02 / 05 / 2024

saruhan ince kim

saruhan ince kim

Via Properties’in, İş Zekâsı ve İç Denetim Direktörü sektörün deneyimli ismi Saruhan İnce oldu...

Çatının onarım masraflarını kim öder?

Apartman çatıları, Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince anayapının ortak alanları arasında bulunuyor. Peki, Çatının onarım masraflarını kim öder?

Kat mülkiyetini kim alır?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince bağımsız bölümler üzerinde kurulan mülkiyet hakkına, kat mülkiyeti deniyor. Peki, inşaat çalışmaları sona eren taşınmaza kat mülkiyeti nasıl alınır? Kat mülkiyetini kim alır?

Kira artış davasını kim açar?

Kiracılık Hukuku gereğince kira bedelinin belirlenmesine ilişkin dava her zaman açılabiliyor. Peki, kira artış davasını kim açar? Kiracı mı? Mal sahibi mi? İşte yanıtı..

Emlak vergisi kim tarafından tahsil edilir?

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince ödeniyor. Kanunen bu vergi tüm taşınmaz mallar için ödeniyor. Vergi, taşınmaz malın bağlı olduğu belediyeye ödeniyor. Peki, emlak vergisi kim tarafından tahsil edilir?

Veraset ve intikal vergisini kim öder?

Veraset ve intikal vergisi, 7338 sayılı kanun gereğince ödeniyor. Kasım ayı itibariyle verginin 2. taksit ödemeleri yapılıyor. Peki, veraset ve intikal vergisini kim öder?

Kentsel dönüşüme kim karar verir?

6306 sayılı kanun gereğince uygulanan kentsel dönüşüm projesi ile; riskli alanlarda yer alan riskli binalar yıkılarak yerine yeni yönetmeliklere uygun binalar inşa ediliyor. Peki bir bina için kentsel dönüşüme kim karar verir?

Dükkanda kiracı varsa çevre temizlik vergisini kim öder?

Belediye Gelirleri Kanunu gereğince ödenmesi gereken vergiler arasında yer alan çevre temizlik vergisinin mükellefiyeti, binanın kullanımı ile başlıyor. Peki, dükkanda kiracı varsa çevre temizlik vergisini kim öder?

Vasiyeti kim açar?

Medeni Kanun gereğince, mirasbırakan, vasiyetnameyle bir ya da birden çok vasiyeti yerine getirme görevlisi atayabiliyor. Peki, vasiyeti kim açar? Vasiyetname nasıl açılır? İşte vasiyetnameyi yerine getirme görevi..

Konut kredisi ekspertiz işlemlerini kim yapar?

Konut kredisi; bankaların ve kredi kuruluşlarının konut sahibi olmak isteyen kişilere gayrimenkul ipoteği karşılığında verdiği kredi olarak tanımlanıyor. Peki, konut kredisi ekspertiz işlemlerini kim yapar?

Isı pay ölçer ve yakıt faturasını kim öder?

Isı pay ölçer kullanımı, 5627 sayılı Enerji Verimliliği Kanunu ile zorunlu olarak karşımıza çıkıyor. Peki, apartmanlarda ortam sıcaklığının istenilen derecede ayarlanmasına yarayan ısı pay ölçer ve yakıt faturasını kim öder?

Belediyenin kestiği cezayı kim ödeyecek?

Apartmanda hangi alanların ortak alan olduğuna ilişkin esaslar, 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında açıklanıyor. Apartmanlarda uygulanan cezaları kimin ödemesi gerekir? Peki, belediyenin kestiği cezayı kim ödeyecek?

Oturma ruhsatını kim alır?

Ruhsatı alınmış binalar için İmar Müdürlüğü'nden alınan belgeye oturma ruhsatı deniyor. Yapı hakkında tüm bilgilere oturma ruhsatında yer veriliyor. Peki, oturma ruhsatını kim alır?

Emlak alım satım vergisini kim öder?

Konut, arsa, dükkan ya da tarla gibi gayrimenkullerin tapu işlemleri için Tapu Müdürlüğü sunduğu hizmet karşılığında tapu alım satım harcı talep ediyor. Peki, emlak alım satım vergisini kim öder?

saruhan ince kim Haberi

saruhan ince kim

1973 doğumlu Saruhan İnce, 1996 yılında Bilkent Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümünden mezun oldu ve Marmara Üniversitesi Finans bölümünde yüksek lisansını tamamladı.

Saruhan İnce, profesyonel kariyerine 1998 yılında Divan Group’ta Yiyecek ve İçecek Analisti olarak başladı. 2000-2003 yılları arasında Dedeman Group’ta Operasyon Analisti olarak görev alan İnce, 2004 yılında aynı şirket bünyesinde Danışmanlık yaptı. Saruhan İnce, Deloitte & Touch şirketinde 2004-2006 yılları arası Kıdemli Danışman ve 2006-2007 yılları arası The Marmara Hotels & Residences’da Kurumsal Ofis Bütçeleri ve Mali Kontrol Müdürlüğü yaptı. 2007 yılında Dedeman Turizm Yatırım Şirketi’nde Bütçe ve Kontrol Müdürü olarak göreve başlayan İnce, 2009 yılında Dedeman Holding’te başladığı Yönetim Bilişim Sistemleri Müdürlüğünü 2013 Ocak ayına kadar sürdürdü.

Kariyerinde bugüne kadar Türkiye’nin önde gelen otel zincirleri şirketlerinde üst...