14 / 05 / 2024

Seferhisar Sığacık köyü

Seferhisar Sığacık köyü

Dünyanın "en eski tatil köyü" olarak nitelendirilen Sığacık büyük bir dönüşüme hazırlanıyor. Tüm evleri kapsayacak ev pansiyonculuğuyla, 600 yataklı, dünyanın en eski tatil köyü Kaleiçi'nde oluşturulacak.

Sığacık Turkey Otel İşletmeciliği Ve Turizm İnşaat Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

Sığacık Turkey Otel İşletmeciliği Ve Turizm İnşaat Danışmanlık Anonim Şirketi bugün Şişli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Emre Teksöz tarafından kuruldu.

Hınıs Başköy Barajı'nın gövde dolgusu tamamlandı!

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Kaya Yıldız, Erzurum'da inşa edilen Hınıs Başköy Barajı'nın gövde dolgusunun tamamlandığını bildirdi.

Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü yıkılmak üzere!

İstanbul Büyükçekmece'de yer alan Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü yıkılma tehlikesi altında. Köprüde çataklar ve çökmeler meydana geldi.

Kadıköy Selamiçeşme Köprüsü yıkılıyor!

Selamiçeşme Köprüsü 1 Şubat Çarşamba gününden itibaren yaya ve araç trafiğine kapatılarak yıkılacak. Köprünün yerine bünyesinde bisiklet yolu ile engelli erişimine uygun yaya yolu bulunan ve projesi Kadıköy Belediyesi tarafından yaptırılan iki şeritli bir karayolu altgeçidi yapılacak.

Kadıköy Acıbadem park alanı imar planı askıda!

İstanbul Kadıköy'e bağlı Acıbadem Mahallesi'nde tescil dışı alan için park alanı amaçlı hazırlanan imar planı askıya çıkarıldı...

Denizli Sökmen Köyü'nün yol sorunu mecliste!

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Denizli İli Çivril ilçesine bağlı Sökmen Köyü'nün yol sorununa ilişkin soru önergesi hazırladı. Basmacı sorularını Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a iletti.

Denize kıyısı olan her bölgeye aktarma limanı yapılacak!

Deniz taşımacılığında 1-1.5 yılda eski güzel günlere dönüleceğini belirten Başbakan Yıldırım “Hedefimiz denize kıyısı olan her bölgemizde bir ana aktarma limanı oluşturmak” dedi.

Paris'te Seine Nehri'nin kıyısındaki yol yayalaştırıldı!

Paris Belediyesi, Seine Nehri'nin "Rive Droite" olarak adlandırılan kıyısındaki yolları araç trafiğine kapatılma kararı aldı.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Köy projesine ilgiyi artırdı!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün açılması, gayrimenkul yatırımclarının ilgisini Zekeriyaköy'e çevirdi. Siyahkalem imzası taşıyan 'KÖY' projesi de bu ilgiden payını aldı.

Van Kapıköy Gümrük Kapısı’nın temeli atıldı!

Van Kapıköy Gümrük Kapısı’nın modernize edilmesini sağlayacak projenin temeli atıldı. 70 milyon TL’lik yatırım yapılacak projeyle, Türkiye-İran arasındaki ticaret canlanacak

Kapıköy Gümrük Kapısı'na OSB kurulması gündemde!

TOBB'un yenilediği Kapıköy Gümrük Kapısı, ticaretimizin İran’a ve Orta Asya’ya açılan kapısı olacak. 70 milyon dolar harcanacak proje sayesinde Van-İran sınırında ticaretin artması beklenirken, bölgeye yeni bir lojistik merkez ve OSB kurulması gündemde.

Kapıköy Gümrük Kapısı modernize edilecek!

Van'ın İran'la bağlantısını sağlayan Kapıköy Gümrük Kapısı'nın modernize edilmesini sağlayacak projenin temelinin gelecek günlerde atılacak olması sevinçle karşılandı.

Van Gölü kıyısına 3 milyon TL'lik tesis inşa edildi!

Mimar Tuba Dede ve iç mimar kardeşi Didem, Van Gölü kıyısına "rekreasyon ve doğa sporları alanı" yapmak üzere hazırladıkları projeyi bir süre önce TKDK'ya sundu.

Seferhisar Sığacık köyü Haberi

Seferhisar Sığacık köyü

Seferihisar'ın Sığacık Mahallesi'nin çehresi, Seferihisar Belediyesinin hazırladığı ve finansmanını İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin sağladığı projeyle değişti.


Bölgeyi kalkındırmak için başlatılan projede yenileme ve düzenleme çalışmaları tamamlanan 500 yıllık 200 üzerindeki tarihi ev turizme kazandırıldı. Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer'in yeni hedefi ise tüm evleri kapsayacak ev pansiyonculuğuyla, 600 yataklı, dünyanın en eski tatil köyünü Kaleiçi'nde oluşturmak. 


Restorasyon çalışmasının ardından Yaşar Üniversitesi ile yapılan protokolle Kaleiçi yaşayanlarına ev pansiyonculuğu' 1l eğitimi verilecek. Ocak ayı içerisinde yapılacak ilk eğitimle misafir karşılama, ağırlama, pansiyonculuk, güler yüz gibi konularda sertifika verilecek. 

Eğitim programını tamamlayıp sertifika alan ev sahipleri ev pansiyonculuğuna başlayacak. 

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kaleiçi'nin dünyada hayatın devam ettiği nadir kalelerden biri olduğunu belirterek şöyle konuştu; "Kanuni Sultan Süleyman döneminde Rodos seferine hazırlık olarak yaptırılmış. 


500 yıldır...