09 / 05 / 2024

SEKA fabrikaları özelleştirme

SEKA fabrikaları özelleştirme

2005 yılında özelleştirilen SEKA fabrikalarının ve arazilerinin güncel durumu ve getirileri meclis gündemine taşındı. CHP'li Sertel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Özelleştirme kapsamında şeker fabrikalarına ait taşınmazlarda imar değişikliği!

Özelleştirme kapsamında yer alan bazı taşınmazların imar planı değişikliklerine onay verildi. Konuyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte ayrıntılılar...

7 ildeki 24 taşınmaz özelleştirme kapsamında satıldı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), mülkiyeti Sümer Holding AŞ (TTA Gayrimenkul AŞ), Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ ve Maliye Hazinesi adına kayıtlı bazı gayrimenkullerin satışlarına onayladı. İşte detaylar...

Üç ildeki taşınmazların özelleştirme ihalesi nihai pazarlık görüşmeleri yapıldı!

Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ adına kayıtlı Edirne ili, Manisa ili ve Samsun ilinde bulunan gayrimenkullerin özelleştirme ihalesi nihai pazarlık görüşmeleri yapıldı.

TÜRKŞEKER'e kayıtlı bazı gayrimenkullerin özelleştirme ihaleleri yapıldı!

Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ adına kayıtlı gayrimenkullerin özelleştirme ihaleleri gerçekleştirildi...

Niğde'deki iki taşınmazın özelleştirme ihalesi yapıldı!

 Niğde'de, Türkiye Şeker Fabrikaları adına kayıtlı iki ayrı taşınmazın özelleştirme ihalesi yapıldı.

SEKA fabrikalarının ve arazilerinin güncel durumu mecliste!

2005 yılında özelleştirilen SEKA fabrikalarının ve arazilerinin güncel durumu ve getirileri meclis gündemine taşındı. CHP'li Sertel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Şeker fabrikaları özelleştirme kapsamından çıkartılmalı!

Şeker-İş Genel Başkanı İsa Gök yaptığı açıklamada şeker fabrikalarının tamamının özelleştirme kapsamından çıkarılması gerektiğini söyledi.

Şeker fabrikalarının özelleştirme süreci meclis gündeminde!

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Şeker fabrikalarının özelleştirme sürecini meclis gündemine taşıdı. Yokuş, Tarım Ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin yanıtlandırması istemiyle soru önergesi hazırladı..

Ergün Atalay: Türkşeker fabrikaları özelleştirmeden çıkarılmalıdır!

Türkşeker kapsamındaki 14 fabrikanın özelleştirilmesi için ihale sürecinin başlatılmasının ardından Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, " Türkşeker fabrikaları özelleştirme kapsamından çıkarılmalıdır." dedi..

Şeker fabrikalarına sosyal özelleştirme modeli!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Şeker fabrikalarının özelleştirilmesinde, diğerlerinden farklı olarak adeta bir 'sosyal özelleştirme' yaklaşımıyla sözleşmelere hem çalışanlarımızın, hem üreticilerin hakkını güvence altına alan hükümler koyduk." dedi.

Türkşeker'in Erzurum özelleştirme ihalesi iptal edildi!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ'ye ait Erzurum-Hınıs'taki taşınmazın satışına ilişkin ihaleyi iptal etti.

Doğalgaz çevrim santrallerinde özelleştirme yapılacak!

ÖYK onayının ardından doğalgaz çevrim santrallerinde de özelleştirme süreci başlayacak. Yeni paketle birlikte 2 milyar dolarlık gelir elde edilmesi bekleniyor.

Özelleştirme İdaresi Gölbaşı'nda imar değişikliği yapıyor!

Özelleştirme Yüksek Kurulu, Gölbaşı sınırlarındaki 2 parsel için imar değişikliğine gitti. 1 / 5.000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği 'nin kabulüne dair kararının yürütmesi durduruldu.

SEKA fabrikaları özelleştirme Haberi

SEKA fabrikaları özelleştirme

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, 2005 yılında özelleştirilen SEKA fabrikalarının ve arazilerinin güncel durumuna ve getirilerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Sertel, sorusunun Hazine Ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Sertel, ''Aşağıdaki sorularımın Anayasa'nın 98 ve TBMM İçtüzüğü'nün 96. Maddesi gereğince Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Berat Albayrak tarafından yazılı olarak yanıtlanması konusunda gereğini arz ederim'' diye konuştu.

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel'in soruları:
1- 2005 yılında özelleştirilen SEKA fabrikaları ve arazileri günümüzde hangi amaçla kullanılmaktadır? 
2- SEKA fabrikaları ve arazilerinden herhangi bir gelir elde edilmekte midir? 
3- Ülkemizde kağıt ihtiyacının ve kağıt ithalatının her yıl arttığı düşünüldüğünde yeni bir kağıt fabrikası yatırımı planlanmakta midir? 
4- Ülkemizin yıllık kağıt ihtiyacı ve ithalatı ne...