30 / 04 / 2024

Sarıgöl Malikahanesi nerede

Sarıgöl Malikahanesi nerede

Sofya İl Mahkemesi, Bulgaristan’ın eski kralı ve eski başbakanı Simeon Sakskoburgotski ve kız kardeşi Maria-Luiza Hrobok’un el koydukları Sarıgöl Malikahanesi’ni, devlete iade etmelerine karar verdi...

Sarıgöl Kapalı Otopark ve Pazaryeri'ne ilk kazma vuruldu!

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Sarıgöl’de hayata geçirilecek olan Kapalı Otopark ve Pazaryeri projesinde ilk kazma vuruldu.

Manisa Sarıgöl'e arıtma tesisi inşa edilecek!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün Sarıgöl’ü atıksu kirliliğinden arındıracak olan atıksu arıtma tesisi için proje çalışmalarında sona gelindi.

TOKİ Gaziosmanpaşa Sarıgöl ve Yenidoğan 796 konut ihalesi 9 Mart'ta!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) İstanbul İli Gaziosmanpaşa İlçesi, Sarıgöl ve Yenidoğan Mahalleleri'nde toplamda 796 adet konut inşa edecek.

Manisa Sarıgöl'e yeni mezbaha!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Sarıgöl’de yeni hayvan pazarına modernizasyon çalışmaları kapsamında yeni mezbaha inşaatını tamamladı. Yeni mezbaha, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı standartlarına uygun olarak yapıldı.

Manisa Sarıgöl'ün 10 mahallesine altyapı yatırımı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, 114 Mahalle Projesi kapsamında Sarıgöl’ün 10 mahallesinde hayata geçireceği altyapı çalışmalarına ait projelerin yersel tetkik ve zemin etüt çalışmalarını tamamladı.

Manisa Sarıgöl'ün yolları genişletiliyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Sarıgöl Belediyesi işbirliği ile Sarıgöl’ü modern bir kent haline getirmek için çalışmalar devam ediyor. İlçede Alaşehir Caddesi’nde altyapı çalışmaları tamamlandı ve bordür ve kaldırım çalışmaları başladı.

Manisa Sarıgöl'de dolgu çalışması başladı!

İl genelinde asfalt çalışmalarına devam eden Manisa Büyükşehir Belediyesi, Sarıgöl Belediyesi işbirliği ile Sarıgöl’ün Halis Selçuk Caddesi’nde asfalt öncesi dolgu çalışmasına başladı.

Manisa Sarıgöl'ün yolları asfalta kavuştu!

Manisa’nın 17 ilçesinde asfalt ve parke taşı çalışmalarıyla yolların kalitesini ve güvenliğini arttıran Manisa Büyükşehir Belediyesi, Sarıgöl’de, Cumhuriyet, Konak, Ayan, Siteler ve Mimar Sinan Mahalleleri arasındaki yaklaşık 5 kilometrelik yolda sıcak asfalt çalışmasına başladı

Manisa Sarıgöl'de yollar yenileniyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Sarıgöl Belediyesi işbirliği ile Çavuşlar mahallesini-Yeşilyurt (Alaşehir) mahallesine bağlayan yolda asfalt altı dolgu çalışmasına başladı.

Manisa Sarıgöl'de dolgu çalışmaları başladı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Sarıgöl Belediyesi işbirliği ile ilçe merkezinde toplamda 3,5 kilometrelik yolda asfalt altı dolgu çalışması başladı. Tırazlar Caddesi’nden başlayan çalışmalar diğer ana caddelere kadar devam edecek.

Manisa Sarıgöl'deki gölet ve baraj inşaatı meclis gündeminde!

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Manisa'nın Sarıgöl ilçesinin Dadağlı ve Alemşahlı mahallelerinde yapılması planlanan tarımsal sulama amaçlı gölet ve baraj çalışmalarına ilişkin soru önergesi hazırladı..

Manisa Sarıgöl yeni yollarına kavuşuyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Sarıgöl Belediyesi işbirliği ile Doğuşlar Mahallesi ile Kertil Mahallesi arasında kötü durumda olan 18 kilometrelik yolda bakım onarım düzeltme ve yol genişletme çalışması gerçekleştiriyor.

Manisa Sarıgöl'deki asfalt çalışmaları tamamlandı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Sarıgöl ilçesinde Tırazlar ve Çanakçı yol hattında gerçekleştirdiği sıcak asfalt çalışması tamamlandı ve yol çizgileri çizilerek modern bir hale getirildi.

Sarıgöl Malikahanesi nerede Haberi

Sarıgöl Malikahanesi nerede

Sofya İl Mahkemesi, Bulgaristan’ın eski kralı ve eski başbakanı Simeon Sakskoburgotski ve kız kardeşi Maria-Luiza Hrobok’un el koydukları Sarıgöl Malikahanesi’ni, devlete iade etmelerine karar verdi.


Mahkeme, aynı davada, kraliyet ailesinin aldığı “Tzarska Bistritza” adlı bir başka köşkün devlete iade edilmesini de karara bağladı.


Mahkeme ayrıca geçmişte av köşkü olarak kullanılan, 454 metrekarelik “Sarıgöl Malikanesi’ni 2006-2011 yıllarında yasa dışı işleten kraliyet ailesinin 15 bin avro tazminat ödemesine karar verdi.


Sakskoburgotski’nin kız kardeşi Maria-Luiza ile hukuksuz şekilde çeşitli mülklerine el koydukları gerekçesiyle açılan kamu davalarını sürdürüyor. Davalarla Sarıgöl Malikanesi ve Tzarska Bistritza Köşkü’nün yanı sıra Sitnyakovo Rezidansı ve Samokov bölgesindeki 66 ayrı ormanlık alanının yeniden devletleştirilmesi amaçlanıyor.


Simeon Sakskoburgotski, babası Kral III. Boris’in 1943 yılında ölmesi sonrası 6 yaşında tahta geçmiş, 1946 yılında yapılan halk...