23 / 11 / 2024

Seddülbahir Kalesi restorasyon

Seddülbahir Kalesi restorasyon

Çanakkale Savaşları sırasında İngiliz ve Fransız gemilerinin bombardımanı sonucu ilk şehitlerin verildiği Seddülbahir Kalesi'ndeki restorasyon çalışmalarının yüzde 98'i tamamlandı.

Seddülbahir Kalesi müze oluyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Gelibolu Yarımadası Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Seddülbahir Kalesi'nin restorasyonuyla ilgili açıklamalar yaptı.

Seddülbahir Kalesi'nin restorasyonu yarım kaldı!

ÇANAKKALE Savaşları’ nın ilk şehitlerinin verildiği Seddülbahir Kalesi bakımsızlık nedeniyle yıkılmaya yüz tutarken, tarihi toplar otların arasında kaldı. Kalenin içi ise alemcilerin mekanı oldu...

Çanakkale Bigalı Kalesi'nin restorasyonu tamamlanıyor!

Çanakkale Savaşları esnasında muhabere merkezi ve silah tamirhanesi olarak kullanılan 201 yıllık Bigalı Kalesi’nin restorasyon çalışmalarında son aşamaya gelindi. 

Çanakkale Seddülbahir Kalesi'nin restorasyonu hız kesmiyor!

Çanakkale Seddülbahir Kalesi'nin Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı (CATAB) tarafından 2015 yılında başlatılan restorasyon uygulaması devam ediyor. Çanakkale Seddülbahir Kalesi'nin restorasyon uygulamaları yüzde 98 oranında tamamlandı.

Bodrum Kalesi'nde iş kazası: 2 işçi yaralandı!

Bodrum'da restorasyon çalışmaları devam eden Bodrum Kalesi'ndeki iş kazasında 2 işçi yaralandı.

Hereke Kalesi'ndeki restorasyon çalışmaları tamamlandı!

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde bulunan ve Doğu Roma İmparatorluğu döneminde 640'lı yıllarda yapıldığı tahmin edilen Hereke Kalesi, turizme hizmet sunacak.

Kahta Kalesi'ndeki restorasyon çalışmalarında sona gelindi!

Nemrut Dağı tur güzergahında bulunan Kahta Kalesi'ndeki restorasyon çalışmalarında sona gelindi...

Ceneviz Kalesi'nde restorasyon çalışmaları yeniden başlıyor!

Cenevizliler tarafından Karadeniz'den geçen ticari gemilerin güvenliğinin sağlanması ve denetlenmesi için inşa edilen Ceneviz Kalesi'nde, restorasyon çalışmaları yeniden başlıyor...

Ankara Kalesi'nde restorasyon başlıyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesince yapılacak restorasyon çalışmalarıyla Ankara Kalesi'nin tarihi dokusu gelecek nesillere aktarılacak

Bodrum Kalesi'ndeki restorasyon çalışmalarında son durum!

Mehmet Nuri Ersoy, Bodrum Kalesi'ndeki ikinci etap restorasyon çalışmalarına ilişkin bilgiler aktardı. Ersoy, kaleyi Müzeler Haftası'nda açmayı hedeflediklerini ancak yeni tip koronavirüs kısıtlamaları sebebiyle bazı aksamalar yaşandığını kaydetti...

Çorum Kalesi’ndeki, ‘kale kondu’lar yıkılıyor!

Çorum, 15'inci yüzyılda hayata geçirilen Çorum Kalesi'nin yapı işgalinden kurtarılıp turizme kazandırılması için başlatılan restorasyon çalışmaları devam ediyor.

2 bin 500 yıllık Sinop Kalesi restore edilecek!

Sinop'ta, Gaskalılar tarafından yapılmış olan ve UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan 2 bin 500 yıllık tarihe sahip Sinop Kalesi'nde restorasyon çalışması başlatıldı.

Canca Kalesi'nde tarih gün yüzüne çıkıyor!

Roma İmparatoru 2. Justinyen tarafından yaptırıldığı tahmin edilen ve bin 530 metre yüksekliğe sahip Canca Kalesi'nde restorasyon çalışmaları hızla devam ediyor.

Çorum Kalesi 'kalekondu'lara teslim!

Tarihi Çorum Kalesi içerisine yıllar önce yapılan konutların işgaline teslim oldu. Halk arasında 'kale kondu' olarak bilinen ve kamulaştırılan yapılar kale için restorasyon onayı çıkmayınca yıkılamadı.

Kayseri Kalesi Kültür Sanat Merkezi açıldı!

Restorasyon çalışmaları tarihi Kayseri Kalesi, 6 sene aranın ardından kültür ve sanat merkezi olarak kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Seddülbahir Kalesi restorasyon Haberi

Seddülbahir Kalesi restorasyon

Çanakkale Boğazı'nın girişini savunmak amacıyla 360 yıl önce Osmanlı Padişahı 4. Mehmet döneminde yaptırılan Seddülbahir Kalesi'ndeki restorasyon çalışmalarında sona gelindi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre Osmanlı Padişahı 4. Mehmet'in annesi Hatice Turhan Sultan tarafından 1659 yılında Çanakkale Boğazı'nın girişini savunmak amacıyla yaptırılan Seddülbahir Kalesi, dünya harp tarihine geçen Çanakkale Muharebeleri sırasında 12 top ile savunmaya katıldı. 

Seddülbahir Kalesi Restorasyon, Çevre Düzenleme ve Teşhir-Tanzim Projesi kapsamında yaklaşık 4 yıl önce başlatılan ve titizlikle devam eden restorasyon çalışmalarının yüzde 98'i tamamlandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Gelibolu Yarımadası Tarihi Alan'da görevli teknik uzman ve restorasyon sorumlusu Mustafa Kafkas Dereli, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, restorasyondaki ilk planlamanın mevcut yapının korunmasına yönelik olduğunu dile getirdi. 

Dereli, tüm projelerin "Koruma Komisyonu" tarafından onaylanarak hayata geçirildiğini vurgulayarak şöyle...