07 / 05 / 2024

şehir konferansı 2015

şehir konferansı 2015

“Şehir 2.0: Akıllı Şehir, Daha Akıllı Vatandaş” konferansı Türkiye’nin ilk teknoloji ve gelecek odaklı düşünce kuruluşu Gelecekhane tarafından 12 Mart’ta İstanbul Fulya’daki Yapı Endüstrisi Merkezi (YEM)’nde gerçekleştirilecek.

Malatya Büyükşehir'den yeni konferans salonu!

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi tarafından yeni bir konferans salonu düzenlenerek hizmete sunuldu.

Nevşehir Müze ve Konferans Salonu inşaatı 2017'de başlayacak!

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Nevşehir'de kayadan oyma müze ve konferans salonu olarak projelendirilen ve 2017 yılında inşaat çalışmalarına başlanılacak olan alanda Nevşehir Müze Müdürü Murat Gülyaz'dan bilgi aldı.

Eskişehir'in Emlak Vergisi rekortmenleri açıklandı!

Eskişehir'in 2015 yılı 'Emlak Vergisi' rekortmenleri açıklandı. Sıralamaya Kanatlı Ailesi damgasını vurdu. Listede yine ETİ Şirketler Grubu Onursal Başkanı ve Kurucusu Firuz Kanatlı ikinci, Yönetim Kurulu üyelerinden Aydan Kanatlı üçüncü ve Gülden Kanatlı Derbil dördüncü oldu.

Trabzon Büyükşehir 2015 Faaliyet Raporu kabul edildi!

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi, 2015 yılı faaliyet raporunu görüşerek yeterliliğini oy birliği onayladı. Toplantıda meclis üyeleri faaliyet raporu üzerindeki görüş ve düşüncelerini dile getirdi.

Denizli Büyükşehir yatırımları 2015'e damga vurdu!

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 2015'in Denizli'de yatırım yılı olduğunu vurgulayarak, gelir ve gider hedeflerinin gerçekleştirme oranlarına bakıldığında Büyükşehir Belediyesi bütçesinin çok başarılı olduğunu ifade etti.

Eskişehir’e gelen turist sayısı azaldı!

Eskişehir’in 2015 turizm sezonunun başarılı geçirdiğine dikkat çeken Şaban Billor, 2016 yılının ilk çeyreğinin ise geçmiş yıllara oranla daha az turist sayısıyla tamamlandığını belirtti ve çeşitli önerilerde bulundu.

Van Büyükşehir'den 172 milyon TL'lik yol yatırımı!

Van Büyükşehir Belediyesi, 2015 yılında sorumlu olduğu 6 bin kilometre yol ağının yüzde 20.8’inde çalışmalar yaptı. Belediye, yol çalışmaları, karla mücadele ve bu çalışmalar için alınan araçlara yıl içerisinde 172 milyon TL yatırım yaptı.

Malatya Büyükşehir'den 12 köprü!

Yeni yol açma, asfaltlama çalışmaları gibi ana başlıkta bulunan sorunları acileyet sırasına göre çözmeye gayret eden Malatya Büyükşehir Belediyesi, 2015 yılında 12 köprü, 15 adet menfez yapım işi, 47 bin m3 taş duvar örme işlemi yaptı.

Van'da ulaşıma 18 milyon TL yatırım yapıldı!

Van Büyükşehir Belediyesi, 2015 sezonu içerisinde ulaşım için dev bütçe ayırarak, yaşanan sorunun ortadan kaldırılması için 18 milyon 781 bin TL bütçe harcadı.

Eskişehir’de 2015 yılında 22 bin 234 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu, Eskişehir’de 2015 yılında satış sonucu el değiştiren konut sayısının 22 bin 234 olduğunu açıkladı. Eskişehir genelinde konut satışları 2015 yılında bir önceki yıla göre yüzde 11,6 oranında arttı.

Diyarbakır'da Belediye bütçesinin yüzde 78'ini yatırıma harcandı!

Altyapı ve üstyapı yatırımlarını aralıksız sürdüren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 2015 yılında bütçesinin yüzde 78'ini yatırım, mal ve hizmet giderlerine harcadı. Belediyenin gerçekleştirdiği yatırımların bazıları şöyle...

Yeşil GYO 2015 Güzelşehir AVM değerleme raporunu yayınladı!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından KAP'a yapılan açıklamaya göre Yeşil GYO 2015 Güzelşehir AVM değerleme raporunu yayınladı.

Diyarbakır Büyükşehir bütçesinin yüzde 78’i yatırıma harcandı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 2015 yılında 15 bin kilometrekarelik hizmet ağında 13 kırsal, 4 merkez ilçe ve 1042 köyde temel hizmetlerini aralıksız sürdürerek, bütçesinin yüzde 78’ini yatırım, mal ve hizmet giderlerine ayırdı.

şehir konferansı 2015 Haberi

şehir konferansı 2015

Türkiye’nin ilk teknoloji ve gelecek odaklı düşünce kuruluşu Gelecekhane tarafından 12 Mart’ta gerçekleştirilecek “Şehir 2.0: Akıllı Şehir, Daha Akıllı Vatandaş” konferansında şehirlerin geleceğini merak edenler İstanbul Fulya’daki Yapı Endüstrisi Merkezi (YEM)’nde bir araya gelecek. Açılış konuşmasını Gelecekhane’nin kurucusu füturist Halil Aksu’nun yapacağı etkinlikte, teknoloji ve planlamayla birlikte şehirlerinin nasıl daha yaşanır hale gelebileceği farklı disiplinlerden gelen uzmanlar tarafından masaya yatırılacak.


Tarım toplumundan sanayi toplumuna ve hatta artık servis ve bilgi toplumuna doğru evrildiğimiz için, şehirlerin nüfusu kırsal kesimden aldığı göçle birlikte giderek artıyor. İnsanlık tarihinde daha önce hiç bu kadar çok insan şehirlerde yaşamamıştı. Çünkü insanlığı ilgilendiren hemen her şey üniversiteler, müzeler, fabrikalar, restoranlar, mabetler, parklar şehirlerde.


Peki, şehirler sürekli kalabalıklaşacaksa, şehirdeki yaşam nasıl gelişecek? Trafik ne olacak? Enerji, gıda ve...