19 / 05 / 2024

Seferihisara yeni yaya geçidi

Seferihisara yeni yaya geçidi

Türkiye'nin Sakin Şehir Başkenti unvanlı ilçesi Seferihisar, yine bir ilke imza attı. Seferihisar Belediyesi, Sığacık 80. Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu önüne Türkiye'nin ilk 3 boyutlu yaya geçidini yaptı.

Antalya 3. Etap Raylı Sistem Projesi’nde sona doğru!

Antalya Büyükşehir Belediyesi 3. Etap Raylı Sistem Projesi’nde çalışmalar hızla devam ediyor. Son olarak katener direklerin tel bağlantılarının yapıldığı proje içerisinde yeni yaya üst geçitlerinin de yapımı tamamlandı.

Murat Kurum: 204 yeni millet bahçesi yapıyoruz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "204 yeni millet bahçesi, 22 ekolojik koridor, binlerce kilometre yeşil yaya yolu ve bisiklet yolu yapıyoruz" dedi.

Kent merkezlerinde taşıtlardan arındırılmış yeni yaya bölgeleri oluşturulacak!

2020 Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'na göre şehir merkezlerinde tarihi ve kültürel cazibe noktaları ile alışveriş bölgelerinde motorlu taşıtlardan arındırılmış yaya bölgeleri oluşturulacak

Gebze'ye yeni yaya köprüsü inşa edilecek!

Gebze D-100 Osman Yılmaz Mahallesi mevkiinde yapılacak olan yaya köprüsünün ihalesi yapıldı.

Kocaeli'ye üç yeni yaya köprüsü!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kente üç yeni yaya köprüsü inşa etti.

Manisa Çatalköprü'ye yeni köprü!

Manisa Çatalköprü'deki 4 metre genişliğinde olan ve yaya geçişine uygun olmayan eski köprü yıkıldı ve yerine 10 metre genişliğinde ve yaya güvenliğinin de sağlandığı yeni köprü yapıldı.

Kocaeli'ye 3 yeni yaya köprüsü inşa edilecek!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kent ulaşımında yayaların güvenle karşıdan karşıya geçebilmeleri için yeni projeler hayata geçirmeyi sürdürüyor.

Kayseri Bekir Yıldız Bulvarı için yeni ihale!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Bekir Yıldız Bulvarı kanal üzeri yaya geçişleri ile Erkilet Bulvarı’nda bariyer yapım işi için yeni ihale düzenleyecek

Kocaeli Fuar Merkezi'ne yaya köprüsü inşa ediliyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi araç ulaşımını rahatlatmak üzere gerçekleştirdiği proje alanlarına bir yenisini daha ekleyerek yeni yaya köprüleri inşa ediyor.

Ankara'da 2017 yılında 13 üst geçit hizmete açılacak!

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, geçen yıl çalışmalarına başlanan 7 yaya üst geçidinin yapımına devam edildiği, 6 yeni yaya üst geçidinin de yeni dönem programına alındığı kaydedildi.

Ankara Büyükşehir'den 6 yeni üst geçit!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, ortaya çıkan ihtiyaçlara paralel olarak, Başkent'e yeni yaya üst geçitleri kazandırıyor.

Kocaeli'ye iki yeni yaya köprüsü!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi D-100 valilik kampüsü önünde Necmettin Erbakan Yaya Köprüsü ve Symbol AVM önüne Alparslan Türkeş yaya köprülerini inşa etti.

Üsküdar Meydanı'na yeni düzenleme yapıldı!

Marmaray ve metro inşaatları nedeniyle paravanlarla kapatılan Üsküdar Meydanı, 12 yıl sonra denizi gördü. Araç ve yaya trafiği yeniden düzenlendi. Araçlar için yeni yol düzenlemesiyle trafik rahatladı.

Seferihisara yeni yaya geçidi Haberi

Seferihisara yeni yaya geçidi

Türkiye'nin Sakin Şehir Başkenti unvanlı ilçesi Seferihisar, yine bir ilke imza attı. Seferihisar Belediyesi, Sığacık 80. Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu önüne Türkiye'nin ilk 3 boyutlu yaya geçidini yaptı.  3 boyutlu yaya geçidi projesi trafikte çocukların dikkatini çekmek ve bu sayede hem çocukların yaya geçidi kullanımını artırmak hem de okul önlerinde kazaların yaşanmasını engellemek amacıyla gerçekleştirildi. Projede, Seferihisar'ın üyesi olduğu "Yaşamın kolay olduğu kentlerin uluslararası ağı" Cittaslow'un logosu olan salyangoz figürü kullanıldı. 


ÖĞRENCİLER BEĞENDİ 

Sığacık 80.Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu önündeki yaya geçidinde uygulanan 3D proje, pazartesi sabahı okula gelen öğrenciler için büyük bir sürpriz oldu. 3D figürleri beğenerek inceleyen öğrencilerin, karşıdan karşıya geçişlerde yaya geçidini kullanmaları gözlerden kaçmadı. Konuyla ilgili konuşan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer; "Okul önleri trafikte en hassas olunması...