27 / 04 / 2024

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nin Esenboğa Külliyesi'nin temeli atıldı!

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nin Esenboğa Külliyesi'nin temeli atıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ’nin Sağlık Temel Bilimleri ve Laboratuvarları binasının açılışı ile Esenboğa Külliyesi ’nin temel atma törenine katıldı.



Bilkent’te gerçekleştirilen törende Rektör Prof. Dr. Metin Doğan tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, milletlerarası hukuka katkıları nedeniyle fahri doktora unvanı verildi. Adını taşıyan konferans salonundaki törende yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışı yapılan binanın hayırlı olmasını dileyerek, “Az önce Millî Eğitim Bakanımızla ‘kampüs’ kelimesi ile ilgili bir müzakere oldu. ‘Acaba bu isim böyle mi olsa?’ Herhalde buna ‘külliye’ daha güzel olur diye düşündük. Bu yeni dönemde ilk olur, dolayısıyla Esenboğa Kampüsü yerine Esenboğa Külliyesi temel atma töreni çok daha isabetli olur diye düşündük. Bu vesileyle Esenboğa Külliyesi’nin de hayırlı olmasını, inşallah bir an önce tamamlanarak hizmete girmesini temenni ediyorum” dedi.


Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nin proje çalışmalarında Üniversite Rektörü Prof. Dr. Sayın Metin Doğan ve mimarlarla beraber olduklarını ve kendisinin de emeğinin bulunduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ”Böyle bir tarihî bugüne, bugünü yarına taşıyacak bir külliyenin mimari çalışmalarını da hamdolsun, görme, ona emek verme noktasında bir katkımız oldu” dedi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, tamamlandığında Türkiye’de çok önemli ve kendinden bahsettiren bir proje olacağını anlatarak, bir milyon metrekare kapalı alana sahip olacak külliyenin geleceğin güçlü nesillerini yetiştireceğini söyledi. Bu hizmetlerin üniversiteye kazandırılmasında emeği geçen herkesi kutladığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2010 yılında kurulan Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nin çok hızlı bir şekilde mesafe kat ettiğini, seçkin bir kurum olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini bildirdi.


“Üniversiteler; araştırmanın, geliştirmenin ve yenilikçiliğin kalesidir”

Esenboğa Külliyesi’nin tamamlanarak arzu edilen fizikî altyapı oluşturulduğunda üniversitenin çok daha ileri seviyelere ulaşacağına olan inancını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu yılın sonunda ilk etabının açılışını gerçekleştireceğimiz bu külliye, diğer üniversitelerimiz için de örnek teşkil edecek bir eğitim yuvası olarak faaliyet gösterecektir” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin her alanda kalkınmasına, ilerlemesine, büyümesine katkı sağlayacak yükseköğretim kuruluşlarına; üniversitelere, fakültelere, öğretim üyelerine, öğrencilere ihtiyaç bulunduğunu işaret ederek, “‘İstemezükçülük’ belki zaman zaman siyasetin dili olabilir, ama asla üniversitenin, üniversite mensuplarının dili, üslubu ve tarzı olamaz, olmamalıdır. Üniversite dediğimiz kurum, eğer araştırmanın, geliştirmenin, yenilikçiliğin kalesi ise ona yakışan da bu doğrultuda hareket etmektir. Yıldırım Beyazıt Üniversitemiz işte tam da böyle bir yükseköğretim kurumu olarak kuruldu ve aynı doğrultuda gelişmesini sürdürüyor” dedi.


Yeni Türkiye’nin üniversitelerinin yeni vizyonu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin geçtiğimiz 12 yılda yaşadığı büyük değişim, dönüşüm sürecine bakıldığında diğer pek çok kurum gibi üniversitelerin de milletin gerisinde kaldığının görüldüğünü belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü; “Daha da kötüsü üniversiteler sadece toplumun gerisinde kalmamış, ayın zamanda farklı dönemlerde, farklı vesayet anlayışlarının arıcı haline de dönüşmüştür. Türkiye’nin bir takım güçler tarafından biçimlendirilme çabalarına en büyük desteğin akademisyen sıfatı taşıyan bazı kimseler tarafından verilmesini gerçekten üzüntü verici buluyorum. Yeni Türkiye’nin üniversitelerinde inşallah ne 27 Mayıs ve 12 Eylül sürecinde, ne de 28 Şubat döneminde yaşadığımız üzüntü verici görüntülere bir daha şahit olmayacağımıza inanıyorum.”


Konuşmaların tamamlanmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberdekiler tarafından Esenboğa Külliyesi’nin temeli atıldı.


TOKİ Haber


Geri Dön