19 / 07 / 2024

saray bahçelerine düzenleme

saray bahçelerine düzenleme

Önümüzdeki 4 yıl içinde Dolmabahçe Sarayı, Aynalıkavak Kasrı, Florya Atatürk Deniz köşkü, Ihlamur kasırları, Küçüksu Kasrı, Yalova Atatürk Köşkleri, Beylerbeyi Sarayı ve Yıldız Sarayı'nın bahçeleri eski gösterişli günlerine kavuşacak...

Ruhsatsız hobi bahçelerine dikkat!

Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi sürecinde hobi bahçelerine de ilgi arttı. Fiyatları merak edilen hobi bahçeleri 50 bin TL ile 350 bin TL arasında değişen fiyatlarla satışa çıkıyor.

Arazilerini hobi bahçelerine dönüştürenlere hapis cezası geliyor!

Meclis Genel Kurulu’nda bugün görüşmelerine devam edilecek tarım torba yasa teklifi kapsamında tarım arazilerini hobi bahçelerine dönüştürenlere 3 yıla kadar hapis cezası verilecek.

Hobi bahçelerine yasak geliyor!

Tarım arazilerinin hobi bahçeleri için bölünmesini engelleyecek olan düzenleme gün sayıyor. Tarım ve orman arazileri bölünerek kurulan ruhsatsız hobi bahçelerine yasak geliyor.

Bahçelievler Şirinevler Meydan Düzenleme Projesi imar planı askıda!

Bahçelievler ilçesi, Şirinevler Meydan Düzenleme Projesine ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı askıda...

Şirinevler Bahçehan ve Çevresi Düzenleme Projesi imar planı askıda!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Bahçelievler İlçesi, Şirinevler Bahçehan ve Çevresi Düzenleme Projesine ilişkin imar planı askıya çıktı...

Kahramanmaraş Ulu Cami'de çevre düzenleme çalışmaları başladı!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Etüd ve Projeler Dairesi Başkanlığı Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen çevre düzenleme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Siverek'teki türbelerin çevre düzenleme çalışması başladı!

Siverek Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ilçe merkezinde ve kırsal alanda bulunan halkın kutsal değerleri olarak bilinen türbelerde çevre düzenleme çalışması başlattı.

Çerkezköy Tepe Camii'nin çevre düzenleme çalışmaları tamam!

Çerkezköy Tepe Camii’nin çevre düzenleme ve peyzaj çalışmalarında sona yaklaşıldı. Caminin bahçesini kilit parke taşlarla kaplayan ekipler, yakın zamanda çalışmaların tamamlanacağını belirtti.

Güngören Park'ta düzenleme çalışmaları başladı!

Güngören Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü vatandaşlardan gelen talep ve öneriler doğrultusunda, Güngören Park’ta düzenleme çalışmaları başlattı. 2014 yılında Güngören’e kazandırılan Güngören Park için yine vatandaşlarını dinledi.

Ankara Keçiören'de çevre düzenleme ve peyzaj çalışmaları başladı!

Çevre düzenleme ve peyzaj çalışmalarını sürdüren Keçiören Belediyesi, ilçedeki park, bahçe ve yeşil alanları lale, sümbül ve nergis soğanlarıyla donatıyor.

Bitlis Güroymak'ta çevre düzenleme çalışması yapıldı!

Bitlis Güroymak ilçesine bağlı Günkırı Belde Belediyesi'nin bahçesinde 20 yıl aradan sonra çevre düzenleme çalışması yapıldı. Günkırı Belde Belediyesi, ilk defa hizmet binasının bahçesinde çevre düzenleme çalışması yürüttü.

Aliağa Çoraklar Mahallesi'ne düzenleme!

Aliağa Belediyesi Fen İşleri, Temizlik İşleri ve Park Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı toplam çözüm ekipleri, ilçe genelinde yürütülen çevre düzenleme, yenileme ve güzelleştirme çalışmalarına devam ediyor.

İzmit Akçakoca Mahallesi'nde sokak düzenleme çalışması!

İzmit Belediyesi tarafından Akçakoca Mahallesi’nde düzenleme yapılıyor. Belediyenin Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre,zemin yenilemesi yapılacak.

saray bahçelerine düzenleme Haberi

saray bahçelerine düzenleme


TBMM'ye bağlı milli sarayların bahçeleri özgün saray bahçeleri haline getiriliyor. Meclis yönetimi tarafından hazırlanan projeye göre saray bahçelerindeki bitki ve çiçeklerin envanteri oluşturulacak ve kayıt altına alınacak. Özellikle saray bahçelerine özgü bitki türleri korunacak. Tarihi bahçelerde kullanılan şifalı bitkilerin ve  endemik bitki türlerinin sergilendiği tanıtım bahçeleri oluşturulacak. Buna göre önümüzdeki 4 yıl içinde Dolmabahçe Sarayı, Aynalıkavak Kasrı, Beykoz Kasrı, Florya Atatürk Deniz köşkü, Ihlamur kasırları, Küçüksu Kasrı, Maslak Kasırları, Yalova Atatürk Köşkleri, Beylerbeyi Sarayı ve Yıldız Sarayı'nın bahçeleri eski gösterişli günlerine...