiyle Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesi'nin "Sakin şehir" ağına dahil ettiği Halfeti, hafta sonlarında  ziyaretçilerin tercih ettiği yerler arasında bulunuyor. 


Tarihi taş evleri ve doğal güzellikleriyle Güneydoğu'nun "saklı cenneti" olarak nitelendirilen Halfeti'ye gelen turistler, özellikle bir bölümü sular altında kalan "batık kenti" tekne turuyla geziyor. 


Ziyaretçiler, tur sırasında, birçok medeniyete ev sahipliği yapan Rumkale'yi uzaktan da olsa görme fırsatı buluyor. Su altında kalan caminin minaresi ve terk edilmiş eski yapıların bulunduğu Savaşan köyü de ilgi gören yerler arasında bulunuyor.


Bir kısmı su altında kalan kıyıdaki Ulu Cami'yi de gezen ziyaretçiler, tahta asma köprüden ise olası tehlikelere karşı kontrollü...