02 / 05 / 2024

Seddülbahir Kalesi müzesi

Seddülbahir Kalesi müzesi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Gelibolu Yarımadası Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Seddülbahir Kalesi'nin restorasyonu tamamlandığını söyledi. Kalenin yaşayan müze ve kale olacak.

Çanakkale Seddülbahir Kalesi'nin restorasyonu hız kesmiyor!

Çanakkale Seddülbahir Kalesi'nin Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı (CATAB) tarafından 2015 yılında başlatılan restorasyon uygulaması devam ediyor. Çanakkale Seddülbahir Kalesi'nin restorasyon uygulamaları yüzde 98 oranında tamamlandı.

Urartu Müzesi 9 yıl sonra yeni binasında ziyarete açıldı!

Van'da, 2011 yılındaki depremlerde hasar gören "Urartu Müzesi", Van Kalesi'nin güneyinde 21 milyon TL'lik yatırımla inşa edilen yeni binada ziyarete açıldı

Seddülbahir Kalesi'ndeki restorasyon çalışmalarında sona gelindi!

Çanakkale Savaşları sırasında İngiliz ve Fransız gemilerinin bombardımanı sonucu ilk şehitlerin verildiği Seddülbahir Kalesi'ndeki restorasyon çalışmalarının yüzde 98'i tamamlandı.

Gelibolu Seddülbahir Kalesi yaşayan müze olacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Gelibolu Yarımadası Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Seddülbahir Kalesi'nin restorasyonu tamamlandığını söyledi. Kalenin yaşayan müze ve kale olacak.

Seddülbahir Kalesi müze oluyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Gelibolu Yarımadası Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Seddülbahir Kalesi'nin restorasyonuyla ilgili açıklamalar yaptı.

Çanakkale Seddülbahir Kalesi restorasyon çalışmalarında son durum!

Başbakanlık tarafından 2015'te ihalesi yapılarak restorasyona başlanan Çanakkale Savaşları'nın önemli kalelerinden Seddülbahir Kalesi'ndeki çalışmalar sürüyor.

Bodrum Kalesi ve Sualtı Arkeoloji Müzesi UNESCO listesinde!

Bodrum Kalesi ve Sualtı Arkeoloji Müzesi, UNESCO “Dünya Geçici Miras Listesi”ne alındı. Dünyaca ünlü kale Muğla’dan listeye giren altıncı tarihi yapı olurken, karar turizmcileri umutlandırdı

Karaman Kalesi açık hava müzesi olacak!

Karaman Kalesi'nin temizlik ve kazı çalışmaları devam ediyor. Karaman Valisi Murat Koca, "2016 yılı içerisinde restorasyon çalışmalarını tamamlayarak kaleyi açık hava müzesi haline dönüştürmeyi planlıyoruz" dedi.

Van Urartu Müzesi’nin çalışmaları tamamlandı!

Van’da 23 Ekim ve 9 Kasım 2011’de meydana gelen iki ayrı depremde kent merkezindeki müze binasının hasar görmesi üzerine, Van Kalesi’nin Kuzey kısmında inşasına başlanılan Van Urartu Müzesi’ndeki çalışmalar bitti.

Van Urartu Müzesi açılışa hazır!

Van’da meydana gelen iki ayrı depremde kent merkezindeki müze binasının hasar görmesi üzerine, Van Kalesi’nin Kuzey kısmında inşasına başlanılan Van Urartu Müzesi’ndeki çalışmalarda sona gelindi.

Seddülbahir Kalesi'nin restorasyonu yarım kaldı!

ÇANAKKALE Savaşları’ nın ilk şehitlerinin verildiği Seddülbahir Kalesi bakımsızlık nedeniyle yıkılmaya yüz tutarken, tarihi toplar otların arasında kaldı. Kalenin içi ise alemcilerin mekanı oldu...

Üsküp Kalesi'nde, Osmanlı Müzesi açılacak!

Makedonya başkentinin en önemli tarihi eserlerinden biri olan Üsküp Kalesi'nde, "Osmanlı Müzesi" açılacak. İnşaatı tamamlanmak üzere olan Osmanlı Müzesi'nde, Üsküp Kalesi'ndeki kazı çalışmalarında bulunan farklı dönemlere ait tarihi eserler sergilenecek..

Tarihi Üsküp Kalesi'nde Osmanlı Müzesi açılıyor!

Makedonya başkentinin en önemli tarihi eserlerinden biri olan Üsküp Kalesi'nde, "Osmanlı Müzesi" açılacak. İnşaatı tamamlanmak üzere olan Osmanlı Müzesi'nde, Üsküp Kalesi'ndeki kazı çalışmalarında bulunan farklı dönemlere ait tarihi eserler sergilenecek.

Seddülbahir Kalesi müzesi Haberi

Seddülbahir Kalesi müzesi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Gelibolu Yarımadası Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Seddülbahir Kalesi'nin ziyaretçilerini tarihsel bir yolculuğa çıkacağı "yaşayan müze" olarak tasarlanacağını söyledi. Kaşdemir, kalenin restorasyonu tamamlandığını söyledi.

Çanakkale'deki Seddülbahir Kalesi Restorasyon, Çevre Düzenleme ve Teşhir-Tanzim Projesi kapsamında bölgedeki çalışmalar bütün hızıyla devam ediyor. Kaşdemir, açıklamasında proje kapsamdaki arkeolojik saha araştırmalarında, 103 yıl önce savaşa tanıklık eden objelerin gün yüzüne çıkarıldığını söyledi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre Kaşdemir, "En önemlisi de Çanakkale Savaşları sırasında bizzat muharip olmuş kaleler. Yani tabiri caizse gazi kaleler. Şimdi biz de Tarihi Alan Başkanlığı olarak bu tarihi alandaki ecdattan bize kalan ne varsa, ata yadigarı, ecdat yadigarı bunları sahiplenip ayağa kaldırmak gibi bir hedefimiz var. Tarihi Alan Başkanlığı, gerek kalelerde gerek tabyalarda, gerek savaş alanındaki...