09 / 05 / 2024

Sarıkamış anıtı

Sarıkamış anıtı

TOKİ, Sarıkamış Harekatı'nda şehit düşen on binlerce Türk askeri anısına Kazım Paşa Tepesine 99 metre yükseliğinde şehitler anıtı inşa edilecek. Anıtın önünde Osmanlı ve Selçuklu motifleri yer alacak.

Bedelli askerlik paralarıyla şehitlikler onarılacak!

Bedelli paraları, başta Sarıkamış anıtının yapılması olmak üzere şehitliklerin onarımı, gazilerin rehabilitasyonu için kullanılacak. Balkanlar'daki Türk şehitlikleri de onarım kapsamına alındı

TOKİ Kars Sarıkamış 206 konut ihalesi yarın!

Dar gelirli aileler için Türkiye'nin 81 şehrinde yeni konutlar hayata geçiren TOKİ, Kars Sarıkamış projesi için düğmeye bastı. TOKİ, Kars Sarıkamış Yeni Mahallesi'nde 206 yeni konut inşa edecek. 

Sarıkamış TOKİ son başvuru tarihi ne zaman?

Sarıkamış TOKİ son başvuru tarihi ne zaman sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. Projede 188 adet 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon konut bulunuyor.

TOKİ Kars Sarıkamış kura çekilişi ne zaman?

TOKİ Kars Sarıkamış kura çekilişi ne zaman sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. Başvuru döneminin 4 Şubat itibariyle başlayacağı projede 2+1 ve 3+1 konutlar bulunuyor.

"Sarıkamış Turizm Master Planı ve Fizibilitesi Projesi" tanıtıldı!

Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığınca hazırlanan "Sarıkamış Turizm Master Planı ve Fizibilitesi Projesi" tanıtım toplantısı Kars'ta yapıldı. Karayolları 18. Bölge Müdürlüğündeki toplantıya, Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, bazı protokol üyeleri ile yetkililer katıld

Kars Sarıkamış'taki iki tesis 29 milyon TL'ye yenileniyor!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kars Sarıkamış'taki iki tesisin yenilendiğinin müjdesini verdi. Arslan, tesislerin 29 milyon lira yatırım bedeline sahip olduğunu belirtti.

TOKİ Kars Sarıkamış Harekatı Anma Tören Alanı ihalesi bugün!

Kars Sarıkamış Harekatı Anma Tören Alanı ve Parkı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İkmal İşi ihalesi bugün saat 15:00'da gerçekleşecek.

Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi yeni yüzüne kavuşuyor!

Türkiye’nin önemli kış turizm merkezleri arasında yer alan Kars’ın Sarıkamış İlçesinde bulunan Cıbıltepe Kayak Merkezi, kayak sezonuna hazırlanıyor.

Sarıkamış Atık Su Arıtma Tesisi'nde sona gelindi!

Sarıkamış Belediyesi tarafından İller Bankası aracılığıyla yüzde 50 destekli (SUKAP) kapsamında yürütülen Sarıkamış Atık Su Arıtma Tesisi ve Atık su Kolektör Hattı projesi tamamlanıyor.

Sarıkamış Harekatı Kafkas Cephesi Araştırma Merkezi çalışmaları sürüyor!

Kars’ın Sarıkamış İlçesi’nde, Sarıkamış Harekatı Kafkas Cephesi Tanıtım ve Araştırma Merkezi’nin yapımı devam ediyor.

Sarıkamış Kayak Merkezi yenileniyor!

Türkiye’nin kış turizminde en önemli kayak merkezlerinden biri olan Sarıkamış Kış Sporları Turizm Merkezi Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu’nun talimatıyla yenileniyor.

Kars'ta Sarıkamış Harekatı Araştırma Merkezi inşa ediliyor!

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde "Sarıkamış Harekatı, Kafkas Cephesi Tanıtım ve Araştırma Merkezi" inşa ediliyor. Belediye Başkanı Göksal Toksoy, merkezin inşaatının çok hızlı bir şekilde devam ettiğini söyledi.

Sarıkamış Allahuekber Dağları Milli Parkı Tanıtım Merkezi’nin yapımına başlandı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Sarıkamış Allahuekber Dağları Milli Parkı İdare ve Ziyaretçi Merkezinin (Sarıkamış Harekâtı Kafkas Cephesi Tanıtım ve Araştırma Merkezi) inşasına başladı.

Sarıkamış'a 7 bin metrekarelik tören alanı!

Sarıkamış şehitleri anma programları için 7 bin metrekarelik yeni bir tören alanı yapılması için fizibilite çalışmalarına başlandı.

Sarıkamış anıtı Haberi

Sarıkamış anıtı

TOKİ, Sarıkamış Harekatı'nda şehit düşen on binlerce Türk askeri anısına Kazım Paşa Tepesine 99 metre yükseliğinde şehitler anıtı inşa edilecek. Osmanlı motif ile desenlerinden Şehitler Anıtı oluşan giriş yer alacak. Yan cephe inşa edeceklerde ise İstiklal Marşı ve Sarıkamış Başbakanlık Toplu Konut İdaresi destanını anlatan kahramanlıklar Başkanlığı (TOKİ), Sarıkamışrın izleri bulunacak. 

Harekatının 100. yılında, Sarıka- Giriş bölümünün üzerinde, mış ilçesi Kazım Paşa Tepesi mevbronz kabartmalar yer alacak anıttı inşa edilecek anıt ile tören ta, Sarıkamış şehitlerinin temsili alanı için ihale çalışmalarını baş- panoraması ve Türk bayrağı, dolattığal taşlarla işlenecek. 43 metrelik Selçukhı-Osmanlı mimarisinin bayrak direğinde ise 96 metrekare den esinlenerek tasarlanan anıtın büyüklüğünde Türk bayrağı dalgac ephelerinde, Türk mimari kültülanacak. 


Anadolu...