03 / 05 / 2024

Seda Sayana sit davası açıldı

Seda Sayana sit davası açıldı

SEDA Sayan, 2012’de oğlu Oğulcan Engin için satın aldığı Beyoğlu Pürtelaş Mahallesindeki White Mili Cafe’nin bulunduğu gayrimenkul nedeniyle mahkemelik oldu.

Seda Sayan'a SİT davası açıldı!

SEDA Sayan, 2012’de oğlu Oğulcan Engin için satın aldığı Beyoğlu Pürtelaş Mahallesindeki White Mili Cafe’nin bulunduğu gayrimenkul nedeniyle mahkemelik oldu.

Sit alanları kullanma koşulları!

Korunması gerekli taşınır ve taşınmaz kültür ve tabiat varlıkları ile ilgili hususları ve bunlarla ilgili gerçek ve tüzelkişilerin görev ve sorumlulukları, 2863 sayılı kanunda yer alıyor. Peki sit alanları kullanma koşulları nelerdir?

Sit alanlarında neler yapılabilir?

Korunması gerekli taşınmaz kültür ve tabiat varlıkları arasında sit alanı içinde bulunan taşınmaz kültür varlıkları da bulunuyor. Peki, 2863 sayılı kanun gereğince sit alanlarında neler yapılabilir? Sit alanlarında neler yapılamaz?

Sit alanlarında kamulaştırma nasıl yapılır?

Sit alanlarının korunmasına dair uygulanması gereken usul ve esaslar 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında açıklanıyor. Peki, kanuna göre sit alanlarında kamulaştırma nasıl yapılır?

Sit alanlarında geçiş dönemi koruma esasları!

Sit alanları; tarih öncesinden günümüze kadar gelen çeşitli medeniyetlerin ürünü olan ve korunması gerekli alanlar olarak tanımlanıyor. Peki, sit alanlarında geçiş dönemi koruma esasları nelerdir?

Sit alanlarına inşaat izni verilir mi?

Doğal değerlerin korunması, sonraki kuşaklara olduğu gibi aktarılması amacı ile ülkemizde yer alan tarihi ve güzelliklere sahip ender bulunan alanlara sit alanı deniyor. Peki, sit alanlarına inşaat izni verilir mi?

Çevre ve şehircilik bakanlığı sit alanları yönetim sistemi nedir?

Bir arazinin sit olup olmadığı sit alanları yönetim sistemi ile anında öğrenilebilecek. Peki, Çevre ve şehircilik bakanlığı sit alanları yönetim sistemi nedir, sistem nasıl çalışır?

Erzurum Pasinler Taşkaynak Köyü'nde 1. derece arkeolojik sit alanı belirlendi!

Erzurum İli, Pasinler İlçesi, Taşkaynak Köyü sınırları dahilinde bulunan alan kültür varlığı özelliği gösterdiğinden I. Derece Arkeolojik Sit olarak tescil edildi. Taşkaynak Göleti ve Sulama Projesinin yapılmasında bir sakınca olmadığı belirtiliyor...

Şanlıurfa Roma Çardak Yerleşmesi 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı hakkında son karar!

Yetimoğlu Madencilik tarafından işletilen taş ocağındaki dinamit patlatmaları nedeniyle bitişiğindeki Roma Çardak Yerleşmesi 1. Derece Arkeolojik Sit Alanının zarar gördüğüne ilişkin BİMER'e yapıla başvuru üzerine inceleme başlatıldı.

Şanlıurfa Hamzan Tepe 1. derece arkeolojik sit alanı ilan edildi!

Şanlıurfa Eyyübiye ilçesi, Akçamescit mahallesi sınırları dâhilinde bulunan Hamzan Tepe yerleşimi 1. derece arkeolojik sit alanı ilan edildi. Karar bugün Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi...

Develi Kuyu Tepesi Höyüğü 1. derece arkeolojik sit alanı ilan edildi!

Kayser Develi ilçesi, Çayırözü Köyü’nde bulunan Kuyu Tepesi Höyüğü Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından, 1. derece arkeolojik sit alanı ilan edildi. Karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

Sit alanlarına internetten takip!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü, e-Devlet kapsamında sit alanlarını internet sistemine aktaracak olan Sit Alanları Yönetim Sistemi (SAYS) projesinin çalışmalarını tamamladı...

Sit alanlarına internetten takip!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü Türkiye’deki Doğal Sit Alanlarının bilgilerini elektronik ortama aktardı. Sistemle bir arazinin sit olup olmadığı ya da kaçıncı dereceden sit alanı olduğu anında görebilecek...

Seda Sayana sit davası açıldı Haberi

Seda Sayana sit davası açıldı

SEDA Sayan, 2012’de oğlu Oğulcan Engin için satın aldığı Beyoğlu Pürtelaş Mahallesindeki White Mili Cafe’nin bulunduğu gayrimenkul nedeniyle mahkemelik oldu. SİT alanı içerisinde yer aldığı öne sürülen bina üzerinde yapılan değişiklikler nedeniyle Sayan ile gayri-menkulde kiracı ve işletmeci olan 3 kişi hakkında dava...