30 / 04 / 2024

Şanslı Asfalt

Şanslı Asfalt

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi nezdindeki asfalt tesisinin kapatıldığı ve bu hizmetin özel bir şirketten alındığı iddiasına ilişkin soru önergesi hazırladı..

Bursa Karacabey'de asfalt çalışmaları başladı!

Bursa'nın tüm bölgeleriyle birlikte yaşanabilir, çağdaş bir hal alması için çalışmalarını yoğunlaştıran Büyükşehir Belediyesi, Karacabey'deki ana arterlerde düzenleme ve asfalt çalışmalarını başlattı.

Asfalt katılım payı nasıl hesaplanır?

Asfalt katılım payı, belediye veya bağlı kuruluşlarınca, belediye sınırları ve mücavir alanlar içerisinde yapılan yol çalışmaları için tahsil ediliyor. Peki, söz konusu asfalt katılım payı nasıl hesaplanır?

Asfalt katılım bedeli kimden alınır?

Belediye veya bağlı kuruluşlarınca, belediye sınırları ve mücavir alanlar içerisinde yapılan yol çalışmaları için yol harcamalarına katılma payı adı altında asfalt katılım bedeli istiyor. Peki, asfalt katılım bedeli kimden alınır?

Asfalt katılım bedeli nedir?

Asfalt katılım bedeli, belediyelerin vatandaşlardan aldığı yol harcamalarına katılma payı olarak karşımıza çıkıyor. Peki, Asfalt katılım bedeli nedir? Asfalt katılım bedelinin ne zaman tahsil edilmesi gerekir?

Asfalt görmeyen katılım bedeli ödemeyecek!

Ankara 4. Vergi Mahkemesi, Büyükşehir Belediyesi'nin ‘Asfalt katılım bedeli’ olarak daire sahiplerinden aldığı vergiye ‘dur’ dedi. Mahkemenin emsal kararında, "hakkaniyet ölçütlerine aykırılık" gerekçesi yer aldı.

Balıkesir Karasi'de asfalt çalışmaları başladı!

Karesi Belediyesi, asfalt sezonunu Yeni Sanayi Sitesi’nde açtı. Asfalt sezonunda 100 bin ton asfalt atılacağını belirten Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, sökülen asfaltında geri dönüşüme kazandırıldığına dikkat çekti.

Manavgat'taki Köprülü Kanyon yolunda asfalt çalışmaları başladı!

Büyükşehir Belediyesi Manavgat ilçesinde turistik çekim merkezi Köprülü Kanyon Milli Parkı içindeki Beşkonak-Yeşilbağ arasındaki 46 kilometrelik grup yolunda asfalt çalışmalarına başladı.

Fatsa’da asfalt yenileniyor!

Ordu’nun Fatsa ilçesinde, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan,ilçenin Sakarya Caddesi ve Hacı Hulusi Baba Caddelerinde Ordu Büyükşehir Belediyesi desteğiyle yapılan asfalt yenileme çalışmalarını inceledi.

Kayseri Kocasinan Belediyesi 3,7 milyonluk asfalt ihalesi gerçekleşti!

Kocasinan Belediyesi, şehrin çeşitli mahallelerinde 100 bin metrekare bitümlü asfalt kaplama yol yapım işi için ihale gerçekleştirdi. Maliyeti 3 milyon 732 bin 890 lira olan ihaleye toplam 8 firma katıldı.

Denizli Çivril'de asfalt çalışmaları başladı!

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Çivril'de Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı yatırımları inceledi.Çivril'de asfalt çalışması başlatan Büyükşehir Belediyesi, Irgıllı ve Işıklı'ya da kilit parke taşı hibe etti.

Kocasinan Belediyesi 3.7 milyona asfalt ihalesi yapacak!

Kocasinan Belediyesi, şehrin çeşitli mahallelerinde 100 bin metrekare bitümlü asfalt kaplama yol yapım işi için ihale gerçekleştirdi.

Kayseri'de asfalt yenileme ihalesine 4 firma katıldı!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, yaz döneminde şehrin değişik yerlerinde asfalt çalışması yapacak. Bu doğrultuda sıcak asfalt kaplaması yapacak firmayı belirlemek amacıyla ihale düzenledi. İhaleye 4 firma katıldı.

Rasyonel Asfalt Makina İnşaat Nakliye Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Rasyonel Asfalt Makina İnşaat Nakliye Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Ferhat Topal, Mehmet Demir tarafından 10 bin TL'lik sermaye bedeli ile 5 Mayıs'ta kuruldu.

Şanslı Asfalt Haberi

Şanslı Asfalt


CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi nezdindeki asfalt tesisinin kapatıldığı ve bu hizmetin özel bir şirketten alındığı iddiasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanal sorularını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya iletti.


Tanal önergesinde "Şanlıurfa'da Ahmet Eşref Fakıbaba döneminde belediye bünyesinde kurulan asfalt tesisinin kapatılarak Şanslı Asfalt adında bir firmadan alındığı bilgisi tarafıma ulaşmıştır. Bu konu ile ilgili olarak aşağıdaki sorularımın yanıtlanması gereği doğmuştur." diyerek 7 soru sordu:


Tanal'ın soruları

1. Şanlıurfa'da belediye bünyesinde kurulan asfalt tesisi ne zaman kapatılmıştır?

2. Şanlıurfa'da belediye bünyesinde kurulan asfalt tesisinin kapatılma gerekçesi nedir?

3. Şanlıurfa'da asfalt ihtiyacı bulunmasına karşılık neden belediye bünyesinde bulunan tesis kapatılmıştır?

4. Şanlıurfa'da belediye bünyesinde bulunan, kamuya ait olan asfalt tesisi kapatılarak neden özel bir firma olan Şanslı Asfalttan asfalt alınmaktadır?

5. Şanslı Asfalt hangi...