19 / 05 / 2024

Sapanca Gölü yok olmak üzere

Sapanca Gölü yok olmak üzere

Şehirlerde susuzluk endişesi yaşanırken, göller de kurumanın eşiğinde... Sapanca Gölü’ne su sağlayan iki derenin kuruduğunu belirten Prof. Dr. Özdemir, gölün yok olmaya yüz tuttuğunu belirtiyor

Sapanca Lake Villas geliyor! Sapanca Gölü'nün kıyısına 19 villa!

Nexonya imzasıyla hayata geçen Sapanca Lake Villas, kullanıcılarına akıllı villa konsepti sunuyor. Toplam 19 lüks villadan oluşan projenin detayları yatırımcılar tarafından merakla sorgulanıyor. İşte Sapanca Lake Villas projesine dair merak edilenler...

Bodrum'da konaklama fiyatları cep yakarken bir lahmacunun fiyatı resmen uçtu! Bu fiyatları görenler ''yok artık'' dedi!

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, lüks işletmelerin konaklama fiyatları cep yakarken lahmacun fiyatı resmen uçtu. Bu fiyatları görenler ''yok artık'' dedi. 

Çay, şeker, ayçiçek derken asıl zam şampiyonu belli oldu! Görenler ''yok artık'' dedi

Çay, şeker ve ayçiçek derken gıda fiyatlarına gelen zamlar vatandaşları oldukça zorlamaya başladı. Zam haberleri gündemden hiç düşmezken, Temmuz ayının zam şampiyonu belli oldu. Görenler ''yok artık'' dedi

Kayseri'deki Engir Gölü çevresinde yapılaşmaya geçit yok! 

Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi, sulak alan olarak kuşlara ev sahipliği yapan Engir Gölü çevresinde bölgenin doğal yapısını bozacak yapılaşmaya izin verilmemesi yönünde karar aldı.

Adil Bayındır'dan 'Beyşehir Gölü imara açıldı' iddiasına cevap: İnşaat yok, beton yok! 

Konya Beyşehir’in Bağımsız Belediye Başkanı Adil Bayındır, Türkiye’nin en büyük tatlı su gölü Beyşehir’in çevresinin imara açıldığına yönelik iddialara ilişkin, "İnşaat yok, beton yok, ben buralıyım Beyşehir benim suyum" dedi.

Sapanca Gölü’ndeki kaçak pansiyonlara ceza!

Sapanca Gölü kaçak yapılaşmayla gündeme geldi. Bölgede bulunan kaçak pansiyonlara toplamda 50 bin 700 TL para cezası kesildi.

Sıla 1,5 milyon TL'ye Sapanca Gölü manzaralı lüks villa aldı!

Sıla, Kırkpına Tepebaşı mevkiinde, Sapanca Gölü manzaralı lüks villa aldı. Ünlü popçu yeni evine 1,5 milyon TL ödedi.

Kuğu Gölü Villaları'nda “manzaram kapandı” derdi yok!

Kuğu Gölü Villaları Projesi Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde hayata geçiriliyor. Proje Gölbaşı ilçesine özellikle orta üst ve üst gelir grubundan kişilerin ilgisini çekiyor. 

Sapanca Gölü havzası için 100 milyonluk yatırım!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rüstem Keleş, "Sapanca Gölü havzasının korunması amacıyla kurum olarak bugüne kadar 100 milyon liranın üzerinde yatırım yaptık ve halen de yapmaya devam ediyoruz." dedi

Sapanca Gölü Koruma Eylem Planı'nda sona gelindi!

Kocaeli İSU ve Sakarya SASKİ genel müdürlükleri tarafından yapılan Sapanca Gölü Eylem Planı son aşamaya geldi. Göl havza koruma eylem planı ve özel hüküm belirleme projesi kapanış toplantısı yapıldı.

Sapanca Gölü havzası kontrol altında!

Sapanca Gölü Havzası Özel Hükümleri Belirleme Toplantısı, Sakarya Sapanca’da yapıldı.Toplantıya katılan Su Yönetimi Genel Müdürü Prof. Dr. Cumali Kınacı, “Sapanca Gölü, bölgenin en önemli içmesuyu kaynağıdır'' dedi.

Sapanca Gölü için Başbakanlık genelgesi hazırlanacak!

Orman ve Su İşleri Bakanlığının Sapanca Gölü'nün daha iyi korunmasına yönelik aldığı kararlar doğrultusunda, çalışmaların daha etkin yürütülmesi için Başbakanlık genelgesi hazırlanacak.

Sapanca Gölü'nde su seviyesi arttı!

SAPANCA Gölü’nde, yılbaşından itibaren bölgedeki fazla kar ve yağmur yağışı nedeniyle su seviyesi yükseldi. Sahildeki yürüyüş yolları su altında kaldı, birçok işyerini de su bastı.

Sapanca Gölü yok olmak üzere Haberi

Sapanca Gölü yok olmak üzere

Kış aylarında yaşanan kuraklık göller için de büyük bir tehdit. Şehirlerde susuzluk endişesi yaşanırken, göller de kurumanın eşiğine geldi. Sapanca Gölü’ne su sağlayan iki derenin kuruduğunu belirten Prof. Dr. Saim Özdemir, sanayi tesisleri için aşırı su çekilmesiyle gölün yok olmaya doğru sürüklendiğini söyledi.


Yaşanılan kuraklık büyük şehirlerde su sıkıntısı tehdidi oluştururken, doğal zenginliğimiz olan göllerin de kurumasına neden oluyor. Kuraklık nedeniyle Doğu Marmara’nın en büyük içme su kaynaklarından olan Sapanca Gölü’ndeki kuruma ise her geçen gün daha da görünür hale geliyor. Göle su taşıyan 12 dereden biri olan Yanık Deresi’nin ardından son olarak gölün önemli su kaynaklarından İstanbul deresi de tamamen kurudu. Göldeki su, bazı noktalarda 20-30 metreye kadar çekildi.


Sakarya Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Saim Özdemir’e...