28 / 08 / 2024

sayıştayın kadıköy kartal metrosunun yapımı hakkındaki açıklaması

sayıştayın kadıköy kartal metrosunun yapımı hakkındaki açıklaması

Sayıştay, Kadıköy-Kartal Metrosu' nun yapımına ilişkin bazı basın yayın organlarında yer alan iddiaları yalanladı. Söz konusu haberde "metro inşasına yönelik maliyetlerin şişirildiği iddiası" yer alıyor...

Kadıköy ve Kartal'da 9 bin 500'e yakın riskli yapının yıkımı tamamlandı! 

Megakent İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Bu kapsamda, Kadıköy ve Kartal'da 9 bin 500'e yakın riskli yapının yıkımı tamamlandığı belirtildi. İşte detaylar...

Kadıköy Kentsel Dönüşüm İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Kadıköy Kentsel Dönüşüm İnşaat Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile İbrahim Kaya tarafından kuruldu.

Kadıköy İç Mimarlık İnşaat Ve E-Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kadıköy İç Mimarlık İnşaat Ve E-Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Fatih Onur Çeçim ve Ömer Adıman ortaklığında kuruldu. 

KİPTAŞ Kadıköy'de dönüşüme start verdi! 

KİPTAŞ Kadıköy ilçesinin Kozyatağı Mahallesi’ndeki Özden Apartmanı'nın dönüşümüne start verdi. İşte KİPTAŞ'ın Kadıköy'deki dönüşüm projesine ilişkin tüm detaylar...

Dinamik Kadıköy Gayrimenkul Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Dinamik Kadıköy Gayrimenkul Danışmanlık Limited Şirketi bugün Kadıköy'de Enes Aykal tarafından kuruldu.

Taşyapı İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Kadıköy Şubesi açıldı!

Taşyapı İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Kadıköy Şubesi bugün Kadıköy'de 771 milyon TL sermaye bedeli ile Ece Turanlı tarafından açıldı.

Soyalan Yapı İnşaat Ticaret Limited Şirketi Kadıköy Şubesi açıldı!

Soyalan Yapı İnşaat Ticaret Limited Şirketi Kadıköy Şubesi bugün Kadıköy'de 300 bin TL sermaye bedeli ile Ebru Soyalan tarafından kuruldu.

Dizayn Grup Müşavirlik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kadıköy Şubesi açıldı!

Dizayn Grup Müşavirlik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kadıköy Şubesi bugün Kadıköy'de 3 milyon 190 bin TL sermaye bedeli ile A. Aslıhan uludağ, Ercüment Gümrük ve Önder Focan ortaklığında açıldı.

İnteraktif Yapımcılık Turizm Ve Gayrimenkul Danışmanlığı İletişim Gıda Eğitim San.Tic.A.Ş.Kadıköy Şb. açıldı!

İnteraktif Yapımcılık Turizm Ve Gayrimenkul Danışmanlığı İletişim Gıda Eğitim San.Tic.A.Ş.Kadıköy Şb. bugün Kadıköy'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Fatma Nesrin Yılmaz Karakoç tarafından açıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Kadıköy'deki 'AVM gar' projesi iptal edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın İstanbul Anadolu Yakası Kadıköy’deki Söğütlüçeşme Gar alanına alışveriş merkezi inşa edilmesini öngören projesiyle ilgili iptal kararı verildi.

Gövercin Cafe Turizm Gıda İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kadıköy Şubesi açıldı!

Gövercin Cafe Turizm Gıda İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kadıköy Şubesi bugün Kadıköy'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Murat Gökdemir tarafından açıldı.

Dmr Cam Pvc İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kadıköy Şubesi açıldı!

Dmr Cam Pvc İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kadıköy Şubesi bugün Kadıköy'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Demir tarafından açıldı.

Kadıköy Life Otel Ve Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kadıköy Life Otel Ve Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Engin Varol ve Uğur Aydoğan ortaklığında kuruldu.

sayıştayın kadıköy kartal metrosunun yapımı hakkındaki açıklaması Haberi

sayıştayın kadıköy kartal metrosunun yapımı hakkındaki açıklaması


Sayıştay, Kadıköy-Kartal Metrosu'nun yapımına ilişkin bazı basın yayın organlarında yer alan iddiaları yalanladı.


Sayıştay'dan yapılan açıklamada, Taraf Gazetesi'nde yayımlanan ve diğer yazılı ve görsel medyada da kullanılan Kadıköy-Kartal Metrosu'nun inşasına ilişkin iddialar yalanlandı. 


Söz konusu haberde "metro inşasına yönelik maliyetlerin şişirildiği iddiasının Sayıştaş denetçilerince belgelendiği" ifadelerine yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:


"Sayıştay’ın Kadıköy-Kartal Metrosu'nu yapan şirketlerin ithal edilecek mallar için yurt dışında firma kurup, maliyeti milyonlarca dolar yükselttiğini saptadığı; Sayıştay denetçilerinin, Kadıköy-Kartal metrosunu yapan şirketin paravan firmalar üzerinden ithalat yapıp, inşaat maliyetini 3-4 kat şişirdiğini belgelediği ifade edilmektedir. Sayıştay’ın gerek 2012 gerekse 2013 yılı denetim programları kapsamında incelenen ve bu tespitin yapılması ihtimali bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İETT Genel Müdürlüğü, Ulaştırma Bakanlığı ve Ekonomi Bakanlığı denetimleri sürecinde habere konu olan iş ve...