29 / 04 / 2024

Şanlıurfa Akçakale'ye altyapı müjdesi!

Şanlıurfa Akçakale'ye altyapı müjdesi!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Akçakale ilçesinde yaptığı altyapı ve üstyapının yanında atık su ve içme suyu tesisleri ile ilçede çalışmalarını sürdürüyor.




Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Akçakale ilçesinde yaptığı altyapı ve üstyapının yanında atık su ve içme suyu tesisleri ile ilçede çalışmalarını sürdürüyor.


Büyükşehir Belediyesi  'Prestij Cadde Uygulaması' kapsamında Akçakale’de altyapı hizmetlerini tamamladığı İstasyon ve caddenin asfaltlama çalışması yaptı.


9 ilçede 'Prestij Caddesi Uygulaması'nı çalışmasını tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, Akçakale'de ise ŞUSKİ, DEDAŞ, Telekom, AYKOME ve diğer ilçe kurum ve kuruluşlarla koordineli bir çalışma yürüterek altyapı hizmetlerinin tamamlandığı cadde ve bulvarlarda Fen İşleri Daire Başkanlığı 97 bin metrekarelik asfalt serim işini tamamladı.


Akçakale'de altyapı çalışmalarına ağırlık veren Büyükşehir Belediyesi ŞUSKİ genel Müdürlüğü, 29 bin 576 metre içme suyu, 3 bin 100 metre Yağmur suyu hattı ile 3 bin 650 metre kanalizasyon hattı döşedi. Ayrıca Akçakale Atık Su Arıtma tesisini revize çalışmaları çerçevesinde 10 bin 855 metreküp çamur tesisten çıkarıldı. Tesiste deforme edilen cihazlar ile yetersiz gelen pompalar yenilendi.


Büyükşehir Belediyesi Kırsal Daire Başkanlığı ise kırsal bölgelerde ulaşım sorununun çözüme kavuşturulması için mevsim şartlarının el verdiği ölçüde çalışmalarını sürdürüyor.


Akçakale ilçesinde kent parkı, semt pazarı, semt spor sahası, mezarlık onarım ve tadilatı ile bunun yanında altyapı çalışması ilçe merkezinde süratle devam ediyor.


Şanlıurfa'nın sınır hattında ve Suriyeli misafirlerin yoğunlukla ikamet ettiği Akçakale ilçesinin her alanında iyileştirme çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Büyükşehir Belediyesi olarak düzenli ve planlı bir çalışmayla Akçakale daha da güzelleşeceğini ifade etti.



Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön