27 / 04 / 2024

TOKİ, Sarıkamış şehitleri için 99 metrelik anıt inşa edecek!

TOKİ, Sarıkamış şehitleri için 99 metrelik anıt inşa edecek!

TOKİ, Sarıkamış Harekatı'nda şehit düşen on binlerce Türk askeri anısına Kazım Paşa Tepesine 99 metre yükseliğinde şehitler anıtı inşa edilecek. Anıtın önünde Osmanlı ve Selçuklu motifleri yer alacak.



TOKİ, Sarıkamış Harekatı'nda şehit düşen on binlerce Türk askeri anısına Kazım Paşa Tepesine 99 metre yükseliğinde şehitler anıtı inşa edilecek. Osmanlı motif ile desenlerinden Şehitler Anıtı oluşan giriş yer alacak. Yan cephe inşa edeceklerde ise İstiklal Marşı ve Sarıkamış Başbakanlık Toplu Konut İdaresi destanını anlatan kahramanlıklar Başkanlığı (TOKİ), Sarıkamışrın izleri bulunacak. 

Harekatının 100. yılında, Sarıka- Giriş bölümünün üzerinde, mış ilçesi Kazım Paşa Tepesi mevbronz kabartmalar yer alacak anıttı inşa edilecek anıt ile tören ta, Sarıkamış şehitlerinin temsili alanı için ihale çalışmalarını baş- panoraması ve Türk bayrağı, dolattığal taşlarla işlenecek. 43 metrelik Selçukhı-Osmanlı mimarisinin bayrak direğinde ise 96 metrekare den esinlenerek tasarlanan anıtın büyüklüğünde Türk bayrağı dalgac ephelerinde, Türk mimari kültülanacak. 


Anadolu Manşet


Geri Dön