02 / 05 / 2024

Erzincan Terzibaba Külliyesi'nin temeli atıldı!

Erzincan Terzibaba Külliyesi'nin temeli atıldı!

Kentteki yatırımlarına hız kesmeden devam eden Erzincan Belediyesi hayata geçirdiği Terzibaba Külliyesi'nin temelini attı.




Erzincan Belediyesi tarafından gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde şehrin manevi mimarlarından olan Terzibaba Hz. ile Pir-i Sami Hz. türbelerinin bulunduğu bölge inanç turizmine uygun hale getiriliyor.

 

Özellikle Cuma günleri ziyaretçi akınına uğrayan bölgede, geçtiğimiz aylarda eksikliği hissedilen bir cami tamamlanma aşamasında.

 

 Şimdide Erzincan Terzibaba Mezarlığı karşısında Terzibaba Derneği ve Erzincan Belediyesi tarafından, Selçuklu ve Osman Mimarisi tarzında bir külliye inşa ediliyor. Külliyenin temel atma töreni 17 Nisan Pazartesi günü yoğun katılımla gerçekleştirildi.

 

Törene Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof Dr İlyas Çapoğlu, belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları ve yöneticileri, Terzibaba Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri temsilcileri, vakıf ve dernek yöneticileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

 

Yapılacak olan külliye hakkında kısa bir bilgi veren Terzibaba Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Uslunun konuşması ardından Erzincan Belediye Başkanı Cemaleettin Başsoy kürsüye geldi.

 

Konuşmasına besmele ve selam ile başlayan Başkan Başsoy, böylesine hayırlı işlere vesile olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Bu bölgeyi, Eski Erzincan Yerleşim Merkezi olarak yeniden canlandırmak istediklerini söyleyen Başsoy sözlerini şöyle sürdürdü:

Bu alan, bu türbeler her yıl onbinlerce kişi tarafından ziyaret ediliyor. Bizler de bunun bilincinde olarak bu bölgeyi inanç merkezi haline getirmek adına bir çalışma başlattık.

 

Bu bölgede 1940 m2 bir kapalı alanda 30 kişilik kuran kursu, 30 kişilik  misafirhane, 96 m2 kütüphane, iki tane taziye evi,70m2’lik 4 adet bekleme salonu, 220m2 satış alanı,500 kişilik aşevi , kafeteryaları otoparkı çocuk oyun alanlarıyla şehrimizin manevi değerlerinden Terzibaba Hz.’nin adına yakışır bir külliyenin inşasının çalışmalarına başladık.Bu hayır işlerinin yapılmasına vesile olan, emek harcayan herkese teşekkür ederim.

 

Son olarak kürsüye gelen Erzincan Valisi Ali Arslantaş “ Bu eserin şehrimize kazandırmak için çalışan her kese teşekkür ederim. Hayırlı uğurlu olsun.” Dedi. Ardından İl Müftüsü Yavuz Karabayır’ın duaları eşliğinde kurban kesildi.



Erzincan Belediyesi



Geri Dön