27 / 04 / 2024

Kütahya 15 Temmuz Şehitler Külliyesi'nin temeli atıldı!

Kütahya 15 Temmuz Şehitler Külliyesi'nin temeli atıldı!

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde üniversite yerleşkesinde inşa edilecek 15 Temmuz Şehitler Külliyesi'nin temeli atıldı.




Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde üniversite yerleşkesinde inşa edilecek 15 Temmuz Şehitler Külliyesi'nin temeli, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı İstanbul'da halkın sokağa çıkarak verdiği mücadelede büyük yararlılıklar gösteren 4 vatandaşın da katıldığı törenle atıldı.


Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Tavşanlı Turizm Yüksekokulu Yerleşkesi'ndeki temel atma töreninde yaptığı konuşmada, bu külliyede güzel hizmetler yapılacağını söyledi.


Nayir, 15 Temmuz gecesi yaşananların unutulmaması ve unutturulmaması gerektiğini belirterek, şöyle konuştu:


"İhanetin derecesini gördük. Diğer yandan fedakarlığın da derecesini gördük. Bizim insanımızın bir araya geldiğinde gücü ve kudreti gördük. Tanka karşı terlikle çıkılabileceğini gördük. Kendimize olan güveni bir kez daha ispatladık. Dünyadaki yerimizi de bir daha gösterdik. Diliyoruz ki bir daha yaşamayız. Diliyoruz ki bunların hepsinden çıkarılacak dersler ile geleceğimize daha emin adımlar ile yürürüz."


Törene, AK Parti Kütahya Milletvekilleri Vural Kavuncu, İshak Gazel ve Ahmet Tan, Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören ve vatandaşlar katıldı.



AA


Geri Dön