19 / 07 / 2024

Saray Koleksiyonları Müzesi

Saray Koleksiyonları Müzesi

Saray Koleksiyonları Müzesi’nin Dolmabahçe Sarayı’nı korumak için açıldığını söyleyen TBMM Müzecilik ve Tanıtım Başkanı Bülent Arı, Resim Heykel Müzesi’nin tahsisatının kaldırıldığını açıkladı

Çamlıca Cami İslam Medeniyetleri Müzesi'nde son durum ne?

İstanbul Cami ve Kültür Hizmet Birimleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk, Büyük Çamlıca Camisi altında yer alan İslam Medeniyetleri Müzesi de Topkapı Sarayı'na doğal olarak Cumhurbaşkanlığı'na bağlı bir müze olacağını kaydetti.

Hamdi Alkan Hatay'da Kurtuluş Müzesi açıyor!

Hamdi Alkan, doğum yeri Hatay’da, 1939 sonrası temalı Kurtuluş Müzesi açmaya hazırlanuyor. Alkan, 30 yıldır biriktirdiği koleksiyonları bağışladı...

Boukoleon Sahil Sarayı açık hava müzesi olacak!

Bizans dönemine ait tarihi Boukoleon Sahil Sarayı restore ediliyor. İstanbul 4 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’ne sunulan Restorasyon Projesi’ne göre Boukoleon Sarayı, Açık Hava Müzesi olacak.

Topkapı Sarayı Müzesi yıkılma tehdidiyle karşı karşıya!

Topkapı Sarayı Müzesi yıkılma tehdidiyle karşı karşıya. Sarayın hazinelerinin sergilendiği Fatih Köşkü güvenlik gerekçesiyle kapatıldı. Köşkün bodrum duvarlarında ve tavanlarında yarıklar tespit edildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı acil müdahale başlattı.

Eskişehir Tayfun Talipoğlu Daktilo Müzesi açıldı!

Eskişehir'in tarihi Odunpazarı bölgesindeki bir konakta "Tayfun Talipoğlu Daktilo Müzesi" açıldı. Müzedeki koleksiyonların büyük bir kısmı Tayfun Talipoğlu tarafından bağıışlandı.

Cerrahpaşa Tıp Müzesi'nin restorasyonu 3 yıldır sürüyor!

Dünyada en nitelikli koleksiyonların bulunduğu 10 müzeden biri olan Cerrahpaşa Tıp Tarihi Müzesi, 1 yıl içinde restorasyonu tamamlanıp bitirilmesi gerekirken 3 yılda bitirilmedi.

Ankara’nın ilk özel arkeoloji müzesi açıldı!

Ankara'da bir işadamının 50 yılı aşkın bir sürede topladığı tarihi eser koleksiyonlarının yer aldığı Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in katıldığı törenle açıldı.

1983 yılında Yıldız Sarayı'nda ''Sahne Sanatları Müzesi'' kurulacakmış!

1983 yılında restorasyonu devam eden Yıldız Sarayı'nda Türkiye'nin ilk ''Sahne Sanatları Müzesi'' kurulacakmış. Sarayın Has Bahçesi'nde de bin 50 kişilik yeni bir açık hava sahnesi yapılacakmış.

Mevlana Müzesi Türkiye'de en çok ziyaret edilen 3. müze oldu!

Türkiye'nin en çok ziyaret edilen edilen ikinci müzesi olan Mevlana Müzesi, ikinciliği kaptırdı. Müze Topkapı Sarayı ve Ayasofya Müzesi'nin ardından en çok ziyaret edilen üçüncü müze oldu.

Harbiye Askeri Müzesi'nde müzekartı olanlara yüzde 20 indirim!

Koleksiyonlarının zenginliği ve çeşidi açışından dünyanın en eski ve önde gelen müzelerinden biri olan Harbiye Askeri Müzesi’nin tanıtımı için Genelkurmay Başkanlığı ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) işbirliğine imza attı.

Topkapı Sarayı Müzesi yerli ve yabancı turistlerin en çok ziyaret ettiği yer oldu!

Türkiye'deki müze ve ören yerlerini toplam 4 milyon 2 bin 128 kişi ziyaret etti. Yerli ve yabancı turistlerina en çok ilgi gösterdiği yer,Osmanlı Devletinin 380 yıl idare merkezi ve resmi ikametgah olarak kullandığı Topkapı Sarayı Müzesi oldu

Konya Mevlana Müzesi'ni 303 bin 90 kişi ziyaret etti!

Konya'daki Mevlana Müzesi'ni yılın ilk 3 aylık döneminde 303 bin 90 kişi ziyaret etti. İlk sırayı Topkapı Sarayı alırken, onu dünyadaki en önemli mimari yapılardan biri kabul edilen 1449 yaşındaki Ayasofya Müzesi takip etti.

Topkapı Sarayı Müzesi restore edildi!

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in talimatıyla yapılan çalışmalarla Topkapı Sarayı Müzesi'ne Osmanlı ruhu geri kazandırıldı. Müzedeki kutsal emanetlerin tamamı Sultan Reşat döneminden 100 yıl sonra yeniden temizlenerek restore edildi...

Saray Koleksiyonları Müzesi Haberi

Saray Koleksiyonları Müzesi


Beşiktaş’ta, üzerinde ‘Depo Müze’ yazan bina, Saray Koleksiyonları Müzesi’ne nasıl dönüştü? 


Dolmabahçe Sarayı tefrişli müze olduğu için, hemen çalınabilecek küçük eşyaları teşhir edemiyoruz. Pek çok şey depolarda muhafaza ediliyor, onu da ziyaretçi göremiyor. Depo Müze’nin olduğu yerde geçen sene sanat galerisi açıldı. ‘Saray Koleksiyonları’ adıyla müzeyi yeniledik. Milli Saraylar’ın koleksiyonlarından numuneler, küçük objeler orada sergileniyor. Kıyıda köşede kalmış numune eserleri teşhir edebilme, ziyaretçiye gösterebilme imkanı sağlıyor. Ön tarafındaki 700-800 metrekarelik alansa, sanat galerisi olarak kullanılıyor. Hem sergi açılıyor hem aktiviteler yapılıyor. Her hafta bir konferans ve konser olsun istedik. 


Bu etkinlikler ne zamandır sürüyor? 


Bir buçuk senedir her pazartesi etkinlik düzenliyoruz. Hiç boş geçmedi. İki defa da sergi açıldı. ‘Padişahın Ressam Kulları: İhtişam ve Tevazu’ sergisi var şu anda. Ondan önce hat...