28 / 04 / 2024

Sayıştaydan arazi rantı uyarısı

Sayıştaydan arazi rantı uyarısı

Sayıştay, ihaleye çıkarılan kamu arazilerinde satış sonrası imar planı değişikliği yapıldığına dikkat çekerek, bu yüzden kamuda kalması gereken değer artışlarının üçüncü kişilere bırakıldığı uyarısında bulundu.

Say Arazi Geliştirme Yapı Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Say Arazi Geliştirme Yapı Yatırımları Anonim Şirketi Şişli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Aytaç Ülkebaş ve Savaş Zafer Soydan ortaklığında kuruldu.

Milli Emlak 37 bin TL'ye arazi veriyor! Bu fırsat kaçmaz!

Arazi satın almak isteyenlere Milli Emlak'tan güzel haber geldi. Milli Emlak tarafından bir ilde bulunan araziler 37 bin TL gibi ucuz bir fiyata satışa çıkarılacak. Sınırlı sayıdaki araziler için başvurular kampanya süresince kabul edilmeye devam edecek.

2B arazi nedir? 2B yasası çıktı mı?

2b arazilerdeki "2b" ifadesi 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesinin B bendi için kullanılan bir açıklama olarak biliniyor. Peki, 2B arazi nedir? 2B yasası çıktı mı? İşte tüm merak edilenler..

Arsa ve arazi fiyatları neden artıyor?

Habertürk Gazetesi köşe yazarı Abdurrahman Yıldırım, bugünkü köşesinde gayrimenkul sektörünü değerlendirdi. İşte arsa ve arazi fiyatlarında yaşanan artışa da değinen Abdurrahman Yıldırım'ın 'Arsa ve arazide güçlü alım rant arayışı mı?' başlıklı yazısı...

Bill Gates Muğla ve Aydın'da 3 milyon metrekarelik arazi arıyor!

Dünyanın sayılı milyarderleri arasında yer alan ve Microsoft'un kurucusu olan Muğla ve Aydın'da 3 milyon metrekarelik arazi arıyor...

5 ilde arazi toplulaştırması kararı!

Bugünkü 31614 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı'na göre Afyonkarahisar, Sivas, Iğdır, Manisa ve Bilecik'te bazı yerlerde arazi toplulaştırması kararı alındı.

Bill Gates Trakya'da arazi almadı mı?

Geçtiğimiz günlerde "Microsoft’un sahibi, dünyanın sayılı zenginlerinden Bill Gates ile ilgili dikkat çeken iddialar ortaya atıldı. Bill Gates'in Kırklareli’de geniş araziler satın aldığı ileri sürüldü. Peki Bill Gates Trakya'da arazi almadı mı? İşte yeni gelişmeler...

Amasya ve Tunceli'de arazi toplulaştırma kararı!

Bugünkü 31478 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı'na göre Amasya ve Tunceli'de bazı yerlerde arazi toplulaştırması kararı alındı.

Niğde Yeşilyurt Köyünde Arazi Toplulaştırması ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Yapılmasına İlişkin Karar!

Niğde İli, Altunhisar İlçesi, Yeşilyurt Köyünde Arazi Toplulaştırması ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Yapılmasına İlişkin Karar, 3460 sayılı Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. 

Kahramanmaraş Arazi Toplulaştırması ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Yapılmasına Dair Karar!

Kahramanmaraş İli, Afşin İlçesinde Bulunan ve Ekli Listede İsimleri Belirtilen Yerlerde Arazi Toplulaştırması ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Yapılmasına Dair Karar, 3459 sayılı Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. 

Tokat'ta Arazi Toplulaştırması ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Yapılmasına Dair Karar!

Tokat İlinde Bulunan ve Ekli Listede İsimleri Belirtilen Yerlerde Arazi Toplulaştırması ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Yapılmasına Dair Karar , 3458 sayılı Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. 

Sivas, Yozgat ve Kayseri'de Arazi Toplulaştırması ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Yapılmasına Dair Karar!

Sivas, Yozgat ve Kayseri İllerinde Bulunan ve Ekli Listede İsimleri Belirtilen Yerlerde Arazi Toplulaştırması ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Yapılmasına Dair Karar, 3457 sayılı Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. 

Arazi Toplulaştırması ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Arazi Toplulaştırması ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31379 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Sayıştaydan arazi rantı uyarısı Haberi

Sayıştaydan arazi rantı uyarısı


Antalya'da yapılan bazı özelleştirme satışlarına dikkat çeken Sayıştay, örnek olarak; 237 bin 679, 39 bin 71 ve 23 bin 359 bin metrekare yüzölçümlü üç taşınmazı gösterdi. Söz konusu taşınmazların herhangi bir imar uygulaması yapılmadan pazarlık usulüyle sırasıyla; 5,9 milyon, 250 milyon ve 224 milyon TL bedellerle satıldığı belirtilerek, ihale sonrası alıcıların yaptığı ve kabul edilen imar planı değişikliğinin taşınmazların değerinde ciddi artışa yol açacak mahiyette olduğu vurgulandı.


Sayıştay Başkanlığı, ÖİB 2014 Yılı Düzenlilik Denetim Raporu'nu tamamladı. Kurumun yaptığı denetim sonucunda ÖİB tarafından imar planı değiştirilmeksizin satılan bazı taşınmazlarla ilgili dikkat çekici tespitler yapıldı. Özelleştirme kapsamına alınan kuruluşlara ait taşınmazlar ile bazı Hazine taşınmazlarının satış işlemlerinin ÖİB tarafından gerçekleştirildiği belirtilen raporda, "Bu işlemler gerçekleştirilmeden önce ise söz konusu taşınmazlardan en yüksek...