02 / 06 / 2024

şanlıurfa siverek tarihi vilayet konağı

şanlıurfa siverek tarihi vilayet konağı

İl olduğu dönemlerde vali konağı olarak hizmet veren Şanlıurfa'nın Siverek ilçesindeki 111 yıllık tarihi bina, aradan geçen sürede farklı kurumlara hizmet etse de yakında kaymakamlık olarak faaliyet gösterecek

Şanlıurfa'da 2 adet arsa satışa çıkıyor! Fiyatlar dudak uçuklattı!

Turkuaz Hizmet A.Ş, Şanlıurfa ili, Eyyübiye ilçesi, Yenice Mahallesi'nde yer alan 2 adet arsayı satıyor. Peki Şanlıurfa Eyyübiye'de yer alan arsaların fiyatları ne kadar? İşte detaylar ve ihale tarihi... 

Şanlıurfa'da konut imarlı 4 arsa 275 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor!

Şanlıurfa ili Siverek Belediyesi, Şanlıurfa ili, Siverek ilçesi, Haliliye, Hayriye ve Hamidiye Mahallelerinde yer alan konut ve ticaret+konut imarlı 4 arsayı satıyor. İşte ayrıntılar...

TOKİ Şanlıurfa Eyyübiye 2. Etap ne zaman teslim edilecek? TOKİ Şanlıurfa Eyyübiye Batıkent Mahallesi teslim tarihi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen TOKİ Şanlıurfa Eyyübiye 2. Etap projesinin teslim tarihi açıklandı. Peki TOKİ Şanlıurfa Eyyübiye 2. Etap ne zaman teslim edilecek? TOKİ Şanlıurfa Eyyübiye Batıkent Mahallesi teslim tarihi...

TOKİ Şanlıurfa Akçakale başvuruları 27 Ekim'de sona eriyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Şanlıurfa Akçakale projesi için son başvuru tarihi 27 Ekim olarak belirlendi.

Şanlıurfa'da kripto para operasyonunda iki kişiye gözaltı!

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde devam eden kripto para operasyonunda iki şüpheli gözaltına alındı. 

Şanlıurfa Siverek'te muhtarlardan kentsel dönüşüm tepkisi!

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde Selim Pınar Mahallesi Muhtarı Mustafa Başak, mahallelerinde görev alan muhtarlar kentsel dönüşüm başlamadığı için mağdur olduklarını dile getirdi. 

Şanlıurfa’da arsa kavgası: 3 ölü!

Şanlıurfa Siverek Taşlı Mahallesi’nde 2 aile arasında yaşanan arazi kavgasında 3 kişi yaşamını yitirdi.

Şanlıurfa Kızılkoyun'da 2. etap yıkım çalışmalarına başlandı!

Tarihi değerleri gün yüzüne çıkartmalara başlayan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Haleplibahçe havzasında bulunan Kızılkoyun mağaralarının 2. etap uygulaması çerçevesinde yıkım çalışmalarına start verdi.

Şanlıurfa Hamarat Eller Çarşısı yıkıldı!

Şanlıurfa Haleplibahçe'de  bulunan  Hamarat Eller Çarşısı, tarihi yapıların siluetini bozduğu gerekçesiyle yıkıldı.

Şanlıurfa'da arazi kavgası: 1 ölü! 

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine bağlı Dağbaşı Mahallesi'nde çıkan arazi kavgasında 1 kişi hayatını kaybetti.

Şanlıurfa'daki tarihi Birecik Konağı restore edildi!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Birecik'te yer alan 100 yıllık tarihi konağı restore etti.

Şanlıurfa'da akraba aileler arasında arazi kavgası: 2 ölü!

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde akraba aileler arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan silahlı kavgada 2 kişi yaşamını yitirdi.

Şanlıurfa'da inşaat işçilerini taşıyan kamyonet devrildi: 7 yaralı!

Şanlıurfa Siverek'te inşaat işçilerini taşıyan kamyonet şarampole devrildi, yaşanan kazada 7 kişi yaralandı.

şanlıurfa siverek tarihi vilayet konağı Haberi

şanlıurfa siverek tarihi vilayet konağı

Osmanlı mimari tarzında kesme kara taştan 1903 yılında İbrahim Paşa tarafından yaptırılan bina, yaklaşık 25 yıl vilayet konağı olarak hizmet verdi.


Cumhuriyetin ilk yıllarında Teşkilatı Mülkiye Kanunu ile ilçe yapılan Siverek'te uzun süre metruk halde kalan konak, daha sonra halk kütüphanesi olarak faaliyet gösterdi.


Siverek Kaymakamlığı, kütüphanenin farklı bir binaya taşınmasının ardından tekrar atıl durumda kalan binanın aslına uygun olarak restore edilmesi için çalışma başlattı. Bir zamanların vilayet konağı olan bina çalışmaların tamamlanmasının ardından yaklaşık 3 ay sonra Siverek Kaymakamlığı olarak hizmete girecek.


Siverek Kaymakamı Hamza Erkal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, konağın ilçe tarihinin en eski sembol yapılarından biri olduğunu söyledi.


Binanın bazalt taştan yapıldığını belirten Erkal, "Binamızı restorasyonla tarihi özelliklerini sergileyecek şekilde ön plana çıkartacağız. Bittiğinde hükumet konağı olarak hizmet verecek. İlçemizin...