02 / 05 / 2024

Şehitler Abidesi inaşatı

Şehitler Abidesi inaşatı

Şehitler Abidesi'nin restorasyon çalışmaları tamamlandı. Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı' nda Çanakkale şehitleri anısına yaptırılan Şehitler Abidesi' nin, restorasyon ve de iyileştirme çalışmaları kapsamında ışıklandırma sistemi de yenilendi...

1915 Çanakkale Köprüsü'ne anlamlı tasarım! 

18 Mart 2017 tarihinde temeli atılan 1915 Çanakkale Köprüsü, için geri sayım başladı. Dünyanın en uzun açıklıklı asma köprüsü unvanına sahip olacak köprünün Suluca Viyadüğü ayakları da Şehitler Abidesi'nden esinlenerek tasarlandı.

Çanakkale Şehitler Abidesi Camisi yarın açılacak!

Gelibolu Yarımadası'nın Hisarlık Tepe mevkinde yapımı tamamlanan Şehitler Abidesi Camisi yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle açılacak. 

Çanakkale Şehitler Abidesi Camisi 18 Mart'ta açılacak!

Çanakkale'de Tarihi Gelibolu Yarımadası'nın Hisarlık Tepe mevkisindeki Şehitler Abidesi'nin ismini taşıyacak olan cami 18 Mart'ta açılacak.

15 Temmuz Şehitler Camii'nin temeli atıldı!

Gediz Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından inşa edilecek olan 15 Temmuz Şehitler Camii için temel atma töreni gerçekleştirildi. 

Beştepe 15 Temmuz Müzesi için ilk kazma vuruldu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yapılması talimatını verdiği Beştepe 15 Temmuz Müzesi'nin temeli atıldı. Müze, Cumhurbaşkanlığı’nın karşısındaki Şehitler Abidesi’nin yanındaki alana inşa edilecek.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü girişine müze!

15 Temmuz darbe girişiminde 2 polis ile 34 kişinin şehit edildiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün Anadolu yakası ayağına geçen yıl açılan Şehitler Abidesi’nin hemen altına müze, mescit ve denetleme binası inşa edilecek. 

Beştepe'de 15 Temmuz Şehitler Abidesi açılışı yapıldı!

15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılı dolayısıyla Ankara'da 15 Temmuz Şehitler Abidesi'nin açılışı yapıldı. Erdoğan, "Neler oldu neler oluyor? Bizim üzerimize düşeni yapmamız lazım. 15 Temmuz'u unutmadığımız gibi bu ihanet karşısında kimin nasıl bir duruş sergilediğini de unutmayacağız" dedi.

İşte 15 Temmuz Şehitler Abidesi'nin detayları!

Cumhurbaşkanlığı tarafından Ankara'da inşa edilen 15 Temmuz Şehitler Abidesi, darbe girişiminin birinci yıl dönümünde düzenlenecek anma programı ile açılacak. 15 Temmuz Şehitler Abidesi'nin genel özellikleri açıkladı.

Sivas 15 Temmuz Meydanı'nın temeli atıldı!

Sivas Belediyesi’nin prestij projeleri arasında yer alan ve tamamlandığında dünyanın sayılı meydanları arasına gireceği 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nın temeli atıldı.

Kahramanmaraş Adatepe Barajı 3. Kısım ihalesi yapıldı!

Kahramanmaraş Adatepe Sulaması 3. Kısım inaşatının ihalesi yapıldı. 3. kısım ile birlikte toplamda 239 bin 860 dekar araziye su temin edilecek.

Kütahya 15 Temmuz Şehitler Külliyesi'nin temeli atıldı!

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde üniversite yerleşkesinde inşa edilecek 15 Temmuz Şehitler Külliyesi'nin temeli atıldı.

Nevşehir 15 Temmuz Şehitler Anıtı'nın inşaatı başladı!

Darbe girişiminin unutulmaması ve şehitlerin isimlerinin yaşatılması amacıyla Nevşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak "15 Temmuz Şehitler Anıtı"nın inşasına başlandı.

Bursa Endüstriyel Atık Düzenli Depolama Alanı'nın ÇED toplantısı 14 Temmuz'da!

Bursa İli, İnegöl İlçesi, Şehitler Mahallesi tarafında yapılacak olan Endüstriyel Atık Düzenli Depolama Alanı projesinin ÇED toplantısı 14 Temmuz Çarşamba günü yapılacak.

Şehitler Abidesi inaşatı Haberi

Şehitler Abidesi inaşatı

Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılı hazırlık programı kapsamında, Şehitler Abidesi'nin bulunduğu tören alanı ile bağlı yollar yaklaşık 4 bin metrekare granit taşla kaplandı, tüm bordürler granit yapıldı, peyzaj alanlarında otomatik sulama sistemi oluşturuldu.


İbadet ihtiyacının karşılanması amacıyla mescit sayısı ikiye çıkarıldı. 96 erkek, kadın ve engelli tuvaleti yapıldı. 41 aydınlatma direği, 128 projektörle gezi alanları ve yollar aydınlatıldı. 


Alandaki 2 heykel, "Türk bahçesi", 45 metre uzunluğundaki rölyef ve Atatürk heykelinin ışıklandırılması sağlandı. Tören alanında bulunan 75 metre uzunluğundaki bayrak direği 3 projektörle ışıklandırıldı. Abide, son teknoloji kullanılarak modern şekilde 9 yazılım programı zenginliğiyle 16 milyon renk çeşidi üretebilen lambalarla aydınlatıldı.


Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Park Müdürü Ozan Hacıalioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şehitler Abidesi'nin, Gelibolu Yarımadası'nın en önemli simgelerinden biri olduğunu belirterek, "Her...