29 / 04 / 2024

Şekerbank enerji verimlilği finansman kredisi

Şekerbank enerji verimlilği finansman kredisi

Ekokredi isimli ürünü ile binlerce konutun enerji verimliliği yatırımlarını uygun koşullarda finanse eden ilk banka olan Şekerbank, bu alandaki çalışmaları için Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’ndan 60 milyon dolarlık kaynak sağladı.

Yapı sektöründe 7,7 milyar dolarlık enerji verimliliği yatırımı yapılacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 2024-2030 senelerinde enerji verimliliği odağında yapı sektörüne 7,7 milyar dolar yatırım yapılacağını açıkladı. İşte haberin detayları...

Çimento sektörü enerji maliyetleri için alınacak tedbirleri bekliyor!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen çimento sektörü enerji maliyetleri için alınacak tedbirleri bekliyor...

Tayfun Küçükoğlu: Binalarda enerji verimliliği için kullanıcılar teşvik edilmeli!

Türkiye İMSAD (Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu Enerji Verimliliği haftası ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Gelecekte var olmak için sınırlı kaynaklarımızı daha verimli kullanarak ‘az ile çok’ yapmalıyız” dedi.

Binalarda enerji verimliliği nasıl yapılmalı?

Türkiye’nin yüzde 100 yerli sermayeli en büyük yalıtım şirketi ODE Yalıtım, “Binalarda ve Sanayide Enerji Verimliliği” temalı bir webinar gerçekleştirdi. Etkinlikte, sanayide ve binalarda enerji verimliliği sağlanması amacıyla atılması gereken adımlar değerlendirildi. 

Boğaziçi Üniversitesi’nden Türkiye’deki binaların enerji verimliliği için kapsamlı araştırma!

Boğaziçi Üniversitesi’nden Türkiye’nin 81 kentindeki binaların enerji verimliliği için kapsamlı araştırma yaptı.

Zorunlu enerji verimliliği etüt raporunda son 2 ay!

Endüstriyel işletmeler, okul, hastane, alışveriş merkezleri ve otel gibi ticari hizmet binaları ve kamu binaları için enerji verimliliği etüt raporlarının tamamlanarak teslim edilmesi için 2 aylık bir süre kaldı.

Kentsel dönüşüm konutlarında enerji verimliliği artacak!

‘Enerji Verimliliği Haftası’ dolayısıyla açıklamalarda bulunan Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan, “Türkiye’deki tüm binalar için zorunlu hale getirilen Enerji Kimlik Belgesi’nin yanı sıra kullanılan inşaat malzemesi mutlaka sorgulanmalı'' diye konuştu.

Binalarda enerji verimliliği yalıtımla başlar!

6-12 Ocak Enerji Verimliliği Haftası dolayısıyla açıklama yapan İZODER Yönetim Kurulu Başkanı Levent Pelesen, "Ülkemizdeki tüm binaları yalıtımlı hale getirerek her yıl 9 milyar dolar tasarruf edebiliriz" dedi...

Konutlarda Enerji Verimliliği Finansman Programı Forum ve Ödül Töreni 26 Kasım'da!

TuREEFF Türkiye Konutlarda Enerji Verimliliği Finansman Programı Forum ve Ödül Töreni 26 Kasım 2019 tarihinde gerçekleşecek...

Eskişehir'in enerji verimliliği projesi dünyanın en iyi çalışmalarından biri oldu!

Kentteki kamu binalarında enerji verimliliği projesi, iklim değişikliğiyle mücadelede dünyanın en başarılı 20 projesi arasında yerini aldı.

Gt Karbon İzleme Ve Enerji Verimliliği Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gt Karbon İzleme Ve Enerji Verimliliği Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Savaş  Tosun tarafından kuruldu. 

Enerji kimliği olmayan bina satılamayacak !

Enerji Kimlik Belgesi olmayan binaların satışı veya kiralaması 2020'den itibaren yapılamayacak. Belgesi olmayan binalar için ayrıca cezai yaptırım uygulanacak.

Alemad Group Enerji Projeleri İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Alemad Group Enerji Projeleri İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Emad Al Alıawı tarafından kuruldu. 

Şekerbank enerji verimlilği finansman kredisi Haberi

Şekerbank enerji verimlilği finansman kredisi

Ekokredi isimli ürünü ile binlerce konutun enerji verimliliği yatırımlarını uygun koşullarda finanse eden ve apartman yönetimlerini kredilendiren ilk banka olan Şekerbank, bu alandaki çalışmaları için Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’ndan (EBRD) 60 milyon dolarlık kaynak sağladı. EBRD’nin 350 milyon dolarlık Türkiye Konutlarda Enerji Verimliliği Finansman Kredisi (TuREEFF) programı kapsamında ilk kez Şekerbank’a sağlanan kaynakla banka yüzlerce hane, site ve işletmenin ısı yalıtımı, güneş enerjisine geçiş, atık su yönetimi gibi projelerini finanse edecek.


Tabana yayılacak


Şekerbank Finansal Kurumlar Genel Müdür Yardımcısı Zeki Önder, sürdürülebilir kalkınmanın finansmanı alanındaki uluslararası bilinirlikleri sayesinde, bilançolarındaki yabancı kaynağın yüzde 15’ini enerji verimliliği yatırımlarına finansman sağlamak üzere edindiklerinin altını çizdi. Önder, “Şekerbank’ın enerji verimliliğini tabana yayma yönünde yaptığı başarılı çalışmalar uluslararası finans çevrelerinde de ilgiyle karşılanıyor. Bu alanda,...