27 / 04 / 2024

TÜGVA Esenler Tekstilkent Gençlik Külliyesi'nin temeli atıldı!

TÜGVA Esenler Tekstilkent Gençlik Külliyesi'nin temeli atıldı!

Esenler Belediyesi ve Türkiye Gençlik Vakfı'nın (TÜGVA) katkılarıyla hizmete girecek olan TÜGVA Esenler Tekstilkent Gençlik Külliyesi'nin temeli atıldı.



Temel atma dolayısıyla düzenlenen törene, İstanbul Valisi Vasip Şahin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, TÜGVA Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Emanet, TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, AK Parti İstanbul Milletvekili Nureddin Nebati, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ve eski Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi ve vatandaşlar katıldı. 


Vali Şahin, konuşmasına  Ankara  ve Diyarbakır'daki terör saldırılarında hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifalar dileyerek başladı. 


Bu tür tesisler, faaliyetler ve niyetlerin, dünkü ve bugünkü saldırılara en güzel ve en kalıcı cevaplar olduğunu belirten Şahin, "Ülkemiz, inşallah bu badireden de çok kısa zamanda çıkacaktır, birliğini, beraberliğini muhafaza ederek, istikbal yürüyüşüne devam edecektir. Bundan hiçbirimizin endişesi olmasın. Bu konuda birbirimize daha çok kenetlenmek ve sahip çıkmak, selamımızı artırmak, birbirimizi daha çok kucaklamak durumundayız" diye konuştu. 


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki de belediyelerin gençlik üzerinde çalışması gerektiğini belirtti. 


AK Parti belediyelerinin kırmızı çizgilerine işaret eden Özhaseki, "Belediye başkanı arkadaşlarımızla konuştuğumuzda adeta anayasamız, kati inancımız olarak 'Bizler hizmet edeceğiz. İdeolojik belediyecilik yapmayacağız, karşımızdaki insanın dinine, imanına, mezhebine asla bakmayacağız. Mazeret üretmeyeceğiz. Herkesle barışık olacağız ama kötülerle savaşacağız, sonuna kadar mücadele edeceğiz' diyoruz. Hırsızlarla, yolsuzlara, uğursuzlarla mutlaka savaşacağız. Bizim onlarla savaşımız sürecek. Aslında içi, niyeti bozuk olup ikide bir çıkıp da 'Kul hakkı, yetim hakkı' diye konuşanları da biz biliyoruz" ifadelerini kullandı. 


- "Bu topraklar dünyanın huzuru, barışı için mücadele etmişliğin, zulme karşı duruşun toprakları" 


TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan da Ankara ve Diyarbakır'daki terör saldırılarında hayatını kaybedenlere, Allah'tan rahmet diledi. 


Terörün arkasındaki güçleri lanetlediğini ifade eden Erdoğan, "Dün ve bugün yaşananlar, daha önce yaşananlar, Türkiye üzerinde oynanan oyunların tamamı, bugün burada yapılan işin ne kadar önemli olduğunu bizlere hatırlatıyor. Bu caminin kubbesi, aslında bizim inancımızın merkezindeki tevhit anlayışının bir sembolü. Tevhit anlayışı, Allahü Teala'nın birliğinin, bütün Müslümanları, bütün toplumumuzu birleştirmesi, o kubbenin haşmeti gibi kocaman, dimdik ve hep birlikte durmanın sembolü" değerlendirmesinde bulundu. 


Erdoğan, birlik ve tevhit inancına saldırının yüzyıllardır devam ettiğini dile getirerek, şunları söyledi:


"Çünkü bu topraklar, hakikaten dünyanın huzuru, barışı için mücadele etmişliğin, zulme karşı duruşun toprakları. Onun için de hep bu topraklar, hep bizim birliğimiz, bu ülke, Anadolu, bu Müslüman millet üzerinde oyunlar oynanmış, operasyonlar yapılmaya çalışılmış. Ne zaman ki burada bir yeniden doğruluş vücut bulmuş, işte o zaman bütün bu mihraklar yeniden harekete geçmiş. Bizim bütün bunlarla mücadele etmemizin en önemli yolu, reçetesi hem yeni bir neslin yetişmesi için hizmet etmek hem de işte o tevhit inancımıza yeniden sımsıkı bağlanmak, sarılmak, bir olmak, güçlü olmak, aramızdaki bağları, muhabbeti güçlendirmek, aramıza girmeye çalışanları kovmak. Eğer bunu başarabilirsek, birliğimizi sağlamlaştırabilirsek, ikiliklere müsaade etmezsek, ben inanıyorum ki bu topraklardaki bu Müslüman millet, yine bu mücadelelerden alnının akıyla, başarıyla sıyrılıp çıkacaktır ve yeniden dünyaya barış vaaz edecektir, huzuru aşılayacaktır." 


