03 / 05 / 2024

Santa Harabeleri kesin korunacak alan

Santa Harabeleri kesin korunacak alan

Gümüşhane'nin Dumanlı köyü sınırlarında yer alan ve 'Gökyüzüne yakın saklı kent' olarak da bilinen Gümüşhane Santa Harabeleri, 'kesin korunacak hassas alan' olarak tescillendi.

Gümüşhane Santa Harabeleri korunmak için tescillendi!

Gümüşhane'nin Dumanlı köyü sınırlarında yer alan ve 'Gökyüzüne yakın saklı kent' olarak da bilinen Gümüşhane Santa Harabeleri, 'kesin korunacak hassas alan' olarak tescillendi.

Ankara Güdül'deki bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Ankara İli, Güdül ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31106 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Van Başkale'deki bazı bölgeler için kesin korunacak hassas alan kararı!

Van İli, Başkale ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31106 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bitlis ve Van'daki bazı bölgeler için kesin korunacak hassas alan kararı!

Bitlis ili Adilcevaz ilçesi ve Van ili Erciş ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31106 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Van Saray'daki bazı bölgeler için kesin korunacak hassas alan kararı!

Van ili, Saray ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31106 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Antalya Konyaaltı'ndaki bazı bölgeler için kesin korunacak hassas alan kararı!

Antalya ili, Konyaaltı ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31106 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Muş'taki bazı bölgeler için kesin korunacak hassas alan kararı!

Muş ili, Bulanık ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31106 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Van'daki bazı bölgeler için kesin korunacak hassas alan kararı!

Van ili, Özalp ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31106 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Muğla Datça'daki bazı bölgeler için kesin korunacak hassas alan kararı!

Muğla ili, Datça ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31106 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Antalya Döşemealtı'ndaki bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Antalya ili, Döşemealtı ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31106 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Mersin Akdeniz'deki bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Mersin ili, Akdeniz ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31106 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Konya Kulu'daki bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Konya ili, Kulu ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31106 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Samsun Çarşamba'daki bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Samsun ili, Çarşamba ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31106 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Santa Harabeleri kesin korunacak alan Haberi

Santa Harabeleri kesin korunacak alan

Gümüşhane Dumanlı köyünde bulunan ve 'Gökyüzüne yakın saklı kent' olan, arkeolojik doğal sit alanı Santa Harabeleri, 'kesin korunacak hassas alan' olarak tescil edildi. 

Hürriyet'te yer alan habere göre; Dumanlı köyü sınırlarında yer alan, geçmişi Orta Çağ’a kadar uzanan, ‘Gökyüzüne yakın saklı kent’ olan arkeolojik doğal sit alanı Santa Harabeleri, taştan inşa edilen tek katlı yapılar ve kiliselerden meydana geliyor.

Rum sivil mimarisine özgü eserleri yer alan ve bugüne kadar ayakta kalan yapılar, son yıllarda kaçak define kazıları ile tahrip edilirken, bakımsızlıktan kaplanan otlarla da görsel güzelliğini kaybediyor.

Santa Harabeleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla ‘kesin korunacak hassas alan’ olarak tescillenip koruma altına alındı.

Ekim'de Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren karar kapsamında, bölgeyi turizme kazandırmak için restorasyon çalışmaları da başlatıldı. Rum sivil mimarisine özgü...