06 / 05 / 2024

Selami Merdin konut metrekare belirsizliği

Selami Merdin konut metrekare belirsizliği

Ön ödemeli konut satışlarında artık dairenin ve eklenti alanlarının net ve brüt metrekarelerinin ayrı ayrı belirtilmesi zorunlu olacak. Konuyla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdürü Selami Merdin bilgi verdi..

Başakşehir Konut Anonim Şirketi kuruldu!

Başakşehir Konut Anonim Şirketi bugün Başakşehir'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Ali Bozbeşparmak, Abdülkadir Kafalı, Cahit Yeşil, Murat Bozkurt ve Selami Akdağ ortaklığında kuruldu.

Selami Merdin: Binalarda enerji verimliliği artırılmalı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdürü Selami Merdin, "Binalarda Enerji Verimliliğinin Artırılması Projesi" ile verimliliğinin artırılmasının amaçlandığını kaydetti.

Türkiye'de enerji tüketiminin yüzde 35'i binalarda gerçekleşiyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdürü Selami Merdin, Türkiye'de yılda yaklaşık 75 milyar dolarlık enerji tüketildiğini belirterek,Bu enerji tüketiminin de yaklaşık yüzde 35'i binalarda gerçekleşiyor" dedi.

Konutların net ve brüt metrekarelerinin belirtilmesi zorunlu olacak!

Ön ödemeli konut satışlarında artık dairenin ve eklenti alanlarının net ve brüt metrekarelerinin ayrı ayrı belirtilmesi zorunlu olacak. Konuyla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdürü Selami Merdin bilgi verdi..

Selami Merdin: Konutlarda metrekarelerin sözleşmede bulunması zorunlu!

Mesleki Hizmetler Genel Müdürü Selami Merdin: "Alınacak konutla ilgili tüm metrekarelerin sözleşmede yer alması zorunlu kılındı" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Üsküdar Selami Ali'de arsa satacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Üsküdar İlçesi Selami Ali Mahallesi'nde bulunan 430,38 metrekare kömürlük işgalli konut arsasını satışa çıkardı. İşte Üsküdar Selami Ali Mahallesi'ndeki arsanın fiyatı ve ihale zamanı, adresi...

Büyükşehir, Sarıyer Tarabya ve Üsküdar Selami Ali'de konut arsaları satıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Sarıyer Tarabya ve Üsküdar Selami Ali Mahallelerindeki işgalli konut arsalarını satışa çıkardı. Sarıyer Tarabya ve Üsküdar Selami Ali konut arsası satış ihalesi, 20 Ağustos Çarşamba günü gerçekleştirilecek. İşte fiyatları..

Selamiçeşme Four Winds Residence'ta teslimler ne zaman?

400 milyon dolar yatırım değerine sahip olan Selamiçeşme Four Winds Residence projesinde 420 konut yer alıyor. Projenin inşaat çalışmaları devam ediyor

Darüşşafaka Cemiyeti Erenköy ve Selamiçeşme'de 2 konut satıyor!

Darüşşafaka Cemiyeti Erenköy ve Selamiçeşme Mahallesi'nde iki konutu satışa çıkardı

TOKİ`den Konya Halkapınar`a 208 konut

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, Konya Halkapınar 2'nci etaba konut, adaiçi ve genel altyapı ile çevre düzenlemesi işlerini ihaleye çıkardı.

İstanbul`da konut fiyatları henüz değerini bulmadı

Kiptaş Genel Müdürü İsmet Yıldırım, "İstanbul'daki konut fiyatları yükselişini sürdürür." dedi.

TOKİ Erzurum`a 156 konut yaptıracak

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, Erzurum Narman'a konut, ticaret merkezi ile adaiçi, genel altyapı ve çevre düzenleme inşaatlarının yapımı için ihale açtı.

Hangi semtte? Konut fiyatları ne kadar arttı?

Hangi semtte? Konut fiyatları 2005 ve 2006'da ne kadardı? Şimdi ne kadar?

Selami Merdin konut metrekare belirsizliği Haberi

Selami Merdin konut metrekare belirsizliği

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdürü Selami Merdin, Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği'nde konutların kendisinin, eklenti kısımlarının ve bu ikisinin toplamının net ve brüt alanlarının tanımları olduğunu söyledi. Merdin, müteahhitler veya satıcılar tarafından bu bölümler ayrı ayrı belirtilmediğinde veya ön ödemeli satışlarda direkt brüt metrekare söylendiğinde daha sonra ihtilaf doğabildiğini dile getirdi. Ön ödemeli konut satışında müteahhitlerin toplam brüt alanı belirtebildiğini kaydeden Merdin, alıcıların bu rakamı net alan zannettiğini, bu rakamın içerisinde eklentilerin, duvarların ve ortak kullanılan alanların da bulunduğunu aktardı.




Merdin, "Normalde net 125 metrekareye sahip bir daire brütte 135-140 metrekaredir. Merpen holleri, kapıcı dairesi ve eklentileriyle birlikte dairenin alanı 200 metrekareye ulaşır. Satışta, bu ortak alanlar dahil edilerek 200 metrekarelik daire sözü verilebiliyor" diye konuştu. Bunun,...