14 / 05 / 2024

Sazova Bilim Kültür Merkezi

Sazova Bilim Kültür Merkezi

Sazova Bilim Kültür Merkezi'nin hemen yanında bulunan ve Türk Dünyası'ndan eserlerin minyatürlerinin yer aldığı alanın ismi belli oldu. Parka 'EsMinyatürk' adı verildi.

ABD'de Sancar Türk Kültür Merkezi açıldı!

ABD'de Nobel Ödüllü Türk Bilim İnsanı Aziz Sancar ve eşi Gwen Sancar'ın yönetimindeki Sancar Vakfı öncülüğünde Kuzey Carolina eyaletinde hayata geçirilen Sancar Türk Kültür Merkezi açıldı.

Sancar Türk Kültür ve Toplum Merkezi'nin temeli atıldı!

Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar'ın öncülüğünde ABD'nin Kuzey Carolina bölgesinde Sancar Türk Kültür ve Toplum Merkezi'nin temeli atıldı. Merkezin yaklaşık 1 yıl içinde tamamlanması planlanıyor.

Ankara Hacıbayram'a kültür merkezi inşa ediliyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Hacı Bayram Cami’nin arkasına, içinde, 650 araç kapasiteli kapalı modern minibüs duraklarının yanı sıra kültür merkezi, bilim müzesi, kapalı çarşı, butikler ve yemek bölümlerinin yer alacağı 5 katlı bir kompleks hayata geçiriyor.

Kağıthane Sultan Selim Mahallesi Kültür Kompleksi açılıyor!

Kültürel alanda önemli işlere imza atan Kağıthane Belediyesi, Gültepe Kültür Merkezi, Hamidiye Gençlik Merkezi ve Çağlayan Bilim Merkezi’nin ardından dev bir kompleksi daha vatandaşın hizmetine sunmaya hazırlanıyor.

Çayırova Kent Park ve Kültür Merkezi'nde son durum!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde incelemelerde bulundu. Kent Park ve Kültür Merkezi Proje alanında inceleme yapan Işık, daha sonra Fatih Caddesi'nde esnafı ziyaret edip, vatandaşlarla sohbet etti.

Mamak Yeni Bilim Amerikan Kültür Koleji açıldı!

Yeni Bilim Amerikan Kültür Koleji, Mamak Çağlayan Mahallesi’nde düzenlenen törenle açıldı. Ankara’da 4, Mamak’ta ilk şubesi açılan kolejin açılış törenine Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül de katıldı...

Muğla kültür turizminin gözdesi oldu!

Muğla, 6 bin yıllık geçmişi ve sınırları içinde bulunan antik kentlerle, kültür turizminin gözde illerinden biri oldu. Tarihi boyunca pek çok medeniyete ev sahipliği yapan Muğla, arkeolojik varlığıyla bilim dünyasının ve ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Korunması gerekli taşınmaz kültür ve tabiat varlıkları listesi!

Korunması gerekli kültür varlıkları, tarih öncesi ve tarihi devirlere ait bilim, kültür, din ve güzel sanatlarla ilgili bulunan varlıklara deniyor. İşte korunması gerekli taşınmaz kültür ve tabiat varlıkları listesi..

Korunması gerekli kültür varlığı şerhi nedir?

Korunması gerekli kültür varlığı, tarih öncesi ve tarihi devirlere ait bilim, kültür, din ve güzel sanatlarla ilgili bulunan taşınır ve taşınmaz malları ifade ediyor. Peki, korunması gerekli kültür varlığı şerhi nedir?

Atatürk Kültür Merkezi alanı için akademisyenler ikinci defa yarın toplanacak!

Yapılan ilk toplantıda Bakan Güllüce, Atatürk Kültür Merkezi alanının, Türkiye'de yaşayan herkesin olduğunu belirterek, tüm bilim adamlarının fikirleriyle bu alanın geleceğine katkı vermesini beklediklerini söylemişti...

Atatürk Kültür Merkezi alanının geleceği konuşuldu!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Atatürk Kültür Merkezi alanının, Türkiye'de yaşayan herkesin olduğunu belirterek, tüm bilim adamlarının fikirleri ile buraya katkı vermesini beklediklerini söyledi.

Chauvet-Pont d’Arc mağarası UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine eklendi!

UNESCO'nun internet sitesinden yapılan açıklamada, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO), Fransa'nın güneyindeki Ardeche'de bulunan Chauvet-Pont d’Arc mağarasını dünya kültür mirası listesine ekledi.

Türk Dünyası Bilim, Kültür ve Sanat Merkezi'nin temeli atıldı!

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Türk Dünyası Bilim, Kültür ve Sanat Merkezi'yle ilgili, "Bu önemli bir eser. İnşallah Eskişehir'de öğretmenlerimize, öğrencilerimize yeni ufuklar açacak" dedi.

Sazova Bilim Kültür Merkezi Haberi

Sazova Bilim Kültür Merkezi

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın ismini Eskişehirli öğrencilerin koyacağını açıkladığı minyatür alanla ilgili son noktayı Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna koydu.


Vali Tuna, basın mensupları ile bir araya geldiği kahvaltıda yaptığı konuşmada minyatür eserlerin olduğu alanın isminin 'EsMinyatürk' olarak belirlendiğini kaydederek "Minyatür alan ile ilgili binlerce fikir geldi. En son heyet sayıyı 10'a indirdi. EsMinyatürk konusunda karar kıldık" dedi.


Eskişehir...