29 / 04 / 2024

İspanya'nın Çoruna şehrini dünyanın en eski feneri aydınlatıyor!

İspanya'nın Çoruna şehrini dünyanın en eski feneri aydınlatıyor!

İspanya' nın en büyük limanı olan okyanus kıyısındaki Çoruna şehrini, dünyanın en eski fenerinin ışığı aydınlatıyor. Michelin yıldızlı şeflerin restoranları da bu ışıktan nasibini almış...



İspanya'nın en büyük limanı olan okyanus kıyısındaki Çoruna şehrini, dünyanın en eski fenerinin ışığı aydınlatıyor. Michelin yıldızlı şeflerin restoranları da bu ışıktan nasibini almış. Haritada İspanya'nın kuzey burnunda yer alan ve ilk sakinleri Romalılar olan Çoruna, ülkenin en büyük limanına sahip... Bir yanmadanın üstünde yer alan şehirden her yıl 200 bin ton taze balık, İspanya'nın her yerine & gönderiliyor. Kim bilir belki Türkiye'ye bile geliyor, araştırmak lazım. 


Deniz fenerlerine meraklı olanlar için gerçekten özel bir adres. Çünkü dünyanın en eski feneri olan ve 1800 yıl önce yapılan sahildeki Herküles adlı feneri görmek için bile olsa mutlaka bu şehre uğramak gerekir. Binlerce yerli ve yabancı turist sadece bu fenerin merpenlerinden çıkıp, şehri kuş bakışı izlemek için buraya geliyor. 


Halkının tarım, denizcilik ve balıkçılıkla uğraştığı Coruna'daki pembe ve gri granit taşları,, evlerin cephelerinde görebiliyorsunuz. Bu yüzden şehre 'kristal şehir' adı da veriliyor. Güneşin ışıkları, denizden binalara vurduğunda şehir göz kamaştırıcı bir renk alıyor. 



Ekonomi Gazetesi 


Geri Dön