04 / 05 / 2024

Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın Kadın ve Çocuk Spor Merkezi

Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın Kadın ve Çocuk Spor Merkezi

Kocaeli Darıca'da PKK tarafından şehit edilen, Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın'ın adını taşıdığı kadın ve çocuk spor merkezi açıldı. 

Gabar petrolü akmaya başladı; Günlük  bin 200 varil petrol üretimi yapılıyor

Cumhuriyet tarihinin en büyük petrol keşfinin yapıldığı bölge olan Gabar Dağı'nın zirvesinde yer alan Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın Petrol Sahası kapılarını açtı. İşte detaylar...

Batman Şenay Aybüke Yalçın Kültür Merkezi 9 Haziran'da hizmete açılacak!

şehit edilen müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın'ın adıyla Batman Kozluk'ta inşa edilen kültür merkezi vefatının 4. yılında hizmete açılacak.

Kocaeli Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın Kadın ve Çocuk Spor Merkezi açıldı!

Kocaeli Darıca'da PKK tarafından şehit edilen, Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın'ın adını taşıdığı kadın ve çocuk spor merkezi açıldı. 

Antalya'daki Şehit Öğretmen Abdullah Kara İlkokulu kapanacak mı?

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Antalya Serik Dorumlar'da bulunan Şehit Öğretmen Abdullah Kara İlkokulu'nun kapatılmasına ilişkin olarak 4 soru hazırladı..

Kocaeli Şehit Polis Serdar Gökbayrak Okulu Eylül'de açılacak!

Kocaeli Derince Çenedağ Mahallesi Esentepe Caddesi'nde yeni yaptırılan İmam Hatip Ortaokuluna Şehit Polis Serdar Gökbayrak isimi verildi. Mahallede ilk İmam Hatip Ortaokulu olan okul Eylül'de hizmete açılacak.

Sivil toplum kuruluşlarından şehit ailelerine TOKİ evi talebi!

Türkiye’de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü. Alınan bilgilere göre, görüşmede şehit ailelerine TOKİ tarafından ev verilmesi konusu da gündeme geldi.

Şehit Ömer Halisdemir'in ev hayali gerçekleşecek!

Ankara'da Özel Kuvvetler Komutanlığındaki görevi sırasında darbeci generali vurduktan sonra şehit edilmesiyle gündeme gelen Astsubay Ömer Halisdemir'in çok sevdiği memleketi Niğde'de yaptırmayı istediği ev hayali gerçekleştirilecek.

Atila Sertel'den İzmir'deki şehit ailesi için ev sözü!

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, bayramda ziyaret ettiği ve durumundan çok etkilendiği şehit ailesi için İçişleri Bakanı Elkan Ala'dan ev sözü istedi.

Şehit Bilal Batırır'ın ailesine hibe edilen ev için para mı istendi?

Uzman Çavuş Bilal Batırır, 16 yıl önce Mardin'de girdiği çatışmada şehit düştü. Devlet, şehidin ailesine bir ev hibe etti. TOKİ, yıllar sonra 55 bin liralık hesap çıkardı. İtiraz üzerine rakamı 21 bin liraya indirdi…

TOKİ'den şehit aileleri ve gazilere faizsiz konut projesi!

TOKİ, şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimleri konut sahibi yapıyor. Şehit ailelerine ve gazilere 552 milyonluk faizsiz konut kredisi sağlayıp, bin 577 konut verildi.

Ordu Ulubey'de Müze Şehit Evi yaptırıldı!

ORDU’nun Ulubey İlçesi’nde yaşayan 60 yaşındaki Sami Aktaş, 6 yıl önce Hakkari’de şehit düşen oğlu jandarma komando çavuş Emrah Aktaş’ın anılarını, yaptırdığı müze evde yaşatıyor.

Konya Platformu'ndan şehit yakınlarına 30 konut!

Terör mağduru şehit yakınlarına destek olmak amacıyla, Konya Platformu Eğitim, Kültür, Sağlık ve Çevre Derneği’nin liderliğinde başlatılan, “Konya Şehidinin Emanetine Sahip Çıkıyor” projesinde temel atma aşamasına gelindi.

Şehit Kerim Örtücü'nün evini Ordu Büyükşehir tamamlayacak!

Hakkari'deki terör saldırısında şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Kerim Örtücü'nün Ünye ilçesinde yapımı devam eden babaevi, Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanacak.

Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın Kadın ve Çocuk Spor Merkezi Haberi

Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın Kadın ve Çocuk Spor Merkezi

Darıca Belediyesi, Sırasöğütler Mahallesi'nde yalnızca kadın ve çocukların gidebildiği tesis inşa etti. Hürriyet'te yer alan habere göre; tesise PKK tarafından şehit edilen öğretmen Şenay Aybüke Yalçın'ın adı verildi. 

Tesis hakkında konuşan Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, "Burada açtığımız tesisimizde şehit öğretmenimiz Şenay Aybüke Yalçın'ın ismini vererek adını ölümsüzleştirmek istedik. Özellikle kadın olması nedeniyle tesisimizi hanımefendilere bugün hizmete açtık, inşallah pandemiden sonra halkımızın hizmetine sunacağız. Aybüke hocamıza tekrar Allah rahmet eylesin. 2017 yılında Batman Kozluk'ta hunharca şehit edildi ama şunu bilsinler ki bu memleketin Aybükeleri bitmez, bitmeyecektir de Allah'ın izniyle binlerce Aybükelerimiz daha arkada var. Olayı bir seferberlik görevi gibi bilen eğitim camiasının fedakar öğretmenlerini ben bir kez daha şükranla, minnetle anıyorum" dedi.  

Darıca’daki dev spor salonunun...