- Külliye


Mehmet Tevfik Göksu ise Esenler'in İstanbul'da metrekareye en fazla insan düşen ve en genç nüfusuna sahip ilçesi olduğunu aktararak, ilçedeki gençlik merkezlerinde aynı anda yaklaşık 20 bin çocuğun eğitim görebildiğini, etkinliklere katılabildiğini kaydetti. 


Belediyelerin gençlik için önemle ve dikkatle mekan üretmesi gerektiğini anlatan Göksu, "Biz bu mekanları üretmediğimiz takdirde, özellikle de günümüzde, çocuklarımızın nasıl kurda kuşa yem olduğunu hep beraber görüyoruz. Çocuklarımıza sahip çıkmak, geleceği inşa edecek çocuklarımızı bir mekanda buluşturmak ve bu mekan üzerinde bir medeniyet tasavvuruyla yetiştirmek için ortak mekanlara ihtiyacımız var" dedi. 


Göksu, temeli atılan külliye projesinin 5 bin kişi kapasiteli cami, Kuran kursu ve 2 adet 210 kişi kapasiteli öğrenci yurdu, spor salonları, aşevi ve konferans salonları içereceğini bildirdi. 


AA



Haber Radikal Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Esenler'de Tekstilkent TÜGVA Gençlik Külliyesi'nin temeli, TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bilal Erdoğan ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ve da katıldığı törenle atıldı.


İstanbul Esenler Belediyesi ve Türkiye Gençlik Vakfı'nın (TÜGVA) katkılarıyla yaptırılan Esenler Tekstilkent TÜGVA Gençlik Külliyesi'nin temel atma töreni bugün yapıldı. Törene  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bilal Erdoğan, AK Parti İstanbul Milletvekili Nureddin Nebati, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ve vatandaşlar da katıldı.


GÜNEYDOĞU'DAKİ BELEDİYELERE ELEŞTİRİ

Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan temel atma töreninde konuşan Mehmet Özhaseki, gençliğin geleceğine yapılan yatırımların önemine dikkat çekerek, "Bizim bu çabalarımız dışında hareket edenler de var. Ülkemizin Güneydoğu'sunda, kendilerine gönderdiğimiz bütçeleri teröristlere destek olarak kullanan belediyeler var. İş makinelerini hendek kazmak için kullananlar var. Bütçelerinin yüzde 90'ına kadarını personel giderlerine harcayanlar var. Yatırım bütçeleri yüzde 1, 3, en fazla yüzde 6. Onların niyeti bozuk ve onlara karşı alınacak tedbirlerimiz var. Biz arsızlarla, hırsızlarla, yolsuzlarla mücadele edeceğiz. Bu savaş sonuna kadar sürecek" dedi.


'KUBBESİ TEHVİD ANLAYIŞININ SİMGESİ'

Törende konuşan Bilal Erdoğan ise  sözlerine, Ankara ve Diyarbakır'da şehit olanlara Allah'tan rahmet dileyerek başladı.


Erdoğan, şunları söyledi:"Türkiye üzerinde oynanan oyunlar, bugün buradaki yapılan işin ne kadar önemli olduğunu bizlere hatırlatıyor. Burada inşa edilecek caminin kubbesi, tevhid anlayışının simgesi. O kubbenin haşmeti gibi, dimdik ve hep birlikte ayakta durmanın simgesi. Bu topraklara sadece dün, bugün değil, yüzyıllardır saldırıyorlar. Bir olmayı, beraber olmayı başarabilirsek, ben inanıyorum ki, bu topraklardaki bu Müslüman millet, bu mücadeleden alnının akıyla çıkacaktır. Dünyaya yeniden barış ve huzur aşılayacaktır." 


MÜFTÜNÜN DUASI EŞLİĞİNDE TEMEL ATILDI

Konuşmaların ardından, protokol, Esenler Müftüsü Halil Şekerci'nin duası eşliğinde Esenler Tekstilkent TÜGVA Gençlik Külliyesi'nin temelini attı.


Bu arada, inşaat alanının çevresinde polisin aldığı güvenlik önlemi dikkat çekti. Külliye açılışına gelen davetliler, X-Ray cihazlarından geçirilip tek tek üstleri arandıktan sonra alana alındı. Aramalara Cumhurbaşkanlığı koruma polislerinin de eşlik ettiği görüldü. 


