29 / 04 / 2024

Seddülbahir Kalesi restore

Seddülbahir Kalesi restore

Başbakanlık tarafından 2015'te ihalesi yapılarak restorasyona başlanan Çanakkale Savaşları'nın önemli kalelerinden Seddülbahir Kalesi'ndeki çalışmalar sürüyor.

Seddülbahir Kalesi'nin restorasyonu yarım kaldı!

ÇANAKKALE Savaşları’ nın ilk şehitlerinin verildiği Seddülbahir Kalesi bakımsızlık nedeniyle yıkılmaya yüz tutarken, tarihi toplar otların arasında kaldı. Kalenin içi ise alemcilerin mekanı oldu...

Çanakkale Seddülbahir Kalesi'nin restorasyonu hız kesmiyor!

Çanakkale Seddülbahir Kalesi'nin Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı (CATAB) tarafından 2015 yılında başlatılan restorasyon uygulaması devam ediyor. Çanakkale Seddülbahir Kalesi'nin restorasyon uygulamaları yüzde 98 oranında tamamlandı.

Softa Kalesi restore edilecek!

İmparatorlukların tarihi sığınağı "Softa Kalesi" turizme kazandırılacak. Mersin'in Bozyazı ilçesinde tarihi Softa Kalesi, restore edilecek...

Ardahan Kalesi'ndeki binalar restore edilecek!

Ardahan Valisi Mustafa Masatlı yaptığı açıklamada, Ardahan Kalesi'ni Turizme Kazandırma ve Destinasyon Projesi'nin, Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) tarafından onaylandığını duyurdu.

Darıca Kalesi aslına uygun olarak restore edilecek!

Darıca'da Bizans döneminde yapıldığı tahmin edilen ve zamana bağlı olarak atıl kalan Darıca Kalesi'nin gün yüzüne çıkarılması için restorasyona geçildi.

2 bin 500 yıllık Sinop Kalesi restore edilecek!

Sinop'ta, Gaskalılar tarafından yapılmış olan ve UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan 2 bin 500 yıllık tarihe sahip Sinop Kalesi'nde restorasyon çalışması başlatıldı.

Mersin Sinap Kalesi için restorasyon talebi!

Mersin'in Çamlıyayla ilçesinde metruk halde bulunan Sinap Kalesi'nin restore edilmesi isteniyor.

Seddülbahir Kalesi'ndeki restorasyon çalışmalarında sona gelindi!

Çanakkale Savaşları sırasında İngiliz ve Fransız gemilerinin bombardımanı sonucu ilk şehitlerin verildiği Seddülbahir Kalesi'ndeki restorasyon çalışmalarının yüzde 98'i tamamlandı.

Gelibolu Seddülbahir Kalesi yaşayan müze olacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Gelibolu Yarımadası Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Seddülbahir Kalesi'nin restorasyonu tamamlandığını söyledi. Kalenin yaşayan müze ve kale olacak.

Seddülbahir Kalesi müze oluyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Gelibolu Yarımadası Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Seddülbahir Kalesi'nin restorasyonuyla ilgili açıklamalar yaptı.

Çanakkale Seddülbahir Kalesi restorasyon çalışmalarında son durum!

Başbakanlık tarafından 2015'te ihalesi yapılarak restorasyona başlanan Çanakkale Savaşları'nın önemli kalelerinden Seddülbahir Kalesi'ndeki çalışmalar sürüyor.

Bodrum Kalesi'ndeki yapılar yıkılacak!

Muğla'daki Bodrum Kalesi'nin Kültür Bakanlığı tarafından restore edilmesi planlanıyor. Restorasyon kapsamında kale içinde eklenti olarak nitelendirilen yapıların yıkılacak.

Akçakoca Ceneviz Kalesi restore edilecek!

Düzce Akçakoa'nın turizmden daha fazla pay alabilmesi için tarihi Ceneviz Kalesi'nde restorasyon çalışmalarına başlandı.

Bayburt Kalesi restore edilecek!

Türkiye'nin en büyük üçüncü kalesi olma özelliği taşıyan Bayburt Kalesi, Kültür ve Turizm Bakanlığınca uygulanacak proje kapsamında restore edilecek.

Seddülbahir Kalesi restore Haberi

Seddülbahir Kalesi restore

Kültür ve Turizm Bakanlığı Çanakkale Savaşları Gelibolu Yarımadası Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, dünya harp tarihine geçen Çanakkale Savaşları'nda önemli bir yere sahip Seddülbahir Kalesi'nde başlatılan restorasyon çalışmalarının devam ettiğini söyledi.


Kaşdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, restorasyon ve çevre düzenlemesi kapsamında kaleyi denizden gelecek dalgalardan korumak için kıyı bölümüne aslına uygun dolgu çalışması yaptıklarını belirtti.


Seddülbahir Kalesi'nin Gelibolu Yarımadası Tarihi Alan Başkanlığınca 102 yıl sonra ilk defa restore edildiğini anlatan Kaşdemir, şu değerlendirmede bulundu:


"Burada, gerek savaş sırasında almış olduğu hasar gerekse savaş sonrasında rüzgar, yağmur, fırtına ve dalgalar gibi doğal olaylarla belirli bir yıpranmışlık meydana geliyor. Biz de Seddülbahir Kalesi'ni alan başkanlığı olarak onarmaya ve restore etmeye başlamıştık. Zaman içinde restorasyon belirli bir aşamaya geldi. Fakat bununla beraber deniz kıyısındaki bir...