05 / 05 / 2024

Şanlıurfa turizm atağı

Şanlıurfa turizm atağı

Şehrin alternatif bir destinasyon olması için çalışma başlatan turizmciler, Şanlıurfa Kongre ve Ziyaretçi Bürosu'nun ilk hazırlık toplantısını yaptı. Şanlıurfa Kongre ve Ziyaretçi Bürosu'nun kurulması için çalışma başlatıldı.

Şanlıurfa Büyükşehir'den 6 yeni fabrika atağı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, yatırımcıları şehre çekmek için kolları sıvadı. 6 fabrikanın kurulması için gerçekleştirdiği projeyle 4 bin 500 kişinin istihdam edilmesini planlıyor.

Suriyeli işadamlarından Şanlıurfa'ya 40 milyon dolarlık yatırım!

Suriyeli işadamları, Şanlıurfa´da yatırım atağına geçti. Bölgede 40 milyon dolara 'Silver Nano Particles' teknolojisiyle organik gübre üretim tesisi kuruldu.

Şanlıurfa Ceylanpınar'a modern semt pazarı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi kentteki ilçelerde başlattığı eşit hizmet atağını Ceylanpınar'da devam ediyor.

Şanlıurfa Hilvan'a 120 bin metrekarelik mesire alanı!

Şanlıurfa'da başlattığı yeşil atağı çerçevesinde kent merkezine 500 bin metrekarelik yeşil alan kazandıran Büyükşehir Belediyesi, ilçelerde de aynı hizmetlerini sürdürüyor.

Şanlıurfa Büyükşehir'den 1 milyon metrekarelik asfalt!

Büyükşehir Belediyesi, 2016 yılı içerisinde Şanlıurfa tarihinin en büyük asfalt atağını gerçekleştirdi. Büyükşehir, 2015 yılındaki 575 bin 85 metrekarelik asfalt serimini 2016'da 1 milyon 140 bin 385 metrekareye yükselterek her bölgeye ulaştı.

Şanlıurfa Birecik Kalesi'nin çehresi değişiyor!

Turizm şehri olma yolunda önemli adımlar atan Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde, asırlara meydan okuyan Birecik Kalesinin çehresi değişiyor.

Şanlıurfa Suruç yatırımlarla prestij kazandı!

Şanlıurfa kent merkezi ve tüm ilçelerde çalışma atağı gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa'nın gelişiminde büyük bir rol sergiliyor. Bu kapsamda Suruç ilçesinin yıllardır beklediği çalışmaları bir bir veren Büyükşehir Belediyesi, ilçenin sosyo-ekonomik yapısını bir adım öteye taşıdı.

Şanlıurfa Eyyübiye'de kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı!

Şanlıurfa’da, çarpık kentleşmenin en yoğun olduğu yerleşim birimlerinin başında gelen Eyyübiye ilçesi, kentsel dönüşüm uygulamaları ile çağdaş, modern ve yaşanabilir bir kent olma yolunda atağa geçti.

Şanlıurfa Göbeklitepe ziyarete mi kapatılıyor?

Kültür Ve Turizm Bakanlığı tarafından Şanlıurfa Göbeklitepe, çatı örtüsü yapımı ve canlandırma merkezi projelerinin hayata geçirilebilmesi için 13 Haziran-31 Aralık arasında ziyarete kapatılacağı söylendi.

Şanlıurfa Viranşehir'deki tarihi yerleşim yeri TBMM'de!

İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Şanlıurfa Viranşehir'de ortaya çıkarılan tarihi bir yerleşim yerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanal sorularını Dönemin Kültür Ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'a iletti.

Şanlıurfa Harran'daki kümbet evler restore edilecek!

Tarihin ilk islam üniversitesinin bulunduğu, farklı mimarisiyle turizmin gözdesi Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde ziyaretçiler, il Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nce bir kümbet evin restore edilmesiyle yapılacak otelde konaklayacak.

Şanlıurfa'da 49 yıllık irtifak hakkı tesis ihalesi 26 Ocak'ta!

Şanlıurfa Defterdarlığı, Şanlıurfa Haliliye ilçesinin Sırrın Mahallesi'nde bulunan turizm tesis alanının irtifak hakkını 49 yıllığına tesis edecek. Söz konusu arsanın bedeli 8 milyon 966 bin 85 TL olarak belirlendi.

Şanlıurfa'da turizm sektörü canlandı!

Şanlıurfa Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ŞURO) Başkanı Kamil Türkmen, son dönemde özellikle terör olayları nedeniyle bölgedeki turist sayısında ciddi düşüş yaşandığını ve konaklama yerlerinin boş kaldığını söyledi.

Şanlıurfa turizm atağı Haberi

Şanlıurfa turizm atağı

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde turizm faaliyetlerinde başı çeken illerden biri olan Şanlıurfa'nın kongre turizminden de pay alması amacıyla Şanlıurfa Kongre ve Ziyaretçi Bürosu'nun (Urfa CVB) kurulması için çalışma başlatıldı. TUROB Başkanı Bayındır:"Şanlıurfa, Göbeklitepe'den başlayan eşsiz tarihi, kültürel ve turizm altyapısı, konumu ve ulaşım alternatiflerinin çeşitliliği göz önüne alındığında turizmi en kolay geliştirebileceğimiz illerin başında yer almaktadır"dedi. 


Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği'nden (TUROB) yapılan açıklamaya göre, turizmin yükselen yıldızlarından olan ancak son dönemde bölgedeki gelişmelerin gölgesinde kalan Şanlıurfa, gözünü kongre turizmine dikti. Dünya ve şehir kongrelerinde alternatif bir destinasyon olmak için Urfalı turizmciler çalışma başlattı. Urfa CVB'niıı ilk hazırlık toplantısı, Medeniyet Turizm Araştırma Merkezi (URFAM) ve Nevali Otel işbirliğiyle Şanlıurfa'da gerçekleştirildi. Toplantıya, ildeki karar mercilerinin yanı sıra TUROB Genel Müdürü İsmail...