Radikal


Haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


TÜGVA Gençlik Külliyesi'nin temeli dualarla atıldı. 210 kişi kapasiteli külliyede 2 öğrenci yurdu, konferans salonları cami ve aşevi bulunacak


Esenler Belediyesi ve Türkiye Gençlik Vakfı'nın (TÜGVA) katkılarıyla hizmete girecek olan TÜGVA Esenler Tekstilkent Gençlik Külliyesi'nin temeli atıldı. Temel atma töreninde konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki belediyelerin gençlik üzerinde çalışması gerektiğini belirtti. TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan ise sözlerine Ankara ve Diyarbakır'da şehit olanlara Allah'tan rahmet dileyerek başladı. Terörü ve arkasındaki güçleri lanetleyen Erdoğan, "Türkiye üzerinde oynanan oyunlar, bugün buradaki yapılan işin ne kadar önemli olduğunu bizlere hatırlatıyor. Burada inşa edilecek caminin kubbesi, tevhid anlayışının simgesi. Bu topraklara sadece dün, bugün değil yüzyıllardır saldırıyorlar. Bir olmayı, beraber olmayı başarabilirsek inanıyorum ki bu millet bu mücadeleden alnın akıyla çıkacaktır" dedi. Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ise ilçedeki gençlik merkezlerinde aynı anda yaklaşık 20 bin çocuğun eğitim görebildiğini kaydetti. Başkan Göksu, temeli atılan külliye projesinin 5 bin kişi kapasiteli cami, Kuran kursu ve 2 adet 210 kişi kapasiteli öğrenci yurdu, spor salonları, aşevi ve konferans salonları içereceğini bildirdi. Konuşmaların ardından protokol, Esenler Müftüsü Halil Şekerci'nin duası eşliğinde Esenler Tekstilkent TÜGVA Gençlik Külliyesi'nin temelini attı. 


Sabah



Haber İstanbul Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Gençlik Külliyesi'nin temeli dualarla atıldı!


Esenler Tekstilkent TÜGVA Gençlik Külliyesi'nin temeli, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'nun katıldığı bir törenle atıldı 


İstanbul Esenlerde gençlerin kendi gelecekleri ile dünya ve İslâm âlemine katkı sağlamaları amacıyla bir külliyenin inşaatına daha başlandı. Esenler Belediyesi ve Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA)'nın katkılarıyla hizmete girecek Esenler Tekstilken! TÜGVA Gençlik Külliyesi'nin temel atma törenine; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, AK Parti İstanbul Milletvekili Nureddin Nebati, İstanbul Valisi Vasip Şahin, TÜGVA Yüksek İstişare Kıırulıı Üyesi Bilal Erdoğan, Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler Müftüsü Halil Şekerci, AK Parti İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Taha Ayhan, TÜGVA Başkanı İsmail Emanet ile Esenler Belediye Başkan Yardımcıları ve vatandaşlar katıldı. 


MAYASINDA ŞEFKAT VE MERHAMET VAR


Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan temel atma töreninde ilk olarak projeye katkı sağlayan kurum ve kuruluşların temsilcileri söz aldı. Garanti Barter Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Ergün, Garanti Koza Yönetim Kurulu Üyesi Ergiil Hacım ve Tekstilkent Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Kulak, külliyenin hayırlı olmasını dilediler. 

Gelenek ve geleceğin bir arada yoğrulduğu yeni bir nesil için pek çok yatarım ve hizmet yaptıklarını ifade eden TÜGVA Başkanı İsmail Emanet, gençlerin bir araya geleceği, fikir alışverişinde bulunacağı külliyenin mayasında şefkat ve merhamet olacağını söyledi. 


ÇOCUKLARIMIZ KURDA KUŞA YEM OLMASIN


Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da, konuşmasında gençlere yönelik yatırımların önemine değindi. Esenler'in yoğun ve genç bir nüfusa sahip olduğuna dikkat çeken Başkan Göksu, "Gençlerimiz, bir araya gelecekleri mekanlara ihtiyaç duyuyor. Bizlerde yerel yönetimler olarak gençlerimize mekan üretmemiz gerekiyor. Üretmediğimiz takdirde, bugünlerde çocuklarımızın kurda, kuşa nasıl yem olduklarını görüyoruz. Bunun için çocuklarımıza sahip çıkmalıyız. Esenlerde her bir köşede mihmandarhanelerle birlikte gençlik merkezleri inşa ediyoruz. 

Ama bunlar yeterli değil. Üniversiteli öğrencilerimizi misafir edeceğimiz yurtlara ihtiyaç var. Bugüne kadar 3 tane yurt açtık.Bugün yeni bir projenin temelini atıyoruz" dedi. 


