05 / 05 / 2024

Şanlıurfa su kesintisi

Şanlıurfa su kesintisi

Güneydoğu Anadolu bölgesi'nde yer alan Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak illerinde belediyeler ile köy içme sularına ait elektrik borcu 260 milyon TL'ye ulaştı

Şanlıurfa'daki 800 yıllık Döşeme Camii yeniden açılıyor!

Şanlıurfa'nın simgesi haline gelen Balıklıgöl Yerleşkesi'nde yer alan, zeminindeki kayma ve su sızıntısı sonucunda 5 yıl boyunca kapalı halde bulunan 800 yıllık Döşeme Camii restore edildi. Zemini sağlamlaştırılan caminin Ramazan ayında ibadete açılması planlanıyor.

Şanlıurfa Akçakale'ye altyapı müjdesi!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Akçakale ilçesinde yaptığı altyapı ve üstyapının yanında atık su ve içme suyu tesisleri ile ilçede çalışmalarını sürdürüyor.

Şanlıurfa Bozova'da altyapı çalışmalarına ağırlık verildi!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Bozova ilçesinde yaptığı alt yapı ve üst yapının yanında atık su ve içme suyu tesisleri ile ilçede çalışmalarını sürdürüyor.

Şanlıurfa yeni altyapıya kavuşuyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, ŞUSKİ (Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü) Genel Müdürlüğü Şanlıurfa şehir merkezinde bakım-onarım faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor.

Şanlıurfa'ya 100 milyon TL'lik arıtma tesisi!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen 100 milyon liralık atık su arıtma tesisi çalışmaları son sürat devam ediyor.

Şanlıurfa Siverek'in ulaşım sorunu mecliste!

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine bağlı bazı mahallelerde yaşanan yol, su ve ulaşım sorunlarına ilişkin soru önergesi hazırladı..

Şanlıurfa Atık Su Arıtma Tesisi 100 milyon TL'ye mal olacak!

Şanlıurfa Atık Su Arıtma Tesisinin yapımı hızla sürerken, Büyükşehir Belediyesi merkez ilçelerden atık nakli için tesise kadar toplamda 25 bin metrelik hat çekmeyi planlanıyor.

Şanlıurfa’daki tapu dolandırıcıları yakalandı!

Şanlıurfa’da tapu Müdürlüğünde sahte vekaletname ile işlem yapmaya çalışan 2 dolandırıcı, kurum personelinin dikkati sayesinde suçüstü yakalandı. Adliyeye çıkarılan dolandırıcılar tutuklanarak cezaevine konuldu.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi yatırımcıların önünü açıyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, SU-KAY Park ve Çelik Köprüler ile cazibe merkezi haline gelen GAP Vadisi bölgesindeki imarda yer alan 50 metrelik yeni yolları açarak halkın hizmetine sunmayı planlıyor.

Şanlıurfa GAP SUKAY açılışa hazırlanıyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan 58 Bin metrekarelik alana sahip GAP SUKAY Park Su Sporları Tesisi açılışa hazırlanıyor.

Şanlıurfa Bozova Atıksu Arıtma Tesisi'nde sona gelindi!

Şanlıurfa kent merkezi ve ilçelerde "Alt yapı sorunlarına 100 yıllık çözümler" hedefiyle çalışmalarına ağırlık veren Büyükşehir Belediyesi, yıllardır içme suyu sorunu yaşayan Bozova Yavuz Sultan Mahallesi'nin su sorununu çözüyor.

Şanlıurfa'nın 2B sorunu meclise taşındı!

Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, Şanlıurfa'daki ormanlık alanlara ilişkin sorunları meclis gündemine taşıdı. Ayhan, sorularının Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

Şanlıurfa Atık Su Arıtma Tesisi'nin temeli atıldı!

Şanlıurfa'da dev projeler ardı ardına hayat bulmaya devam ediyor. İl genelinde 800 bin kişinin su ihtiyacının yanı sıra bereketli Urfa toprağına verim sağlayacak olan Şanlıurfa Atık Su Arıtma Tesisinin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Şanlıurfa su kesintisi Haberi

Şanlıurfa su kesintisi

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde birçok îlîn mevcut elektrik borcu, önümüzdeki günlerde ciddi su kesintilerine de yol açabilir. Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak gibi illerde yer alan belediyelerin elektrik borcu, 2014 sonu itibariyle 260 milyon TL'yi buldu. Gerek köy içme sularında, gerekse şehirlerdeki su dağıtım şebekelerinde su dağıtımı elektrik ile sağlandığı için bu borçlar nedeniyle yaşanacak elektrik kesintisi, su kesintilerine de yol açacak. Dicle Elektrik Perakende Dağıtım AŞ (DEPSAŞ)'den alınan bilgilere göre, şirketin elektrik dağıtım bölgesinde yer alan 6 ildeki 109 belediye, elektrik şirketine borçlu Bu da söz konusu illerdeki belediyelerin neredeyse tamamının önemli sayılabilecek miktarda elektrik borcu olduğu anlamına geliyor. 


3 Günde Ödediği Elektriğin Parasını, Aylarca Tahsil Edemiyor


Elektrik sektörünün uzmanları, bu borçların ödenmemesi durumunda Dicle Elektrik'in hem bireylere hem...