04 / 05 / 2024

Şanlıurfada hangi yapılar restore ediliyor

Şanlıurfada hangi yapılar restore ediliyor

Şanlıurfa'nın tarihi dokusunu tekrar gün yüzüne çıkarmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, Eyyübiye ilçesinde bulunan tarihi Beykapısında yapmış olduğu proje doğrultusunda bölgede cephe ve meydan düzenleme çalışması başlattı.

Şanlıurfa'da tarihi yapılar restore ediliyor!

Şanlıurfa'da bulunan ve zaman içinde tahrip olmuş tarihi yapıtlar gün yüzüne çıkarılıyor. İlk olarak Barutçu Hanı'n da başlayan restorasyon çalışmaları şimdi de Tarihi Güney Surları'nda devam ediyor.

Vergi borcu yapılandıracaklar son tarihi aman kaçırmayın! Hangi borçlar yapılandırılabilir? 

Mart'ta Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe alınan vergi borcu yapılandırma 31 Mayıs'ta sona erecek. Peki hangi borçlar yapılandırılabilir?

Borç yapılandırmada hangi borçlar silinecek? Resmi Gazete’de yayımlandı! İşte madde madde tüm ayrıntılar...

Vergiler, trafik cezaları, ehliyet affı, otoyol cezaları ve belediyelere olan borçlara ilişkin önemli maddelerin yer aldığı borç yapılandırma paketi Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Borç yapılandırma düzenlemesine göre hangi borçların silineceği ise merak konusu oldu.

Vergi borcu silinecek mi? Hangi borçlar silinecek? Borçlar nasıl yapılandırılacak?

Vergi affı için gerekli düzenleme geçtiğimiz hafta Meclis'e sunuldu. Vergi borcu başta olmak üzere daha bir çok cezayı kapsayan düzenlemenin detayları merak ediliyor. Vatandaş internetten, Vergi borcu silinecek mi? Hangi borçlar silinecek? Borçlar nasıl yapılandırılacak? sorularının cevabını arıyor.

Borç yapılandırma 2023! Hangi borçlar yapılandırma kapsamında? Borç yapılandırma nedir?

Borç yapılandırma konusu gündemde yer alan konulardan biri haline geldi. Vatandaşlar hangi borçların yapılandırma kapsamında olduğunu araştırmaya başladı. İşte detaylar!

Borcu olanlar gün yüzü görecek! Teminat yok! 18-20-24-40-48 ay vade! Hangi borçları kapsıyor? Yapılandırma Paketi 2023!

Yapılandırma paketi hangi borçları kapsamı altına alacak sorusunun yanıtı araştırılıyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nca hazırlanan yapılandırma paketi; vergiden prime, idari para cezalarından öğrenim kredilerine kadar daha pek çok borcu çatısı altına alacak.

İlk arabada ÖTV indirimi var mı? ÖTV indirimi 2022 hangi araçlar için geçerli? ÖTV indirimi kaç yılda bir yapılır?

ÖTV indiriminde son durum ne? İlk arabada ÖTV indirimi var mı? ÖTV indirimi 2022 hangi araçlar için geçerli? ÖTV indirimi kaç yılda bir yapılır? İşte sorulan soruların yanıtları!

Şanlıurfa'da trafiği engelleyen yapılar yıkıldı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Eyyübiye ilçesi Eyüpnebi Mahallesi Komiser Şakir Caddesi üzerinde trafiği engelleyen yapıların yıkımını gerçekleştirdi.

Şanlıurfa Haliliye'de metruk yapılar tek tek yıkılıyor!

Şanlıurfa Haliliye'nin Bahçelievler mahallesinde bulunan metruk yapılar tek tek yıkılıyor. Yıkılan binaların yerine yeni binalar inşa ediliyor.

Şanlıurfa Kızılay Meydanı’nda eski yapılar yıkılıyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, şehirdeki sıkışıklığı gidermek için Kızılay Meydanı'nda bulunan eski yapıları yıkıyor.

Şanlıurfa Eyyübiye'deki kaçak yapılar yıkılıyor!

Şanlıurfa Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş’un talimatlarıyla kaçak yapılar için mücadelesine devam eden Eyyübiye Belediyesi, Muradiye Mahallesinde bulunan kaçak yapılar için, yıkım kararı aldı.

Harran'da tarihi dokuya zarar veren yapılar yıkılıyor!

UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nde yer alan Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde yaklaşık 250 yıllık konik kubbeli evlerin olduğu alanda, tarihi dokuya zarar veren yapılar tek tek yıkılıyor.

Şanlıurfa Hilvan'da metruk yapılar yıkılıyor!

Şanlıurfa Hilvan Belediyesi tarafından kamu güvenliğine karşı tehdit oluşturan metruk yapılar tek tek yıkılıyor.

İmar barışı hangi yapıları kapsıyor?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hayata geçirdiği ve geniş kesimlerince faydalanılması beklenen imar barışı'nda başvurular alınmaya devam ediyor. Peki, imar barışı hangi yapıları kapsıyor?

Şanlıurfada hangi yapılar restore ediliyor Haberi

Şanlıurfada hangi yapılar restore ediliyor


Şanlıurfa'nın tarihi dokusunu tekrar gün yüzüne çıkarmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, Eyyübiye ilçesinde bulunan tarihi Beykapısında yapmış olduğu proje doğrultusunda bölgede cephe ve meydan düzenleme çalışması başlattı.


Karacadağ Kalkınma Ajansının da desteği ile bölgede hummalı bir çalışma başlatan Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Beykapısı'nda bulunan işyerleri ve binalarda; cephe kaplama, yalıtım, boya, dükkanların dış cepheleri ile sundurmalarının yenilenmesi için iyileştirme çalışmaları başlatıldı.


BÜYÜKŞEHİR TARİHİ TESCİLLİ KÖPRÜLERİ ONARIYOR


Karakoyun deresi üzerinde bulunan  tarihi tescilli köprüleri turizme kazandırmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, restorasyonunu tamamladığı Tarihi Justinyen Kemeri'nin ardından  Millet Köprüsü ve Hızmalı köprü'de  başlattığı restorasyon çalışmalarında sona geldi.


Çalışmalar kapsamında ilerleyen günlerde köprüleri vatandaşların hizmetine sunacak olan Büyükşehir Belediyesi, aydınlatma, derz çalışmaları, taş kaplama, raspa ve taş yüzeylerinin temizlenmesinin ardından  köprüleri Şanlıurfa turizme kazandırılacak.


BARUTÇU HANI RESTORASYONUNDA ÇALIŞMALAR SONA GELİNDİ


Öte...