29 / 04 / 2024

Dünyanın en eski tatil köyü misafirlerini ağırlayacak!

Dünyanın en eski tatil köyü misafirlerini ağırlayacak!

Dünyanın "en eski tatil köyü" olarak nitelendirilen Sığacık büyük bir dönüşüme hazırlanıyor. Tüm evleri kapsayacak ev pansiyonculuğuyla, 600 yataklı, dünyanın en eski tatil köyü Kaleiçi'nde oluşturulacak.



Seferihisar'ın Sığacık Mahallesi'nin çehresi, Seferihisar Belediyesinin hazırladığı ve finansmanını  İzmir  Büyükşehir Belediyesi'nin sağladığı projeyle değişti.


Bölgeyi kalkındırmak için başlatılan projede yenileme ve düzenleme çalışmaları tamamlanan 500 yıllık 200 üzerindeki tarihi ev turizme kazandırıldı. Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer'in yeni hedefi ise tüm evleri kapsayacak ev pansiyonculuğuyla, 600 yataklı, dünyanın en eski tatil köyünü Kaleiçi'nde oluşturmak. 


Restorasyon çalışmasının ardından Yaşar Üniversitesi ile yapılan protokolle Kaleiçi yaşayanlarına ev pansiyonculuğu' 1l eğitimi verilecek. Ocak ayı içerisinde yapılacak ilk eğitimle misafir karşılama, ağırlama, pansiyonculuk, güler yüz gibi konularda sertifika verilecek. 

Eğitim programını tamamlayıp sertifika alan ev sahipleri ev pansiyonculuğuna başlayacak. 

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kaleiçi'nin dünyada hayatın devam ettiği nadir kalelerden biri olduğunu belirterek şöyle konuştu; "Kanuni Sultan Süleyman döneminde Rodos seferine hazırlık olarak yaptırılmış. 


500 yıldır içerisinde yaşam devam ediyor. İçinde, bazıları kale surları üzerine kurulmuş olan 284 ev var. Sığacık Kalesini kendine özgü yapısıyla birlikte yeniledik." 


Posta


Geri Dön