08 / 05 / 2024

Şehirler için İklim Değişikliğine Uyum Destek Paketi

Şehirler için İklim Değişikliğine Uyum Destek Paketi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Şehirler için İklim Değişikliğine Uyum Destek Paketi'ni hazırladı. Paket, Türkiye’deki belediyeler için iklim değişikliğine uyum planı hazırlama süreci rehberi ve diğer şehirler için örnek teşkil etmekte... İşte o paket...

Hükümetin kentsel dönüşüm planı hazır! Depreme karşı dirençli şehirler için düğmeye basıldı!

Depreme karşı dirençli şehirler için düğmeye basıldı. Dirençli Şehirler ismi verilen yeni strateji kapsamında depremin dışında küresel iklim değişikliğiyle giderek artan su stresi, sel, tarımsal kuraklık gibi afet ve etkilere karşı da kırılganlık azaltılmış olacak.

Depreme karşı dirençli şehirler için tek şart: Sürdürülebilir bir çevre politikası!

Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’23 bugün gerçekleştirildi. 41 uzmanın katılım sağladığı proğramda uzmanlara göre depreme karşı dirençli şehirler için tek şartın sürdürülebilir bir çevre politikası olduğu belirtildi.

Deprem bölgesi için telafi eğitimler ne zaman başlayacak? Hangi şehirler için telafi eğitimler verilecek?

6 Şubat günü meydana gelen depremde etkilenen 10 ildeki öğrenciler için uygulanacak telafi programına ilişkin Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer açıklamalarda bulundu.

TOKİ İstanbul 2022 projesi için beklenen gün geldi! 621 konutluk yeni projeyi sakın kaçırmayın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının İstanbul projesi için beklenen gün geldi. 621 konutluk yeni projeyi sakın kaçırmayın...

Manavgat'ta yangın mağdurları için inşa edilen 297 konutun sahipleri belli oldu!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ), AFAD koordinasyonunda Antalya'nın Manavgat ilçesindeki yangından etkilenenler için inşa edilen 297 konut, kura çekimiyle hak sahiplerine teslim edildi.

Sinop'ta selzedeler için inşa edilen TOKİ konutlarının yüzde 95’i tamamlandı!

Sinop'un Ayancık ilçesinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından selzedeler için hayata geçirilen konutların yüzde 95'lik kısmı tamamlandı.

TOKİ Aydın projesi için tarih belli oldu! 196 yeni konutu sakın kaçırmayın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının merakla beklenen Aydın projesi için tarih belli oldu. 196 yeni konutu sakın kaçırmayın...

TOKİ Özevim Sitesi projesi için düğmeye bastı! Üsküdar'a 293 konutluk yeni proje geliyor!

Dar gelirli aileler için yeni konut projelerini Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Üsküdar Özevim Sitesi kentsel dönüşüm projesi için start verdi. Projenin ihalesi yarın yapılacak.

TOKİ Kocaeli projesi için tarih belli oldu! Tam 496 konutluk yeni projeyi sakın kaçırmayın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Kocaeli Körfez projesi için düğmeye bastı. Körfez TOKİ projesinin ihalesi 20 Aralık 2022 tarihinde yapılacak.

TOKİ Burdur projesi için düğmeye bastı! Sadece o ilçeye 133 yeni konut geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Burdur projesi için start verdi. Projeyle sadece tek bir ilçeye 133 yeni konut geliyor...

TOKİ Erzincan projesi için tarih açıklandı! O ilçeye 214 yeni konut geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Erzincan projesi için start verdi. Söz konusu projede 214 yeni konut yer alacak.

TOKİ Bolu projesi için tarih belli oldu! O ilçeye tam 139 konutluk yeni proje müjdesi!

Dar gelirlileri düşük taksitler ve peşinatlarla ev sahibi yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Bolu projesi için tarih açıklandı. İşte 139 konutluk TOKİ Bolu projesi detayları...

TOKİ İlk Evim kura çekilişleri başladı!12 il için nefesler tutuldu!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının İlk Evim projeleri için kura çekilişleri bugün itibarıyla başladı.

Şehirler için İklim Değişikliğine Uyum Destek Paketi Haberi

Şehirler için İklim Değişikliğine Uyum Destek Paketi

Türkiye yerel düzeyde iklim değişikliğine uyum sağlamayı hedefleyen, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın desteklediği ve Bursa Büyükşehir Belediyesinin faydalanıcı olduğu İklim Uyum Stratejilerinin Geliştirilmesi İçin Kurumsal ve Teknik Kapasitenin Arttırılması projesi, Bluecern desteği ile Ricardo-AEA öncülüğünde Eylül- Aralık 2013 tarihleri arasında tamamlandı. Proje ile Türkiye'nin İklim Değişikliğine Uyum Stratejisi ve Eylem Planının etkin biçimde uygulaması için kapasitenin arttırılması ve şehir düzeyinde iklim değişikliğine uyum stratejilerinin geliştirmesine yardımcı olmak amaçlandı.


Proje kapsamında gerçekleştirilen faaliyetlerin özetlendiği Final Proje Raporuna ulaşmak için tıklayın!


Ayrıca Birleşik Krallık Dışişleri ve Uluslar Topluluğu Bakanlığı (FCO) Refah Fonu aracılığıyla finanse edilen proje kapsamında Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin kurumsal kapasitesi geliştirildi ve Şehirler için İklim Değişikliğine Uyum Destek Paketi (Cities Adaptation Support...