29 / 04 / 2024

şanlıurfa Millet Hanı

şanlıurfa Millet Hanı

Toplama kampı, sonra da yetimhane yapılan ve ismi “Millet Hanı” olarak değiştirilen Han-ı Delilan (Deliller Hanı), ticarethaneye dönüştürülmek isteniyor. Tarihi bir dönemin belleği olan han ile birlikte kentteki gayrimüslim izler de siliniyor.

Şanlıurfa'daki Millet Hanı turizme kazandırılıyor!

Şanlıurfa'daki Millet Hanı turizme kazandırılıyor. Türkiye'de, Topkapı Sarayı'ndan sonra en büyük tarihi ikinci yapı konumunda olan Şanlıurfa'daki tarihi handa başlatılan çalışmaların 2015 yılında tamamlanması planlanıyor.

TOKİ'den 81 ile 81 milyon metrekare millet bahçesi! Şanlıurfa Halfeti Millet Bahçesi için düğmeye basıldı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Şanlıurfa Halfeti Millet Bahçesi projesinin ihalesini yarın saat 14:30'da gerçekleştirilecek. İşte Şanlıurfalıların yüzünü güldüren millet bahçesi ile ilgili detaylar...

Şanlıurfa Ceylanpınar'a iki yeni millet bahçesi geliyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Şanlıurfa Ceylanpınar'da iki yeni millet bahçesi inşa edecek. Projelerin ihalesi 28 Mart tarihinde yapılacak.

Şanlıurfa Halfeti'ye millet bahçesi müjdesi!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Şanlıurfa Halfeti Millet Bahçesi projesi için düğmeye bastı. Projenin ihalesi 8 Nisan'da yapılacak.

Şanlıurfa Ceylanpınar'a millet bahçesi müjdesi!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Şanlıurfa Ceylanpınar Millet Bahçesi ihalesini 2 Şubat 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Şanlıurfa Ceylanpınar'a millet bahçesi geliyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Şanlıurfa Ceylanpınar'da millet bahçesi inşa edecek. Projenin ihalesi 2 Şubat 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Şanlıurfa'da Eyyübiye millet bahçesi için yıkımlar başladı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirdiği Eyyübiye Millet Bahçesi için 300'den fazla yapının yıkımını gerçekleştirdi. 

Şanlıurfa Haliliye Millet Bahçesi'nde son durum ne?

Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesinde inşası devam eden Haliliye Millet Bahçesi'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, ilçeye kazandırılan 118 dönümlük Millet Bahçesi alanında inceleme gerçekleştirdi. 

Şanlıurfa Millet Bahçesi yarın ihaleye çıkıyor!

Şanlıurfa İli, Viranşehir İlçesi, Yenişehir Mahallesi Millet Bahçesi ve Millet Bahçesine Ait Sosyal Donatılar İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesi yarın saat 14:00'te gerçekleştirilecek.

Şanlıurfa Viranşehir Millet Bahçesi'nin detayları belli oldu!

Şanlıurfa Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, Viranşehir'de hayata geçecek millet bahçesi projesinin detaylarını anlattı. Başkan Ekinci, 140 bin metrekare alan üzerine kurulacak olan devasa millet bahçesi projesi için ihale yapılacağını açıkladı. 

Şanlıurfa Viranşehir Millet Bahçesi 25 Mart'ta ihaleye çıkıyor!

Şanlıurfa İli, Viranşehir İlçesi, Yenişehir Mahallesi Millet Bahçesi ve Millet Bahçesine Ait Sosyal Donatılar İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesi 25 Mart 2021 tarihinde saat 14:00'te yapılacak.

TOKİ’den Şanlıurfa Haliliye ve Eyyübiye’ye millet bahçesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Şanlıurfa’nın Haliliye ve Eyyübiye ilçesinde yapılacak millet bahçelerinin ihalesi gerçekleştirildi.

Şanlıurfa Haliliye'ye 2 yeni millet bahçesi! İhalesi bugün!

Şanlıurfa İli, Haliliye İlçesi, Süleymaniye Ve Devteşti Mahalleleri Millet Bahçesi İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi (e-ihale) ihalesi bugün saat 14:00'te yapılacak.

Şanlıurfa Eyyübiye Millet Bahçesi bugün ihaleye çıkıyor!

Şanlıurfa İli, Eyyübiye İlçesi, Yenice Mahallesi Millet Bahçesi ve Millet Bahçesine Ait Sosyal Donatılar İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi işi (e-ihale) ihalesi bugün saat 14:30'da yapılacak.

şanlıurfa Millet Hanı Haberi

şanlıurfa Millet Hanı

1950’li yıllarda nüfusunun yarısından fazlasını gayrimüslimlerin oluşturduğu Urfa’da, gayrimüslimlere yönelik izler neredeyse tamamen silindi. “Tehcir” politikası ile yaşanan sürgünlerin son durağı olan Urfa’da Ermeniler katliamdan geçirilirken, çocukları da buradaki yetimhanelere verildi.  


ERMENİ YETİMHANESİ 


Sadece Ermenilerin değil, Cumhuriyet tarihi boyunca Urfa’daki bütün gayrimüslim izler silindi. “Tehcir” döneminde Ermeni yetimhanesi olarak kullanılan Han-ı Delilan’ın ismini “Millet Hanı” olarak değiştirmekle yetinmeyen devlet, AKP döneminde de Han-ı Delilan’ı restorasyon adı altında ticarethaneye çevirmeye çalışıyor.


RANT MEKANINA DÖNÜŞTÜRÜLDÜ


Adeta kent tarihinin beleği olan han, önce Turizm Bakanlığı’na tahsis edildi. Sonradan restore edilip sosyal ve kültürel amaçlı bir müze yapılmak amacıyla İl Özel İdaresi’ne devredildi. Ancak Urfa’ya gelen valiler ve diğer yetkililerin projeyi birbirine devretmesiyle proje askıya alındı. 


Atlas Holding ve DNR şirketleri 2006’da, hanı 5 yıldızlı otel yapmak...