28 / 07 / 2024

şarköy Tarihi Osmanlı Hamamı restorasyon

şarköy Tarihi Osmanlı Hamamı restorasyon

Şarköy Belediyesi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin destek ve katkıları ile yeniden restore edilerek Şarköy turizmine kazandırılan Tarihi Osmanlı Hamamı düzenlenen geniş katılımlı törenle hizmete açıldı.

Bu ilçede kişi başına iki ev düşüyor! Belediye başkanı yeni düzenleme istedi! 

Tekirdağ Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var, ilçede yaşanan konut sorunu ile ilgili konuştu ve yeni düzenleme önerisini gündeme taşıdı. İşte ayrıntılar... 

TOKİ İstanbul Arnavutköy kura sonuçları! TOKİ İstanbul Arnavutköy çekilişi ne zaman?

TOKİ kura çekiliş tarihleri ilgililer tarafından araştırılmaktadır. İşte TOKİ İstanbul Arnavutköy tarihi ve detayları!

Samsun'daki tarihi Taşhan ve Saathane Meydanı etrafındaki yapılar yıkılıyor!

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde yapılan tarihi Taşhan ve Saathane Meydanı etrafında estetiği bozan binaların yıkımını gerçekleştiriyor. 

Tekirdağ'da 2.4 milyona restore edilen Şarköy-Güzelköy Camisi Mart'ta açılacak!

Tekirdağ'da restore edilen Osmanlı yapısı 600 yıllık Şarköy-Güzelköy Camisi'nin Mart'ta ibadete açılacağı açıklandı.

Manisa Kula'nın tarihi evleri yıkılma tehlikesi altında!

Manisa'nın Kula ilçesinde bulunan tarihi Osmanlı ve Rum evleri yıkılma tehlikesi altıda.

Bitlis'te binaların arasında kaybolan tarihi yapılar gün yüzüne çıkarılıyor!

Bitlis'te Osmanlı döneminden kalan ve zamanla yapılan binaların arasında kaybolan tarihi yapılar, gün yüzüne çıkıyor.

Arnavutköy'deki tarihi köşk 34 milyon TL'ye satışa çıktı!

Osmanlı döneminde haremlik olarak kullanılan, dünyanın en havalı 40 semtinden biri seçilen Arnavutköy'de yer alan 100 yıllık tarihi köşk 34 milyon TL'ye satışa sunuldu.

Ahmet Ercan'dan dikkat çeken Marmara depremi açıklaması!

Yüksek Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, dün merkez üssü Tekirdağ'ın Şarköy ilçesi açıkları olan 4.1 büyüklüğündeki depremle ilgili konuştu. Ercan, depremler 'Yapılarınızı bir an önce kentsel yapı haline getirin' diyor dedi.

Bartın'da baraj yapımı nedeniyle bazı mahalleler taşınacak!

Bartın'da baraj yapımı sebebiyle Şarköy köyüne bağlı bazı mahallelerin belirlenen yerlere nakledilmesi ve yerleşimin sağlanmasına karar verildi.

Şarköy Sosyokültürel Tesis Cemevi yarın açılıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Şarköy Sosyokültürel Tesis Cemevi hizmete açıldı.

Büyükyalı'da restore edilen tarihi yapılar halka açılıyor!

İstanbul'da 6 milyar liralık yatırım ile hayata geçirilen Büyükyalı projesinde, restore edilen tarihi yapılar yaşam alanlarına döndürüldü. Bu kapsamda, Osmanlı’nın ilk sanayi tesislerinden 'Fabrika-ı Hümayun'un 100 yıl aradan sonra sivil ziyarete açılması planlanıyor. 

Çorum'daki 153 yıllık Osmanlı hanı yeniden inşa ediliyor!

Çorum'da Osmanlı döneminde yapılan 153 yıllık Velipaşa Han, turizme kazandırılacak. Günümüzde çok az örneği bulunan tarihi han, Çorum Belediyesi tarafından restore ediliyor.

Çanakkale Adatepe'deki taş evler yatırımcıların radarında!

Çanakkale Adatepe Köyü, tarihi evleriyle yatırımcıların ilgisini çekiyor. 2-3 milyon liraya satılan taş evler restore edilerek konut, butik otel veya kafe olarak kullanılıyor.

şarköy Tarihi Osmanlı Hamamı restorasyon Haberi

şarköy Tarihi Osmanlı Hamamı restorasyon


Trakya Kalkınma ajansı tarafından desteklenen, Şarköy’de bulunan Osmanlı Hamamı’nın restorasyon ve turizme kazandırılması projesi kapsamında Şarköy Belediyesi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin destek ve katkıları ile yeniden restore edilerek Şarköy turizmine kazandırılan Tarihi Osmanlı Hamamı düzenlenen geniş katılımlı törenle hizmete açıldı.


Şarköy Osmanlı Hamamı’nın açılış töreninde konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, geçmişin izinde geleceğe yürüdüklerini dile getirerek, “Tekirdağ’da bulunan 623 tane tarihi yapıyı bir bir envanterini çıkarıp masaya yatırdık. Şarköy’de de ecdadımızın bize miras bıraktığı ve gerçekten sahip çıkılması gereken, restore edildiği zaman da gurur duyacağımız tesisleri tekrar geri kazandırmayı plan ve program dahilinde programımıza aldık. Şarköy’de özellikle Uçmakdere’den başlayıp Gaziköy, Güzelköy, Eriklice ve Tepeköy’ü de içine alan Miras Atölyesi’nin 2. Etabı projemiz var. Uçmakdere’yi ekoköy yaparak, 52 tescilli...