22 / 05 / 2024

Sekiz Direkli Hamam

Sekiz Direkli Hamam

TRABZON Mimarlar Odası, Mumhaneönü Meydanı’ndan Yenicuma Mahallesi yönüne doğru yapılması planlanan trafik yolunun büyük bir tahrifata neden olacağını belirterek “Bu asırlık alanlarla ilgili yolprojesi tekrar gözden geçirilmelidir.” dedi.

Simav Babuk Bey Hamamı restorasyonu başladı!

KÜTAHYA'nın Simav İlçesi'nde 4 yıl önce yaşanan 5.9 büyüklüğündeki depremde yıkılıp harabeye dönen tarihi Babuk Bey Hamamı'nın restorasyonu başladı.

Aydın Osmanlı Ortakçı Hamamı restore edilecek!

Aydın’ın Buharkent İlçesine bağlı Ortakçı Mahallesinde bulunan tarihi Osmanlı Ortakçı Hamamı restore edilip, turizme kazandırılacak.Sıcak su kaynağının bulunduğu çeşmeye giden Uslu, sudan içip bu şifalı suyun hastalara şifa olacağını söyledi.

Sekiz Gayrimenkul İnşaat İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sekiz Gayrimenkul İnşaat İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi, Burak Hergüner, Yalçın Teker, Cemil Teker tarafından 300 bin TL'lik sermaye ile 17 Nisan'da kuruldu.

Naime Sultan Yalısı'na seyis evi ve hamam inşa edilecek!

2002’de esrarengiz bir yangınla kül olan ve THY eliyle yeniden yaratılan Boğaz’ın en nadide eserlerinden Naime Sultan Yalısı bahçesine, Anıtlar’dan izinle, orijinal planlarında yer alan seyis evi ve hamam asıllarına uygun olarak inşa edilecek.

Ulu Cami Hamamı kaderine terk edildi!

Mezopotamya'nın en eski şehirlerinden biri olan Mardin'de çok sayıda yapı kaderine terk edilmiş. Bu tarihi yapılardan biri de Ulu Camii Hamamı. Ulu Cami'ye vakıf olarak yaptırılan tarihi hamamın kapısına kilit vurulmuş.

Cengiz Ergün Gülgün Hatun Hamamı’ndaki çalışmaları inceledi!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu gerçekleştirilen Gülgün Hatun Hamamı’ndaki çalışmaları inceledi. Ergün hamamın Manisalıların kullanacağı bir cazibe merkezi olacağını belirtti

Gaziantep tarihi Pazar Hamamı restorasyon bekliyor!

Gaziantep’te 30 yılıdır kullanılmayan ve restore edilmeyen tarihi Pazar Hamamı ’nda fare ve böcekler cirit atmaya başladı. Evliya Çelebi’nin Seyahatname’sinde bahsettiği tarihi hamama sahip çıkılması istendi.

Altunizade İsmail Paşa Hamamı restoran olacak!

Radikal'in "Tarihi hamam çöplük oldu" başlığıyla gündeme getirdiği İstanbul Üsküdar'daki, Osmanlı'ndan kalma Altunizade İsmail Paşa Hamamı çöplük olmaktan kurtuluyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü, tarihi hamamın yer aldığı alanın yanındaki arsa ile birlikte r

2. Bayezid Hamamı'nın külhan girişine kafe yapıldı!

İstanbul Beyazıt'ta 15. yüzyılda inşa edilen ve önemli Osmanlı hamamlarından olan 2.Bayezid Hamamı'nın hamamların altında ısıtmak için büyükçe bir kazanın olduğu ve külhan olarak adlandırılan bölümün girişine kafe yapıldı.

Manisa Alaca Hamamı çalışmaları sürüyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi Alaca Hamamı’nı gün yüzüne çıkarmak amacıyla önceki dönem başlattığı kamulaştırma çalışmaları, hamamın batı cephesiyle devam etti. Bu kapsamda imar planında yeşil alanda kalan 3 katlı bina ile ön tarafında bulunan a

Bursa Tahir Ağa Hamamı kültür merkezi olacak!

Bursa Mudanya’da Tahir Ağa Hamamı’nın restorasyon ve rekonstrüksiyon çalışması sürüyor. İlkbahar aylarında tamamlanacak çalışmaların ardından tarihi miras kültür merkezi olarak hizmet verecek.

Manisa İshakpaşa Hamamı'nda tadilat başladı!

Ulucami Külliyesi’nde yer alan Manisa İshakpaşa (Çukur) Hamamı’na Şehzadeler Belediyesi sahip çıktı. Uzun yıllar harap vaziyette bulunan hamamı Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden kiralanan tarihi yapı bundan sosyal ve kültürel faaliyetlerde kullanılacak.

Tahir Ağa Hamamı'nda restorasyon çalışmaları ilkbaharda tamamlanacak!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin kent ziynetlerinin ayağa kaldırılması yönünde Mudanya’da yürüttüğü projelerden biri olan Tahir Ağa Hamamı ’nın restorasyon ve rekonstrüksiyon çalışması tüm hızıyla sürüyor.

Sekiz Direkli Hamam Haberi

Sekiz Direkli Hamam

TRABZON Mimarlar Odası, Mumhaneönü Meydanı’ndan Yenicuma Mahallesi yönüne doğru yapılması planlanan trafik yolunun büyük bir tahribata neden olacağını açıkladı. TMMOB’a bağlı Mimarlar Odası Trabzon Şubesi adına dün yapılan yazılı açıklamada “Atatürk Alanı’nı yaya trafiğine kazandırıp övgü alan Belediyemizin sözünü ettiğimiz asırlık alanla ilgili yol projesini tekrar gözden geçireceğine olan ümidimizi korumak istiyoruz.” denildi.  Trabzon'u anlatan gezginlerin, Semerciler yokuşu ile Sekiz Direkli Hamam arasındaki bölgeyi Trabzon Çarşısı olarak belirttiklerinin ifade edildiği açıklamada bölgenin belli sokaklarında farklı ürünlerin satışının yapıldığı kaydedildi. Açıklamada şunlar ifade edildi:

BURASI TRABZON YAŞAM KÜLTÜRÜ MERKEZİDİR

Birçok meydanın motorlu araç trafiğinden arındırılarak yürüme alanına dönüştürüldüğü günümüzde bu bölge doğal hâli ite otomobil tehlikesi olmadan rahatça yürünülen ve alışveriş yapılan bir bölgedir. Semerciler yokuşundan başlayıp Sekiz Direkli Hamam ile sonlanan...