04 / 05 / 2024

Sapanca Gölü baraj seviyesi

Sapanca Gölü baraj seviyesi

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sapanca Gölü' ndeki su seviyesine ilişkin, " Yağışlar eğer böyle devam ederse bir daha da sıkıntı yaşamayacağız " dedi.

Tüm ülkede barajlar alarm veriyor! Bolu'da Gölköy Baraj Gölü'nde su seviyesi yüzde 53'e düştü

Bolu'da kente içme suyu temini ve tarım alanlarının sulanmasında kullanılan Gölköy Baraj Gölü'ndeki su oranı kuraklık nedeni ile azaldı. Yapılan ölçümlerde, Gölköy Baraj Gölü'nde su seviye oranı yüzde 53'e kadar düştü. İşte haberin ayrıntılar...

Sapanca Lake Villas geliyor! Sapanca Gölü'nün kıyısına 19 villa!

Nexonya imzasıyla hayata geçen Sapanca Lake Villas, kullanıcılarına akıllı villa konsepti sunuyor. Toplam 19 lüks villadan oluşan projenin detayları yatırımcılar tarafından merakla sorgulanıyor. İşte Sapanca Lake Villas projesine dair merak edilenler...

Porsuk Baraj Gölü'ne kalıcı yapı inşa edilmesi mecliste!

Porsuk Baraj Gölü'ne kalıcı yapı inşa edilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Kasap, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Keban Baraj Gölü'nde köprü yapım projesi mecliste!

Keban Baraj Gölü üzerinde köprü yapımı projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Şaroğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Sapanca Gölü’ndeki kaçak pansiyonlara ceza!

Sapanca Gölü kaçak yapılaşmayla gündeme geldi. Bölgede bulunan kaçak pansiyonlara toplamda 50 bin 700 TL para cezası kesildi.

Sakarya Akçay Barajı'nın inşaatı tamamlanıyor!

Sapanca Gölü’ne alternatif içmesuyu kaynağı olarak inşa edilen Akçay Barajı’nın inşaatı tamamlanıyor.

Güdül Barajı'nda sona gelindi!

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mevlüt Aydın yaptığı açıklamada Gümüşhane Kelkit'te yapımı süren Güdül Barajı'nın gövde dolgusunun tamamlandığını ve çalışmalarda son aşamaya gelindiğini söyledi.

Akçay Barajı'nda sona doğru!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi tarafından Sapanca Gölü'ne alternatif içme suyu kaynağı olarak Pamukova’nın Eskiyayla bölgesinde inşa edilen Akçay Barajı, yıl sonunda su tutmaya başlayacak.

Aydın Gökbel Barajı’nın inşaatında sona yaklaşıldı!

Aydın’ın Çine ilçesinde inşa edilen Gökbel Barajı’nda sona gelindi. Projenin 2019 yılında tamamlanması planlanıyor.

Sıla 1,5 milyon TL'ye Sapanca Gölü manzaralı lüks villa aldı!

Sıla, Kırkpına Tepebaşı mevkiinde, Sapanca Gölü manzaralı lüks villa aldı. Ünlü popçu yeni evine 1,5 milyon TL ödedi.

Akçay Barajında sona doğru!

SASKİ tarafından, Sapanca Gölü’ne alternatif içme suyu kaynağı oluşturmak amacıyla yapımı devam eden Akçay Baraj'ının gövde yüksekliği 36 metreye kadar yükseldi.

Atatürk Baraj Gölü'nden Mardin'e su kanalı yapılıyor!

Atatürk Baraj Gölü'nden Mardin'e su getirecek olan projede inşaat devam ediyor. 400 bin kişiye istihdam sağlayacak proje

Karacabey Gölecik Barajı'nda inşaat başlıyor!

Bursa’nın Karacabey ilçesinin 70 yıllık içme suyu ihtiyacını karşılayacak ve 40 bin dönüm tarım arazisini suya kavuşturacak Gölecik barajının yapımına başlanıyor.

Sapanca Gölü baraj seviyesi Haberi

Sapanca Gölü baraj seviyesi

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sapanca Gölü'ndeki su seviyesine ilişkin, "Yağışlar eğer böyle devam ederse bir daha sıkıntı yaşamayacağız" dedi.


Toçoğlu, Sosyal Gelişim Merkezi'nde düzenlediği bilgilendirme toplantısında, Türkiye'de birkaç yıldır yaşanan kuraklıktan dolayı Sapanca Gölü'nün kıymetini anladıklarını söyledi. 


Sapanca Gölü'nün sadece içme suyu kaynağı değil, doğal güzellik olarak şehrin değeri olduğunu vurgulayan Toçoğlu, "Ancak geçen yılki kuraklıktan dolayı hem Kocaeli hem de ilimizin su kullanması, Sapanca Gölü'nde bazı riskleri gündeme getirmişti. Şu andaki yağışlar eğer böyle devam ederse bir daha sıkıntı yaşamayacağız" ifadesini kullandı. 


"Bu, bu sıkıntıları bir daha yaşamayacağımız anlamına gelmez" diyen Toçoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: 


"Onun için tedbirimizi almak durumundayız. Dolayısıyla bir yandan Akçay Barajı'nı ihale ettik, bir yandan da altyapı çalışmaları tamamlanan 3 içme suyu barajı yapmak istiyoruz. Bunların...