ÖĞRENCİ YURTLARININ SAYISI 7'YE YÜKSELECEK


Esenler Tekstilkent "TÜGVA' Gençlik Külliyesi nde; 5 bin kişi kapasiteli bir cami, 210 kişi kapasiteli 2 öğrenci yurdu, Kur'an kursu, spor salonları, konferans salonları ve aşevi bulunacağını belirten Başkan Göksu, "Yakın zamanda temellerini atacağımız yeni külliyelerle birlikte Esenlerde öğrenci yurtlarımızın sayısını 7'ye çıkaracağız. Bu gençlik merkezlerine ihtiyacımız var. Buralarda yetişecek gençlerimiz, insanlığın vicdanı olacaklardır. Üzerimize düşen görevi bihakkın yerine getirmek zorundayız. Bu ülke üzerinde kumpas kuranlar şunu ivi bilmelidir ki; ne yaparsanız yapın bu milletin inancı, imanı ve vicdanı asla diz çökmeye müsaade etmeyecektir. Bu gençler, o kumpasçıları tarihin çöplüğüne gönderecektir. Bu vesileyle Ankara ve Diyarbakırdaki hain saldırılarda hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum" diye konuştu. 

AK Parti İstanbul Milletvekili Nureddin Nebati ise, terör saldırılarına değinerek, "Bugün biz burada temel atarken birileri ülkeyi karıştırmak için insanları katlediyor. Bir yerlerde bombalar patlıyor; askerlerimiz, polislerimiz şehit oluyor. Onlar, gençlerin eline silahlar verirken; bizler, gençlerimizin önüne cami, külliye, Kuran-ı Kerim'i veriyoruz. Gençlerimizin ellerine kitapları vererek geleceği tasarlamalarını, ülkeyi güzelleştirmelini sağlıyoruz. Ülkemiz burada yetişecek gençlerle hak ettiği yerlere gelecektir. Emeği geçenlere, özellikle Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'ya teşekkür ediyorum" dedi. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki de, gençliğin geleceğine yapılan yatırımların önemine dikkat çekerek, Ak Parti Belediyeleri olarak asıl görevlerimizin dışında da hizmetler üretiyoruz. 

İstanbul'un makus talihi değiştirecek olan ak yüzlü bir insan geldi. 

Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte başlayan belediyecilik furyasında Anadolu ayağa kalktı, şehirlerin kaderi değişti. Bizim bu çabalarımız dışında hareket edenler de var. Ülkemizin güneydoğusunda, kendilerine gönderdiğimiz bütçeleri teröristlere destek olarak kullanan belediyeler var. İş makinelerini hendek kazmak için kullananlar var. Bütçelerinin yüzde 90'ına kadarını personel giderlerine harcayanlar var. Yatırım bütçeleri yüzde 1, 3 en fazla yüzde 6. Onların niyeti bozuk ve onlara karşı alınacak tedbirlerimiz var. Biz, arsızlarla, hırsızlarla, yolsuzlarla mücadele edeceğiz. Bu savaş sonuna kadar sürecek" diye konuştu. 

TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan da, sözlerine Ankara ve Diyarbakır'da şehit olanlara Allah'tan rahmet dileyerek başladı. 

Terörü ve arkasındaki güçleri lanetleyen Erdoğan, "Türkiye üzerinde oynanan oyunlar, bugün buradaki yapılan işin ne kadar önemli olduğunu bizlere hatırlatıyor. Burada inşa edilecek caminin kubbesi, tevhid anlayışının simgesi. O kubbenin haşmeti gibi, dimdik ve hep birlikte ayakta durmanın simgesi. Bu topraklara sadece dün, bugün değil yüzyıllardır saldırıyorlar. Bir olmayı, beraber olmayı başarabilirsek ben inanıyorum ki, bu topraklardaki bu Müslüman millet, bu mücadeleden alnın akıyla çıkacaktır. Dünyaya yeniden barış ve huzur aşılayacaktır" dedi. 


GENÇLİK KÜLLİYESİNİN TEMELİ DUALARLA ATILDI


Törende son olarak İstanbul Valisi Vasip Şahin söz aldı. Vali Şahin, TÜGVA Gençlik Külliyesi ve benzer hizmetlerle terör saldırılarına en güzel ve en kalıcı cevabın verildiğini söyledi. Konuşmaların ardından protokol, Esenler Müftüsü Halil Şekerci'nin duası eşliğinde Esenler Tekstilkent TÜGVA Gençlik Külliyesi'nin temelini attı. 


İstanbul Gazetesi


Geri Dön